KENSINGTONSKA PALATA

Pogledajte u kakvoj raskoši žive Kejt Midlton i princ Vilijam: Za preuređenje dela palate potrošili preko milion funti! (FOTO)

Zapadno krilo Kensingtonske palate u Londonu rezervisano je već godinama za porodicu princa Vilijama koji tamo živi sa suprugom Kejt Midlton i dečicom, princem Džordžom, princezom Šarlot, a odnedavno i novim članom, princem Luisom

Zanimljivosti
13:36h Autor:
Pogledajte u kakvoj raskoši žive Kejt Midlton i princ Vilijam: Za preuređenje dela palate potrošili preko milion funti! (FOTO)
Foto: Profimedia

Budući da je leto pri kraju i nova školska godina je već u punom jeku, kraljevska porodica se vratila u svoje trajno boravište, Kensingtonsku palatu u Londonu. Letnu pauzu, kao i uvek, princ Vilijam, Kejt Middlton i njihovo troje dece proveli su u svojoj mirnoj oazi, palati Anmer Hal u Norfolku na severoistoku Britanije.

Kako je kraljevska porodica uništila Meganin seksepilan imidž: Ni traga od nekada fatalne glumice! (FOTO)

foto: Profimedia

Veličanstveno zdanje palate u srcu Londona mnogi imaju prilike videti spolja, ali retko kada je njena unutrašnja raskoš dostupna očima javnosti. Ipak, u retkim prilikama delovi doma mlade kraljevske porodice bili su prikazani svetu.

Kensingtonska palata: Dom brojnih plemkinja i plemića

Palata je podignuta još u 17. veku i bila je poznata kao dom nekada najmoćnijih ličnosti britanske istorije. Od tada do danas ova je palata ostala u vlasništvu britanske kraljevske porodice, grupacije "Historic Royal Palaces" koja objedinjuje više rezidencija širom Velike Britanije.

Kako je Megan Markl popravila odnos princa Harija i princa Čarlsa: Kraljevska porodica nikad nije bila ovako prisna! (FOTO)

foto: Profimedia

U njoj među ostalima žive princ Vilijam i vojvotkinja Kejt, vojvoda i vojvotkinja od Kenta, vojvoda od Gločestera, princeza Judžin i njezin verenik Džek Bruksbank, a odnedavno i princ Hari i Megan Markl. Iako je danas ovo privatni dom dela kraljevske porodice, već je od 1898. godine deo palate otvoren za javnost, kada je kraljica Viktorija odlučila da otvori vrata jedne od najintimnijih rezidencija.

U delu palate koji je otvoren za javnost posetioci na interaktivan i zaista zanimljiv način mogu da uživaju u istraživanju viševekovne tradicije i svakodnevice kraljevske porodice.

Najopuštenija kraljevska porodica na svetu: Žive život kao svi obični smrtnici! (FOTO)

Rezidencija budućeg kralja i kraljice

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton pre pet godina doselili su se u zapadno krilo Kensingtonske palate, takozvani Apartman A1, koji je nekada bio u vlasništvu princeze Margaret. Radovi na preuređenju trajali su gotovo godinu dana i koštali preko milijun funti, a kada je napokon sve bilo spremno, porodica je započela svoj život u ovom prostranom apartmanu.

foto: Profimedia

Unutar rezidencije nalazi se čak 20 spavaćih soba, u što je uključen poseban deo za dadilje i pomoćno osoblje koji tamo borave cele dane. Osim toga, tu je čak pet raskošnih soba za prijem gostiju, centralni dnevni boravak, bajkovite spavaonice i prostorije pretvorene u garderobe.

Celi dom je uređen u klasičnom raskošnom stilu, koji priliči budućem kralju i kraljici, a navodno je unutrašnjost dekorisala sama vojvotkinja Kejt, koja za to ima smisla. Nedavno je otkriveno da je kraljevski par oduševljen nekim komadima nameštaja švedske kuće Ikea, kojima su opremili neke od prostorija.

Zavirite u nestvaran stan Majkla Korsa: Luksuz u prestižnom delu Njujorka sa pogledom od 100 miliona dolara! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs