Pompa oko venčanja godine ne jenjava

Mališani su plakali i vrištali, a onda ih je kraljevski fotograf u sekundi umirio: Sada otkriva kako je uspeo! (FOTO)

Aleksi Lubomirski je snimio fotografije koje su ušle u istoriju i oduševile svet, a evo i kako

Zanimljivosti
Autor:
Mališani su plakali i vrištali, a onda ih je kraljevski fotograf u sekundi umirio: Sada otkriva kako je uspeo! (FOTO)
Foto: Profimedia

Zvanično fotografisanje princa Harija i Megan Markl na dan venčanja obavio je fotograf i učenik slavnog Marija Testina, Aleksi Lubomirski. Javnost je imala prilike da vidi tek tri portreta srećnih mladenaca s ostatkom porodice, ali i sa deset mališana koji su tog dana bili mali deveri i deveruše.

foto: Reuters / Pool

Na okupu je tada bilo desetoro dece, svi mlađi od sedam godina, a kako to inače biva, dečica su bila izuzetno živahna i nemirna. Bilo je tu i smeha i plača, ali posao je morao da se odradi profesionalno. Zato je Lubomirski pronašao savršenu metodu kako da umiri preslatku dečicu, među kojima su bili i princ Džordž i princeza Šarlot, a u tome su mu pomogle čokoladne bombone.

Najslađi deo kraljevskog venčanja: Maleni Džordž i Šarlot na specijalnom zadatku, Kejt Midlton prvi put u javnosti od porođaja! (FOTO, VIDEO)

foto: AP / Owen Humphreys

"Svi me pitaju kako sam kontrolisao decu na fotografsranju. Dok sam osmišljavao ko će gde da pozira, smestio sam kraljicu Elizabetu i princa Filipa na stolice. Za to vreme čuli su se dečiji plač i vrisak. Bio je popriličan haos. Tada sam čuo da je neko spomenuo čarobnu reč - čokoladne bombone. Čim su se sva deca skupila, viknuo sam: "Ko voli čokoladne bombone?" U tom trenutku su sva deca digla svoje ruke, a čini mi se i nekoliko odraslih. U principu, toga dana to je bila čarobna reč kojoj mogu da zahvalim za uspešno snimanje", objasnio je Aleksi Lubomirski.

Aleksi je između ostalog bio zadužen za vereničke fotografije princa Harija i Megan Markl, objavljene u novembru prošle godine.

Revolucija u kraljevskoj porodici: Kako princ Džordž i princeza Šarlot već krše strogi protokol! (FOTO)

foto: Profimedia

Fotograf nije krio svoju sreću što su ga mladenci izabrali za novo snimanje, pa je celu atmosferu opisao kao porodičnu.

foto: Profimedia

"Bilo je jako puno smeha. Bila je to prava porodična prostorija nakon venčanja. Roditelji su pokušali da smire decu i pripreme ih za fotografisanje, svi su razgovarali jedni s drugima. Čulo se mnogo žamora, baš onako kako je na svim porodičnim skupovima", rekao je u nastavku umetnik, a onda opisao šta je želeo da postigne ovim kraljevskim portretima.

Kamila Parker sve otkrila: Šta se događalo u kraljevskoj porodici zbog skandala oko Megan Markl pred venčanje! (FOTO)

"Želeo sam da to bude prava porodična fotografija, a ne da ispadne kao da vojska pozira ili pak neki sportski tim, kada se svi samo postroje u linije. Zato smo ljude rasporedili na različita mesta, neki su stajali, neki sedeli s decom u krilu. Sve je ispalo baš onako kako sam i zamislio. Opušteno i s puno ljubavi", zaključio je Lubomirski.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs