Nezaboravni trenuci

Pevačica snela jaje, glumac dodelio pogrešnom filmu nagradu: Najveći skandali na Oskarima! (FOTO, VIDEO)

Nagrađeni silovatelji, odbijanje nagrada i nepojavljivanje na dodeli samo su neki od najupečatljivijih događaja tokom proteklih 90 godina Oskara

Zanimljivosti
10:32h Autor:
Pevačica snela jaje, glumac dodelio pogrešnom filmu nagradu: Najveći skandali na Oskarima! (FOTO, VIDEO)
Foto: Reuters / Lucy Nicholson

"Ograđujemo se od nekog ko ne zaslužuje poštovanje kolega nakon ere seksualnog predatorstva i zlostavljanja na radnom mestu", istakli su organizatori dodele filmske nagrade Oskar nakon što su s te svečanosti "proterali" producenta Harvija Vajnštajna (65).

foto: Profimedia

Bivši holivudski moćnik se tako po prvi put neće pojaviti na Oskarima na kojima je skoro svake godine od 1990. njegova kompanija osvajala zlatne statue i nakupila ih 81. Njegov uspešni niz je gotov nakon optužbi za zlostavljanje preko 100 žena, a bivša kompanija mu je navodno bankrotirala. Izbacivanje s Oskara je retkost i jedino ga je do sada "zaslužio" glumac Karmin Karidi jer je delio prve verzije filmova na piratskim stranicama.

Terao me na oralni seks, pa skoro ubio: Uma Turman otkrila skupu cenu slave! (FOTO, VIDEO)

Svoje mesto na Akademiji su zadržali reditelj Roman Polanski (84) i glumac Bil Kozbi (80) koji su optuženi za seksualno zlostavljanje, a i Mel Gibson (62) koji je imao antisemitske ispade i bivša devojka je tvrdila da ju je tukao.

Ovogodišnji "gubitnik" je i glumac Kevin Spejsi (58), koga je reditelj Ridli Skot zbog optužbi za seksualno zlostavljanje zamenio u filmu "Sav novac sveta". Umesto njega, izabrao je Kristofera Plamera (88), koji bi mogao da dobije statuu za najbolju sporednu ulogu.

Teške optužbe brata slavnog glumca: Kevin je gori od našeg oca naciste koji me je zlostavljao! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Ove godine je jubilarni 90. Oskar, a skandali su počeli već na petoj dodeli 1936. kada je scenarista Dadli Nikolas odbio nagradu za film "Informer" jer su se filmski studiji protivili stvaranju sindikata u industriji.

Prvi glumac koji je odbio prestižnu nagradu bio je Džordž Si Skot koji je u februaru 1971. obavestio Akademiju da odbija nominaciju za Oskara. Ali to nije zaustavilo članove Akademije da glasaju za njega i nagrade ga za ulogu u filmu "Paton", iako je celu ceremoniju ranije nazvao "dvosatnim napetim paradiranjem iz ekonomskih razloga". Kada je prezenterka Goldi Hon (72) otvorila kovertu i iznenađeno pročitala njegove ime, Skot je spavao snom pravednika u svom porodičnom domu u Njujorku.

Goldi Hon i Kurt Rasel imaju sina kojeg su celog života krili: A onda je postao zvezda! (FOTO)

foto: Profimedia

Glumac Marlon Brando takođe nije hteo da uzmee statuu za kultni film "Kum" 1973. a na binu se popela njegova koleginica i aktivistkinja Sašin Litlfeder kako bi objasnila taj protest.

"Noćas predstavljam Marlona Branda",- rekla je američka domorotkinja.

Istakla je da glumac ne želi da prihvati nagradu zbog načina na koji se filmska industrija odnosi prema Indijancima. Iz dvorane se čuo delimični aplauz i po koje zviždanje, a Sašin je kasnije otkrila da je glumac Džon Vejn izgledao spremno "da je ukloni sa bine".

Žarili i palili zlatnim Holivudom: Svako od njih doživeo neverovatnu sudbinu! (FOTO)

Pokojna glumica Elizabet Tejlor je dva puta bila u centru pažnje na Oskarima. Jednom dok je na binu umesto nje dotrčao goli muškarac, fotograf Robert Opal koji je nasmejao publiku i nisu ga izbacili s dodele.

Ipak, 1961. je sama privukla pažnju jer je otela muža, glumca i pevača Edija Fišera svojoj prijateljici i koleginici, miljenici Amerike Debi Rejnolds. Tada je osvojila zlatnu statuu za najbolju glumicu za film "Butterfield 8", a došla je na dodelu iako je jedva ozdravila nakon upale pluća i samo sat vremena pre se onesvestila.

Davno zaboravljeni skandali zlatnog Holivuda: Pobačaji, ubistvo, žrtve roditelja! (FOTO)

Barbara Strejsend (75) i Ketrin Hepbern su bile prve koje su "podelile" nagradu. Naime, glumice su imale isti broj glasova članova Akademije i tako su 1961. obe osvojile Oskara za najbolju žensku glavnu ulogu.

Životna priča najveće holivudske dive: Život u visokom društvu, samoubistvo brata i ljubavna afera duga 26 godina! (FOTO)

Autori "Sautparka" došli su na dodelu 2000. godine u stilu. Trej Parker (48) "maskirao" se u Dženifer Lopez (48), obukavši njenu slavnu haljinu s dekolteom do pupka, a Met Stoun (46) je "bio" Gvinet Paltrou (45) na Oskarima godinu dana ranije. Kasnije su otkrili da su bili pod uticajem LSD-a.

Muzičarka Bjork (52) 2001. je bila nominovana za najbolju originalnu pesmu "I've Seen it All" iz filma "Dancer in the Dark". Došla je u haljini u obliku labuda, dok je ostatak tela prekrila providnim materijalnom. Islanđanka je u jednom trenutku na tlo spustila i jaje.

"Htela sam da kažem nešto o plodnosti", istakla je Bjork koja je tada, kaže, imala opsesiju labudovima.

foto: Profimedia

Holivud je vrlo brzo sam sebi oprostio i zaboravio gromoglasni aplauz osuđivanom silovatelju 13-godišnjakinje devojčice, reditelju Romanu Polanskom (84) 2003. kada je osvojio nagradu za svog "Pijanistu".

Život obeležen zločinima: Drogirao i silovao maloletnicu, ubili mu najveću ljubav! (FOTO)

Polanski nije bio prisutan jer, baš kao i danas, živi u egzilu zbog osude, ali to nije zaustavilo holivudsku elitu, uključujući Meril Strip (68) da ustane sa sedišta i uz povike podrške mu aplaudira.

Noga Anđeline Džoli (42) nije izazvala skandal, ali je postala zvezda na dodeli 2012. kada je glumica na crvenom tepihu pozirala u crnoj haljini s visokim šlicem, "izbacivši" nogu na svetlo dana. Nakon što su fotografije preplavile medije, Anđelinina noga je "dobila" i svoj profil na Tviteru.

Od seks simbola do bledog kostura: Anđelina Džoli pre 20 godina i sad! (FOTO)

foto: Profimedia

Na prošlogodišnjoj 89. dodeli Oskara se dogodio gaf s kovertama. Glumac Voren Biti (80) je nagradu dodelio pogrešnom filmu. Prvo je pročitao da je najbolji film "La La Lend", što bi značilo da je film osvojio i sedmu nagradu.

Zaveo 13.000 žena: Nema koja slavna lepotica nije bila u njegovom krevetu! (FOTO)

Na kraju se ispostavilo da je pravi dobitnik film "Mesečina". Neki su otišli toliko daleko, pa su optužili Leonarda Dikaprija (43) da je zamenio koverte kako bi se osvetio Akademiji što su ignorisali njegov trud sve do prošle godine. Dikaprio je taj koji je Emu Stoun (29) proglasio najboljom glumicom, pa je on poslednji imao u rukama kovertu koja se navodno našla u rukama Vorena Bitija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs