Slavni trougao

Najboljoj drugarici Elizabet Tejlor otela muža: Slavna glumica u centru seks skandala! (FOTO)

Kad je u septembru 1958. procurela vest da je Tejlor otela Fišera simpatičnoj glumici, naslovnice tabloida su eksplodirale. Tri najveće svetske zvezde našle su se u vrtlogu skandala pod budnim okom javnosti
Vip priča
17:40h Autor:
Najboljoj drugarici Elizabet Tejlor otela muža: Slavna glumica u centru seks skandala! (FOTO)
Foto: Profimedia

Decenijama pre nego što su se holivudski miljenici Dženifer Aniston i Bred Pit razveli zbog fatalne Anđeline Džoli, gotovo identičan skandal izazvao je ljubavni trougao koji su činili Debi Rejnolds, Elizabet Tejlor i Edi Fišer.

Majčinsko srce nije izdržalo: Majka Keri Fišer umrla samo dan nakon smrti ćerke

Debi je u to vreme bila mlada glumica, "devojka iz susedstva" i mlada majka tek rođenog sina Toda i dve godine stare ćerke Keri Fišer. Liz Tejlor je bila zvezda čije su fotografije visile po zidovima svih svetskih bioskopa i u to vreme je promovisala svoj novi film "Mačka na vrućem limenom krovu". Edi je bio pevač i tiha patnja tinejdžerki koji je iz bračne postelje, koju je delio s Debi, uskočio u Lizin krevet.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kad je u septembru 1958. procurela vest da je Tejlor otela Fišera simpatičnoj glumici, naslovnice tabloida su eksplodirale. Tri najveće svetske zvezde našle su se u vrtlogu skandala pod budnim okom javnosti.

Novi šokantni detalji o Elizabet Tejlor: Sa 11 godina naučila kako da zadovolji muškarca!

Reporteri su bukvalno kampovali na travnjacima pred kućama aktera, pa su jednom prilikom, pokušavajući da se pomire, Fišer i Rejnolds bežali iz kuće kroz zadnja vrata, preko susedove ograde, samo da bi izbegli novinare.

"Sav taj publicitet i skandal… Bilo mi je strašno teško tako javno da podnosim poniženja", rekla je Debi 1973. u intervjuu New York Times-u.

Da stvar bude gora, ona i Elizabet su pre prevare bile najbolje prijateljice. Upoznale su se kao tinejdžerke u studiju MGM, a na kraju su se udale za najbolje prijatelje. Fišer je bio jako dobar s Elizabetinim trećim mužem, Majkom Todom, pa mu je bio kum na venčanju dok je Debi bila počasna kuma. Po njemu su Debi i Edi i nazvali svog sina.

Pedesetih godina je Rejnolds bila na glasu kao miljenica Amerike, a Tejlor kao najveća zavodnica u Americi. Prijatelji su zajedno letovali i putovali na egzotična mesta, a Tod i Tejlor su navodno bili ludi jedno za drugim.

Jedno jutro u martu 1958. primili su vest da je Tod poginuo u avionskoj nesreći. Debi se u svojim memoarima prisetila da je tad pomislila da će Elizabet biti slomljena. Odmah je poterala muža da ide da je uteši ozbirom da je bio njegov najbolji prijatelj.

Elizabet Tejlor ga nikad nije prežalila: Žene nisu mogle da mu kažu Ne! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Debi se kasnije prisetila njihove ljubavi: "Ne moram da napominjem da sam bila nevina kad sam se udala, kao i moja majka, i moja baka. Zaprosio me je na trećem sastanku, a onda mi je mesec dana kasnije poklonio najveći dijamantski prsten koji sam ikad videla."

Mediji su im tepali "omiljeni par Amerike" iako se već nekoliko meseci nakon svadbe Fišer udaljio i postao je muž kojeg nema kod kuće. Nakon dve godine i dvoje dece Todov privatni avion se srušio iznad Novog Meksika. Imao je samo 48 godina, a njegova udovica 25. U jednogodišnjem braku su dobili ćerku Lizu.

"Elizabet je bila u šoku i slomljena od bola", prisetila se Debi u memoarima, ali zbog medijskih natpisa je završila na kućnoj nezi i tabletama. Najčešće ju je posećivao Edi Fišer, a njegova ćerka Keri će se kasnije ironično osvrnuti na to: "Tešio ju je cvećem, a na kraju ju je utešio svojim penisom."

Rejnolds je u avgustu 1958. uhvatila muža da prizna aferu iako su o tome već naveliko kružili tračevi. Pretpostavila je da se Elizabet i Edi nalaze u hotelu Plaza u Njujorku, pa je nazvala recepciju i predstavila se kao Din Martin.

Nakon kratkog vremena Edi se javio: "Pa gde si, Din, zašto zoveš usred noći?"

Rejnolds mu je na to odgovorila: "Pomeri se, Edi, želim da razgovaram s Elizabet." Tada je čula Liz kako u pozadini viče: "Ko je to na telefonu, dragi?"

"Htela sam da se ubijem. I pokušala sam tabletama", priznala je kasnije Debi, ali nije mogla tu ideju da sprovede u delo jer nije htela da ostavi decu.

Najfatalnija lepotica na svetu: Zbog nje su muškarci pokušavali da se ubiju! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Međutim, sve se vraća, sve se plaća. Kako je Liz otela Edija Debi, tako je ubrzo Ričard Barton oteo Liz Ediju koji je postao predmet šala stend-ap komičara, odao se kocki i drogama te pisanju memoara.

Prijateljice su pak nastavile svoje uspešne karijere i pomirile su se vrlo brzo nakon što su Elizabet i Fišer raskinuli.

Tragična prva princeza Holivuda: Muževi je tukli i varali, otac je silovao! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Elizabet i ja smo išle na krstarenje i našle se na istom brodu. Poslala mi je poruku, pa sam joj odgovorila da sve treba da zaboravimo", rekla je Debi.

Kad je umrla 2011. godine sa 79 godina, Elizabet Tejlor je u testamentu ostavila Debi kovčeg nakita optočenog safirom.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs