Obavezno pročitajte

Preokrenite život na bolje: 5 jednostavnih koraka do sreće!

Iako je već novembar, još uvek 2017.  možete učiniti svojom godinom!

Zanimljivosti 04.11.2017. - 18:11h Autor: buro247.hr
Foto: Profimedia

Za odluke koje utiču na poboljšanje vašeg života nikad nije kasno. One ne moraju da stupe na snagu ponedeljkom ili prvi dan u mesecu ili posle Nove godine, one mogu nastupiti odmah, ali samo ako vi to želite. Pa, ako još uvek u sebi čujete unutrašnji glas koji vam govori da je vreme za promene, još uvek imate vremena 2017. godinu učiniti svojom. Tim povodom vam u nastavku donosimo nekoliko saveta od kojih možete da  krenute i na koje stvari da se fokusirate... Razmislite pet minuta i samo krenite...

 

Ćao, doviđenja: Izbacite ove 4 reči iz upotrebe i sreća će vam se osmehnuti!

 

1. Fizički se aktivirajte


OK, ne morate odmah posegnuti za HIIT ili ubitačnim kardio treningom od 45 minuta svaki drugi dan, ali hodajte, što više hodajte. Upišite i neko grupno vežbanje koje ste oduvek hteli, ali ste stalno pronalazili izgovor zašto ne baš sada. Zaputite se u teretanu, ne od sutra nego od juče.

 

2. Jedite zdravije


Znamo da stižu praznici, a sa njima i raznovrsna hrana kojoj ćemo teško odoleti. Ali, sada je pravo vreme da se očistite, smanjite ugljeno-hidrate kojima ste svakodnevno izloženi i dopustite organizmu da dođe k sebi. Biće vam mnogo lakše za praznike, ali ćete  se svakako osećati mnogo bolje.

 

3. Pobacajte stvari koje vam ne trebaju


Sada ili nikada. Očistite svoj radni sto, garderobni ormar, očistite sve od stvari koje vam opterećuju prostor i vaš život. Napravite detaljno čišćenje, odnosno mesta za neke nove i bolje stvari.

 

Sreća je kod inteligentnih ljudi najređa stvar: Ovako je govorio Hemingvej!

 

4. Napravite svoju mentalnu mapu


Reč je o dijagramu specifične forme koji prikazuje ideje i razmišljanja na neki kreativan način. Neka se vaš šematski prikaz sastoji od nekih vaših ciljeva, planova i ideja koje nameravate realizovati do kraja godine. Osim što ćete imati jasan vizualni raspored, biće vam lakše da celi proces ispratite i radite na njemu.

 

5. Recite: ma baš me briga!


Da, dobro ste pročitali. Što vas je manje briga za neke stvari, to je za vas bolje. Ponekad nije loše da se vodimo upravo tom rečenicom i da je primenjujemo u svakodnevnom životu

 

Probajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...