Obavezno pročitajte

Upoznajte najsrećnijeg čoveka na svetu: Primenite njegove savete i živite u miru! (VIDEO)

Koja je tajna sreće? Na ovo večno pitanje odgovor ima Metju Rikard, budistički sveštenik i najsrećniji čovek na svetu koji je 50 godina proveo na Himalajima i tamo pronašao recept za večnu sreću

Zanimljivosti 15.10.2017. - 14:57h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Najsrećniji čovek na svietu Metju Rikard sa 26 godina, kao mladi naučnik, otišao je na Himalaje, postao budistički sveštenik i poslednjih 50 godina proveo učeći kako biti srećan.

 

Čak je i nauku, preciznije istraživanje Univerziteta u Wiskonsinu, dokazala da je Rikard najsrećniji čovek na svetu.

 

Njegova moć kontrole uma je zapanjujuća, a njegov mozak proizvodi nivo gama zraka (povezanih sa svesnosti, pažnjom, učenjem i pamćenjem) koja nikada nije bila zabeležena u neuro nauci.

 

Ćao, doviđenja: Izbacite ove 4 reči iz upotrebe i sreća će vam se osmehnuti!


"Sreća je veština koju treba učiti“, kaže Rikard koji je podelio 5 jednostavnih saveta kako biti srećan:

1. Ne brinite se


"Ne brinite se ni oko čega. Ako naiđete na neke poteškoće i probleme i ako za to postoji rešenje, uradite to. Ako ne postoji rešenje, nema smisla brinuti se jer tako problem samo postaje sve veći. Opustite se. I razmislite koje biste druge korisne stvari mogli raditi. Nađite neki drugi put."

2. Trenirajte srećan život


"Postoje mnoge fundamentalne ljudske kvalitete izuzetno bitne za srećan, ispunjen život i funkcionisanje na optimalan način, poput brižnosti, ljubavi, dobrote, unutrašnjeslobode i unutrašnjeg mira. Te karakteristike ne možete poboljšati bez vežbanja, a vežbanje uzima vreme" 


Predskazanja koja naslućuju sreću: Ako stalno lomite posuđe, sreća se useljava u vašu kuću!

foto: Profimedia

3. Pronađite svoju strast


"Kada sam imao 20 godina bio sam zbunjen tražeći veštinu kojom bih se mogao baviti i koja bi mom životu dala smisao. U jednom trenutku morate se zapitati 'šta je to što je zaista, zaista važno.'

 

Grčki pesnik Aristofan rekao je da obrazovanje nije samo punjenje vaze, nego i paljenje plamena. I taj plamen životu daje smisao. I taj plamen nije uvek tamo gde mislite da bi mogao biti. Postoji neko područje, veština koja će vas ispuniti i inspirisati. Tražite to i učinite ono što je potrebno da biste postigli željeno."

4. Želite sreću svakome


"Budite altruist i poželite da svaki čovek na svetu pronađe sreću. Zašto biste ikoga isključili? Želeti nekome sreću ne znači da želite da radi loše stvari, laže, maltretira jer to nikome ne donosi sreću. To znači da želite da budu saosećajni i oslobođeni patnje, ljutnje, arogancije, narcizma. Altruizam znači želeti samo dobro u ljudima." 

 

5. Pomažite drugima


"Gde god odem, idem sa ciljem da nekome pomognem. Zašto bih inače igde išao i putovao? Savršeno mi je dobro tamo gde živim, na Himalajima. Kada god siđem sa Himalaja, želim nekome da pomognem. Inače bi svaki odlazak od kuće bio gubljenje vremena." 

 

Žena koja drugima menja živote: Ana Bučević o stvarima koje je pokreću!

 

Pogledajte i video:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

sreća

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...