srećan rođendan!

10 životnih mudrosti Opre Vinfri koje će vam otvoriti oči: Niko osim vas nije odgovoran za vaš život! (FOTO)

Opra Vinfri svojim je voditeljskim karakterom uvek prepunim emocija promenila svet "talk showa". Njena je misija bila jedna – dirnuti ljude u srce i tako ih podstaći na pozitivne promene u životu. A poslednjim, inspirativnim, govorom na dodeli nagrada Zlatni globus, pokrenula je priče o mogućoj predsedničkoj kandidaturi

Zanimljivosti
Autor:
10 životnih mudrosti Opre Vinfri koje će vam otvoriti oči: Niko osim vas nije odgovoran za vaš život! (FOTO)
Opra Vinfri, Foto: Profimedia

Povodom 64. rođendana Opra Vinfri skupili smo 10 njenih životnih lekcija koje je voditeljka podelila sa svojom publikom u zadnjoj emisiji 'The Oprah Winfrey show' pre 6 godina.

1. Jedni drugima smo najbolji učitelji

"Nešto u meni vezalo se za svakoga od vas na način da samu sebe vidim u vama, i vas u meni. Postala sam vaš surogat koji postavlja pitanja, daje odgovore, uči, raste, proširuje moja razmišljanja, preispituje moja verovanja i način na koji gledam na svet. Slušala sam i rasla, i znam da ste vi rasli zajedno sa mnom."

Opra Vinfri otkriva tajnu za srećan život: Kako sam uspela da zaboravim negativnu prošlost i zavolim mir!

A post shared by Oprah (@oprah) on

2. Svako od nas mora da pronađe sopstveni životni poziv

"Svako od nas ima poziv, a vaš pravi posao u životu je da otkrijete koji je to poziv i da počnete da ga izvršavate. Svaki put kada je na ovoj pozornici bila osoba koja je uspela, pričala je o poslu i o užitku koji je dobila radeći ono za šta je znala da joj je suđeno da radi."

Opra Vinfri daleko od obične žene: Otkrila zašto se nikada nije udala!

A post shared by Oprah (@oprah) on

3. Tvoj poziv omogućiće ti da živiš punim plućima

"Tvoj poziv prosvetliće te i dati ti do znanja da si upravo tamo gde treba da budeš, radeći ono što treba da radiš. To je ono što želim svakome od vas i za šta se nadam da ćete poneti iz ovoga šoua. Da vas u životu vodi srce. Morate da zarađujete za život, razumem to. Ali isto tako morate da znate šta u vama budi životnu svetlost, tako da i vi, na vaš način, možete osvetljivati svet." 4. Svi mi imamo platformu s koje možemo uticati na svet

"Možda je to 20 ljudi, možda 30 ljudi, 40 ljudi, vaša porodica, prijatelji, susedi, kolege iz razreda, kolege na poslu. Gde god da se nalazite, to je vaša platforma, vaša pozornica, vaš krug uticajnosti. To je vaš "talk show" i tu leži vaša moć. Na svaki način, svaki dan, pokazujete ljudima ko ste zapravo. Govorite sami za sebe. I kada to uraidte, primićete proporcionalno onome što dajete na kojoj god platformi da stojite."

Nastavak pročitajte na sledećoj strani!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs