Dodela nagrada Zlatni Globus

Opra Vinfri rasplakala publiku: Govor o kojem priča ceo svet! (VIDEO)

Svojim dirljivim govorom, nadahnutim borbom protiv seksualnog zlostavljanja, producentkinja, voditeljka i glumica Opra Vinfri rasplakala je publiku na dodeli nagrada Zlatni globus i nagovestila nagađanja da bismo je 2020. mogli gledati i u trci za mesto predsednice Amerike

Vip priča
Autor:
Opra Vinfri rasplakala publiku: Govor o kojem priča ceo svet!  (VIDEO)
Opra Vinfri, Foto: Profimedia

Primajući nagradu Sesil B. DeMil za životno delo, počasnu nagradu koja se dodeljuje za izvanredne doprinose u svetu zabave, Opra je rekla kako joj je čast to što je prva Afroamerikanka kojoj je pripala ova nagrada i prisetila se osećaja koji su je preplavili kada je kao mlada devojka gledala Sidnija Poitijea kako osvaja nagradu za najboljeg glumca 1964. godine.

Opra Vinfri otkriva tajnu za srećan život: Kako sam uspela da zaboravim negativnu prošlost i zavolim mir!

- Jasno je da i u ovom trenutku negde neka devojčica gleda mene kako postajem prva Afroamerikanka koja prima ovu nagradu. Čast je i privilegija deliti veče sa svima njima - rekla je Opra i u nastavku svog govora izmamila suze mnogih u publici.

- Želim da sve devojke koje ovo gledaju znaju da je novi dan na horizontu. Kad taj dan konačno osvane, biće to zbog brojnih veličanstvenih žena, od kojih su mnoge i večeras ovde sa nama, kao i neki fenomenalni muškarci, koji se snažno bore kako bi nam osigurali vođu koji će nas odvesti u vremena kada niko više neće morati da kaže "I ja isto", rekla je Opra aludirajući na aferu sa seksualnim zlostavljanjem koja je prošle godine potresala Holivud i svaki dan donosila ispovest novih glumica koje su odlučile da iznesu svoju priču u javnost.

Opra Vinfri daleko od obične žene: Otkrila zašto se nikada nije udala!

A post shared by Oprah (@oprah) on

Njen je govor naišao na brojne pohvale, neki su ga čak prozvali "jednim od najvećih američkih govora", dok su neki u njemu prepoznali i prvi govor buduće kandidatkinje na sledećim američkim predsedničkim izborima.

- Nije to priča koja je pogodila samo industriju zabave, već nešto što nadilazi kako kulture, geografska područja i rase, tako i religije, politiku i radna mesta. Večeras želim da zahvalim svim ženama koje su godinama podnosile zlostavljanja i napade jer su, poput moje majke, trebale da nahrane decu, plate račune i slede svoje snove - rekla je Opra i napomenula da takve žene nalazimo i među domaćicama, u ugostiteljstvu, ali i u svetu politike, sporta, vojske, kao i u svim ostalim sferama.

- To su žene čija imena nikada nećemo saznati - rekla je Opra, ali jedno je ime ipak istaknula - ime Rejsi Tejlor koju su 1944. godine na povratku iz crkve silovala šestorica belaca koji nikad nisu stigli pred lice pravde, ali čiji je slučaj posejao seme pokreta za građanska prava.

Napitak zbog koga se Opra Vinfri prepolovila: Sprečava rak, ubrzava metabolizam! (RECEPT)

- Živela je, kao i svi mi ostali, previše dugo u kulturi koju su uništili brutalno moćni muškarci. Previše dugo žene se nisu čule ili im se nije verovalo kada su se usudile da govore istinu o snazi tih ljudi, ali njihovo vreme dolazi - rekla je Opra i izrazila nadu da je Rejsi Tejlor, koja je umrla pre deset godina, ovaj svet napustila znajući da njena istina, kao i istina mnogih drugih žena, stiže marširajućim korakom.

- Ovde je sa svakom ženom koja je odlučila reći "I ja isto", i sa svakim muškarcem koji je odlučio da sluša", zaključila je Opra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs