TOM HANKS I RITA WILSON

Tom Henks o ljubavi svog života i braku dugom 30 godina: Oprostili prevare, pobedili bolest! (FOTO)

Kada je 1985. godine, na setu filma "Volonteri", planula ljubav između Toma Henksa i Rite Vilson, on je tada još uvek bio u braku sa Samantom Leves, njegovom ljubavi s fakulteta, sa kojom je dobio dvoje dece

Vip priča
Autor:
Tom Henks o ljubavi svog života i braku dugom 30 godina: Oprostili prevare, pobedili bolest! (FOTO)
Tom Henks i Rita Vilson, Foto: Profimedia

Ipak, hemija između Henksa i Vilson bila je prejaka, zbog čega je glumac zatražio razvod i godinu kasnije venčao svoju koleginicu. Ove godine slave 30-godišnjicu braka, tokom koje su, uz mnoge uspone i padove kao i zdravstvene probleme, dobili dvoje dece.

- Odavno smo naučili koji je pravi recept za sreću - a to je da uvek budemo iskreni jedno prema drugom - tim je rečima svoj brak opisao holivudski glumac Tom Henks, koji ove godine sa glumicom Ritom Vilson slavi 30 godina braka. Ta brojka u Holivudu ima težinu, posebno u današnje vreme, a njihov brak nisu poljuljali ni brojni problemi, od priča o vanbračnim aferama pa sve do teške dijagnoze, sa kojom se suočila Rita.

Tom Henks i Meril Strip: Duo koji smo oduvek želeli da vidimo na filmskom platnu! (VIDEO)

foto: Profimedia

Sudbina je, očigledno, itekako htela da se njih dvoje spoje. Oboje su rođeni 1956. godine u Kaliforniji, on u Konkordu, ona u Los Anđelesu. Od malih nogu i Rita i Tom pokazivali su neverovatan talenat za glumu, ali da postignu ono što su danas, trebalo je da prođe mnogo vremena.

Ljubav je planula 1985. godine, kada su zajedno glumili u filmu "Volonteri", iako to nije bila njihova prva glumačka saradnja. Naime susreli su se četiri godine ranije, na setu ABC-jeve serije "Bosom Buddies".

Helen Miren: Nije odolela kokainu, volela Lijama Nisona, zbog jednog celog života žalila! (FOTO)

U vreme kada su se zaljubili Tom Henks bio je u braku sa Samantom Leves, ljubavi sa fakulteta. Iako nije bio ponosan na to što je prevario suprugu, hemija koju je imao sa Ritom bila je prejaka da bi je ignorisao. O tome je jednom progovorio i za magazin GQ: "Rita i ja smo se pogledali i to je bilo to. Upitao sam je da li misli i ona da je to nešto za što se vredi boriti."

Najlepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem: Slavni glumac nikada nije preboleo suprugu! (FOTO)

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson) on

Sa Samantom se rastao 1987. godine, a već godinu kasnije bio je u braku s Ritom. Kako je naknadno otkrio, brak sa Samantom, i pre ulaska Rite u njegov život, bio je pri kraju.

- Tražio sam nešto što nisam imao kao dete. Propali brak, nažalost, kaznio je na kraju moju decu, koja su proživljavala isto što i ja u njihovoj dobi. Bio sam jednostavno premlad i nesiguran za brak. Imao sam 23, a moj sin Kolin dve godine, kada sam se venčao sa Samantom. Zaista nisam bio spreman za sve te obaveze.

Pirs Brosnan brani svoju ženu: Ne treba mi Barbika, nego dobra osoba! (FOTO)

Naime Henksov otac se ženio dva puta, a njegova majka čak tri puta. To je itekako uticalo na njegovo odrastanje, ali i odnos prema porodici i obavezama. Upravo mu je Rita vratila veru u ljubav, a otkrila mu viziju "zdrave porodice".

Paralelno s velikom ljubavnom pričom, rasla je i Henksova popularnost, a vrhunac su bila dva Oskara koje je dobio za uloge u filmovima "Filadelphia" i "Forest Gamp".

U intervjuu koji je dao slavnoj Opri Vinfri rekao je:

- Za uspeh naše veze bilo je potrebno vreme, odrastanje, ali i velika želja da ostvarimo tako nešto. Kada sam se venčao sa Ritom, bio sam uveren da ću morati mnogo toga da uložim. Moram priznati, naša veza nije savršena, nije onakva kakva se prikazuje u filmovima. U stvarnom životu treba mnogo odricanja. Ali, uprskos svemu, oboje znamo da ćemo uvek biti tu jedno za drugo, bez obzira na sve, i da ćemo sve uspeti da prebrodimo - rekao je Henks i nastavio:

Hju Džekmen dve decenije u ljubavi: Ona je nešto najbolje što mi se desilo! (FOTO)

- Moja supruga je moja ljubavnica, a naša veza jača je od svega. Zahvaljujući njenoj ljubavi, uspeo sam da se uživim u svoje uloge. Na primer, u "Filadelfiji" ono što je moj lik osećao za svoju ljubav stvarno je - to je ono što sam osećao i u stvarnom životu za Ritu. Isto je bilo i kada sam glumio Foresta Gampa, koji je voleo Dženi. Bez Rite, ne znam kako bih se povezao sa Forestom i osećao sve kroz šta je prolazio.

Holivudski par kojem se svi čude: Njihovu ljubav nisu uzdrmali ni najzlobniji komentari! (FOTO)

foto: Profimedia

I dok je Henks u glumi nizao uspehe, njegova supruga nije postizala takve rezultate. U jednom trenutku okrenula se muzičkoj karijeri pa je 2012. snimila i album. O tom razdoblju govorila je u jednom intervjuu, prisećajući se posebno jednog trenutka:

- Stajali smo na uglu ulica Njujorka. Držali smo se za ruke i čekali zeleno na semaforu. Pogledao me je i rekao: 'Znaš, samo želim da znaš da se nikada ne moraš menjati da bi bila sa mnom." Bukvalno, žmarci su prošli kroz moje telo jer neverovatno da imaš nekog takvog pored sebe.

Brus Vilis, opasan momak mekog srca: Imao sam devojke i pre nje, ali nijedna joj nije bila ni do kolena! (FOTO)

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson) on

I činilo se da njihovom braku ništa ne može da naudi, čak ni mnogobrojne vanbračne avanture, o kojima se pisalo, a nagađalo se o razvodu i slično. Ali 2015. godine jedna je dijagnoza unela strah u njihove živote. Rita Vilson, koja je u to doba glumila u predstavi na Brodveju, objavila je kako se iz privatnih, zdravstvenih razloga na neko vreme povlači iz javnosti.

- Sa suprugom pored sebe i sa ljubavi i podrškom koju dobijam od porodice i prijatelja, podvrgnula sam se dvostrukoj mastektomiji i rekonstrukciji dojki nakon što mi je dijagnostifikovan invazivni karcinom. Dobro se oporavljam i, što je najvažnije, nadam se potpunom oporavku. Zašto? Zato što sam na vreme reagovala i jer imam odlične doktore.

Najfatalnija glumica na svetu: Obolela od mentalne bolesti, a najveća ljubav joj nikad nije bila uzvraćena! (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Mnogi ljudi, kada se njihovi bližnji nađu u zdravstvenim problemima, očigledno u nekoj vrsti straha, pobegnu od svega i ostave voljene da se bore sami. Ali takav nije i Tom Henks. On je uz svoju suprugu bio kroz sve dane njene bolesti, a kasnije je o tom periodu rekao:

- Jedino što mogu je da se naklonim svojoj supruzi na hrabrosti koju ima. To kako se ona borila sa rakom i svime što je bolest nosila neverovatno je hrabro i predivno. Ja sam srećan čovek.

Životna priča Kevina Kostnera, glumca za kojim su žene ludele: Jedno poznanstvo mu je promenilo život! (FOTO)​​​​​​​

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson) on

I dok im mnogi zavide na 30 godina srećnog braka, glumac otkrio kako je rekao svojoj supruzi da možda ništa od toga ne bi bilo da su se sreli ranije.

- Rekao sam joj davnih dana - da smo išli zajedno u školu, ne bih imao hrabrosti da ti se obratim. Toliko živahna, lepa, popularna, pozitivna - ma sve.

Srećom po njih, susreli su se godinama kasnije, a u svim intervjuima Tom Henks​​​​​​​ ne može dovoljno da nahvali svoju suprugu, uz koju je otkrio sreću:

- Uz nju sam našao savršenog partnera i znam da uz nju više nikada neću biti sam. Na kraju, siguran sam, venčali smo se iz pravih razloga i naš brak ima smisao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs