neprevaziđena

Opra Vinfri: 10 životnih mudrosti ove moćne i hrabre žene koje svako treba da pročita!

"Niko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze šta je vaša mama radila, nema veze šta vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za vlastiti život"

Lifestyle 30.01.2019. - 14:06h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Opra Vinfri je svojim voditeljskim karakterom uvek prepunom emocija promenila svet tok-šou emisija. Ona je od samog početka imala jednu misiju – dirnuti ljude u srce i tako ih podstaknuti na pozitivne promene u životu. 

 

Povodom 65. rođendana Opre Vinfri skupili smo njenih 10 životnih lekcija koje je voditeljka podelila sa svojom publikom u poslednjoj emisiji "The Oprah Winfrey show'" pre osam godina. 

 

1. Jedni drugima najbolji smo učitelji


"Nešto u meni vezalo se za svakoga od vas, tako da samu sebe vidim u vama i vas u meni. Postala sam vaš surogat koji postavlja pitanja, daje odgovore, uči, raste, proširuje moja razmišljanja, preispituje moja verovanja i način na koji gledam na svet. Slušala sam i rasla, i znam da ste vi rasli zajedno sa mnom."

 

2. Svako od nas mora pronaći vlastiti životni poziv


"Svako od nas ima poziv, a vaš je pravi posao u životu da otkrijete koji je to poziv i da ga počnete izvršavati. Svaki put kada je na ovoj pozornici bila osoba koja je uspela, pričala je o poslu i o užitku koji je dobila radeći ono za što je znala da joj je suđeno raditi."

3. Tvoj poziv omogućiće ti da živiš punim plućima


"Tvoj poziv će te prosvetiti i dati ti do znanja da si upravo onde gde treba da budeš i radiš ono što treba da radiš. To je ono što želim svakome od vas i za šta se nadam da ćete poneti iz ovoga šoua - da vas u životu vodi srce. Morate zarađivati za život, razumem to. Ali isto tako morate znati šta je to što u vama budi životnu svetlost, tako da i vi, na svoj vlastiti način, možete osvetljivati svet."

 

4. Svi mi imamo platformu sa koje možemo uticati na svet


"Možda je to 20 ljudi, možda 30, 40 ljudi, vaša porodica, prijatelji, susedi, kolege iz razreda, kolege na poslu. Gde god da jeste, to je vaša platforma, vaša pozornica, vaš krug uticaja. To je vaš tok-šou i tu leži vaša moć. Na svaki način, svaki dan, pokazujete ljudima ko ste zapravo. Govorite sami za sebe. I kada to napravite, primićete proporcionalno onome što dajete na kojoj god platformi stajali."


Opra Vinfri je kao devojčica preživela silovanje i smrt sina, ali jednu stvar sigurno ne bi: To bi me ubilo! (FOTO)

foto: Profimedia

5. Svako je odgovoran za svoj vlastiti život


"Niko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze šta je vaša mama radila; nema veze šta vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za vlastiti život. Vi ste odgovorni za energiju koju stvarate u sebi i za energiju koju dajete drugim ljudima."

"Niko osim nas samih nije odgovoran za naš život. Mi smo odgovorni za energiju koju stvaramo u sebi i za energiju koju dajemo drugim ljudima", naučila nas je Opra

6. Svi mi delimo istu ulogu u patnji i boli


"Šou me naučio da postoji jedna uloga koja je zajednička svačijoj boli i patnji, a to je bezvrednost. Osećaj da nismo dovoljno vredni života za koji smo stvoreni."

 

7. Ti si dovoljan


"Vrlo često 'blokiramo' vlastite blagoslove jer mislimo da nismo dovoljno dobri, dovoljno pametni, lepi ili bogati... Šou me je naučio da vredite samim tim što ste se rodili i što ste ovde. Ti si sam dovoljan."

8. Svakom treba potvrda drugih


"Razgovarala sam s gotovo 30.000 ljudi u šou i svi oni imali su jednu zajedničku stvar: svi su tražili potvrdu drugih. Želeli su da znaju: "Vidiš li me? Čuješ li me? Znači li ti išta ono što kažem?"

Pokušajte sa svojom decom, mužem, suprugom, šefom, prijateljima. Dajte im potvrdu. "Vidim te. Čujem te. I važno mi je šta imaš da kažeš."

 

Opra Vinfri progovorila o glasinama: Nemam DNK da budem predsednica Amerike! (FOTO)

foto: Profimedia

9. Svi mi možemo biti nečije utočište


"I nadam se da će svako od vas biti nečija sigurna luka – sigurno mesto na koje može pasti. Učinite za njih ono što je moj šou učinio za vas. Povežite se. Prigrlite. Oslobodite. Volite nekoga. Samo jednu osobu. A onda proširite ljubav na dve osobe. I na koliko god možete. Videćete kakvu će to promenu doneti."

10. Završeci donose početke


"Za sve postoji određeno vreme, i naše zajedničko vreme na ovoj platformi bliži se kraju. Ja tu ne vidim kraj, nego kao jedan neverovatan početak. Jedno poglavlje završeno. Drugo poglavlje počinje za sve nas."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...