obratite pažnju

Nešto vas koči da ostvarite svoje ciljeve: Ove loše navike su glavni krivac!

Preispitajte svoje prioritete

Zanimljivosti
10:40h Autor:
Foto: Profimedia

Mnogi ljudi ne uspeju da ostvare ciljeve koje su si u životu "zacrtali", ali ne zato što im nedostaje sposobnosti za to nego zato što ih u tome sprečavaju određene navike.

 

Previše vodite računa o tome što drugi misle.

 

Pre donošenja odluke vezane za karijeru sigurno ćemo se posavetovati sa vašim najbližima. Normalno je da čujete njihovo mišljenje, ali stručnjaci upozoravaju kako ne smete da dopustite da tuđa mišljenja u potpunosti utiču na odluku koju želite da donesete.

 

Za postizanje željenog uspeha važno je da sledite svoj instinkt. Ono što je dobro za vas nije nužno ono  da će se svideti vašoj porodici, prijateljima ili društvu. Te "spoljašnje" sile najčešće vas guraju u pogrešnom smeru, ali ako želite da ostvarite svoje ciljeve – onda morate da  izabrete smer kojim vi želite da krenete.

 

Loše navike koje pokazuju da ste pametni: Ako se ponašate ovako znači da ste inteligentni!

foto: Profimedia

Ne volite posao koji radite.


Većina nas radi posao koji nas ispunjava i ne žele da izlaze iz tog kruga. Neki se boje onoga što ih možda čeka na drugoj strani. Posao sa kojim niste zadovoljni pre ili kasnije će da iscrpi iz vas i poslednji atom pozitivne energije.

 

Preispitajte svoje prioritete i razmislite o tome  želite li da potrošite sav svoj potencijal na radnom mestu koje uopšte ne volite. Svuda oko nas zapravo se nalaze prilike za novi početak, ali iz ranije spomenute zone ponekad ih je teško uočiti.


Svakodnevne navike vas odaju: Nepogrešivo govore o vašem karakteru!

foto: Profimedia

 

Ne verujete u sebe.

Možda će ovo zvučati kao otrcana fraza ali stvarno je bitno da verujete u postizanje ciljeva koje ste zamislili. Važno je da radite na sebi i svom znanju, ali jednako bitnu ulogu u vašem uspehu igra i samopouzdanje. Iskreno uverenje da smo sposobni, kvalifikovani i spremni za nešto više u svom životu  će vas odvesti na (pravi) put do uspeha.

 

Sa druge strane, ako dopustite negativnim mislima da vas obuzmu,ostaćete bez hrabrosti, snage i volje koja je potrebna za ostvarivanje ciljeva.

 

Ključ za kvalitetan ljubavni život: Ne smeju vam posao i obaveze postati prioritet!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...