Sitnice mnogo znače

Dom koji privlači sreću: Izbacite negativnu energiju iz sobe uz ove savete!

Pogledajte dobro prostor u kojem živite jer možda se upravo onde krije rešenje vaše nevolje

Enterijer
13:08h Autor:
Foto: Shutterstock

Imate osećaj da vas stalno prati nesreća? Pogledajte dobro prostor u kojem živite jer možda se upravo onde krije rešenje vaše nevolje. Naime, prema mnogim verovanjima, postoje predmeti koji domu donose nesreću, a isto tako i oni koji donose sreću.

 

Želite li dom bez negativne energije, izbegavajte sledećih pet sitnica koje donose nesreću:


1. Ogledalo okrenuto prema krevetu - Veruje se da ogledalo okrenuto prema krevetu može uzrokovati probleme u ljubavnoj vezi, puštajući nedobrodošle uticaje od spolja u inače dobar i zdrav brak.

 

2. Crna vrata - Boju ulaznih vrata najbolje je odrediti prema tome na koju su stranu sveta okrenuta. Crna vrata možete imati samo ako vrata gledaju na sever, inače će u vaš dom pozvati lošu sreću.

 

3. Biljka s bodljama - Za oštre, šiljaste predmete takođe se smatra da donose nesreću i želite li da vaš dom privuče pozitivnu energiju, izbegavajte da u njemu držite biljke s bodljama, poput kaktusa.


4. Kalendar na pogrešnom mestu - Kalendar obešen na ulazna vrata doma podsetnik je na prolaznost života i veruje se da tada utiče na trajanje životnog veka njegovih stanara.

 

5. Slika brodoloma - Slika brodoloma predstavlja nemir koji može uticati na ponašanje i energiju stanara.

 

Živite u malom prostoru: Dizajneri otkrivaju kako da ga učinite većim!

foto: Shutterstock

Želite li dom pun pozitivne energije, unesite u njega sledećih pet sitnica koje donose sreću:

 

1. Sveže cveće- Stavite li sveže cveće na neko vidljivo mesto u svom domu, sreća vas neće zaobići. Samo ne stavljajte cveće s bodljama (pogledajte deo teksta o predmetima koji donose nesreću pod brojem 3).

 

2. Obojena vrata - Gledaju li vrata na jug, obojite ih u crvenu ili narandžastu boju, vrata okrenuta prema severu treba da budu plava ili crna, gledaju li na zapad izaberite sivu ili belu boju, a ona okrenuta prema istoku doneće vam sreću ako su smeđa ili zelena.

 

3. Raspored nameštaja - Veruje se da kružno postavljen nameštaj pomaže u protoku energije. Takođe se smatra da će krevet okrenut dijagonalno u odnosu na vrata spavaće sobe ispuniti dom pozitivnom energijom.

 

4. Potkovica - Mnoge kulture veruju da konjska potkovica obešena iznad vrata donosi sreću. Ako je potkovica okrenuta naviše, to će osigurati da sreća ne nestane, a ako je okrenuta na dole, sreća će pasti na svakoga ko prođe kroz ta vrata.

 

6. Lovac na snove - Obešen u spavaćoj sobi, lovac na snove štiti stanare od ružnih snova.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs