Pronađite inspiraciju

Uredite stan u skladu sa svojim godinama: Ovako treba da izgleda dom žene koja je prešla 40! (FOTO)

Poznata dizajnerka enterijera otkriva šta je najbolje da uradite u kući, u zavisnosti od toga koliko imate godina

Enterijer
15:26h Autor:
Foto: Shutterstock

Bilo da je u pitanju moda ili enterijer, dekoracija, vaši afiniteti nisu isti kad ste mladi ili u srednjim godinama.

 

Stil se menja, razvija i gradi, a uz savete profesionalaca možete na najbolji način da ga prilagodite svom životnom dobu. Dizajnerka enterijera Viktorija Hagan otkriva šta je najbolje da uradite u kući, u zavisnosti od toga koliko imate godina!

 

Sa 20 se eksperimentiše

 

Ako ste u dvadesetim, bitno je da se prilikom dekorisanja zabavite.

 

"Ne postoji bolje vreme da budete avanturista nego u dvadesetim. Igrajte se sa bojama i što je bitno ne bacajte novac na skupoceni nameštaj! Nabavite šarene čaše, zanimljiv klub sto. Dobar stil ne podrazumeva novac, već je reč o neočekivanom iznenađujućem momentu koji može da pruži vaša kuća", smatra Haganova.

 

Dom koji privlači sreću: Izbacite negativnu energiju iz sobe uz ove savete!

Sa 30 se definiše sopstveni stil

 

Kada ste polako počeli da gradite izgled doma, nadogradnju koju pružaju tridesete godine života odnose se na one stvari koje su prevashodno lepe i funkcionalne.

 

"Rad sa klijentima koji imaju 30 godina govori da je to idealan period za nabavljanje umetnina. To može da bude slika, skulptura ili dizajnerski komad nameštaja, zastupam mišljenje da nećete zažalite ako nabavite neko umetničko delo. Uvek će vas činiti zadovoljnim i srećnim", smatra Haganova.

 

U ovim godinama već polako možete da definišete svoj stil. Usredsredite se na estetiku, a ljudi se u ovom razdoblju opredeljuju za porodicu i neophodno je da mislite na dečje sobe i trpezarije.

 

Dizajneri enterijera otkrili: 7 grešaka zbog kojih kupatilo izgleda jeftino! (FOTO)

 

A post shared by photography & more (@eandmfactory) on

Sa 40 se stil nadograđuje

 

U četrdesetoj ili kasnije, dizajneri stavljaju akcenat na hedonističke momente. To je vreme za dominaciju izgrađenog stila, ukusa i sofisticiranog pristupa – ne postoji ništa lepše nego patina na stvarima koja govori o minulim vremenima, vašim putovanjima. Ukrasite dom antikvitetima koje ste kupili u Parizu ili Londonu i uklopite ih u vaš stil života.

 

Jasno je da i životno iskustvo u sređivanju doma podrazumeva da je "sofa udobna koliko je i lepa" i da već izgrađeni stil slobodno možete da "kitite" sitnicama koje ćete sigurno znati da uparite sa ostatkom doma.

 

Iskoristite svaki centimetar: Ovih 7 kutaka se retko ko seti, a udvostručuju prostor za odlaganje! (FOTO)

 

A post shared by Pia Håkonsen (@bypiapei) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...