Saveti stručnjaka

U ovakvom domu žive srećni ljudi: 12 pravila uređenja koja moramo da usvojimo! (FOTO)

Bez obzira na to koliko vremena provodite kod kuće, kada se napokon nađete u svom životnom prostoru on bi trebalo da vam pruži osećaj ugodnosti i mira. U nastavku saznajte kako se to postiže jednostavnim trikovima za uređenje prostora

Enterijer
Autor:
U ovakvom domu žive srećni ljudi: 12 pravila uređenja koja moramo da usvojimo! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Način na koji uređujete svoj životni prostor itekako ima uticaja na vaše raspoloženje. Srećni ljudi vode računa o svom domu, a ovo su njihove tajne uređenja prostora zbog kojih je smešak čest gost na njihovim licima.

1. Ne dozvoljavaju stvaranje nereda. Uvek paze na to da se, na primer, dva-tri časopisa ne pretvore u hrpu koja samo skuplja prašinu. Na vreme se rešavaju nepotrebnih stvari i ne dozvoljavaju da im one preuzmu prostor.

Najlepša kombinacija boja za 2018: Za luksuzan, prefinjen i opuštajući enterijer! (FOTO)

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

2. Predmete koje im puno znače iznose na videlo. Važna zahvalnica na zidu, dečije medalje, diploma… Šta god za njih ima veliko značenje zaslužuje da bude izloženo pogledima, a zbog tih predmeta ionako se osećaju bolje čim ih ugledaju u prolazu.

3. Iskazuju sopstveni karakter. Ne boje se u da uređenjem unesu sebe pa uvek vode računa o tome da je njihov dom uređen onako kako njima to odgovara i ne nužno u skladu s trendovima.

4. Imaju kutak za odmor. Mala zona stvorena samo za njih ponekad nije veća od jednog ili dva kvadrata, ali to je njihov poseban prostor u kojem se udaljuju od svih briga i problema i uranjaju u svoj svet.

Enterijer u rustičnom stilu: 10 saveta za lepši i topliji dom! (FOTO)

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

5. Unose prirodu u dom. Što više biljaka, to bolje. Istraživanja su odavno dokazala da nas biljke smiruju i pozitivno utiču na naše psihološko stanje zato se slobodno okružite njima.

6. Kod njih je uvijek "živo". Druženja s prijateljima ili porodice napuniće istovremeno i vas i vaš dom pozitivnom energijom.

7. Vole svetlo. Ako zbog položaja kuće ili stana tj. prozora na domu nemaju dovoljno dobar izvor prirodnog svetla, nadomestiće to veštačkim svetlom. U dnevnim i večernjim prilikama često pale sveće koje životnom prostoru daju posebnu toplinu.

Zastarela pravila za uređenje doma: Ovakav enterijer je totalni aut! (FOTO)

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

8. Redovno čiste. Nisu robovi krpe i deterdženta, ali imaju svoj raspored redovnog čišćenja od kojeg ne odstupaju i zbog toga im je lako da održavaju higijenu.

9. Spavaća soba je njihovo utočište. Prostorija u kojoj spavamo neverovatno je važna. Stručnjaci za uređenje savetuju da upravo ona bude prva kojoj ćemo posvetiti pažnju. Ona je poslednje što vidimo pre nego što utonemo u san nakon dugog dana i prvo što vidimo kada se ujutro probudimo pa energiju te prostorije nosimo sa sobom.

10. Biraju boje koje podižu raspoloženje. Barem jedan zid u njihovom domu obojen je nekom od boja koje dokazano dobro utiču na nas poput zelene ili narandžaste.

Boja godine 2018: Predivna nijansa za smeli enterijer! (FOTO)

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

11. Vole "namirisati" svoj dom. Sveće, difuzori ili pak miris za dom iz kućne radinosti poput zapaljene borove grančice – prijatan miris takođe podiže raspoloženje.

12. Pune životni prostor uspomenama. Fotografije na zidu ili na policama možda nije lako održavati, ali pogled na njih svaki put razvlači usne u osmeh. Zato ne dvoumite se zbog velikog broja fotografija u svom domu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs