Inspirišuite se!

Enterijer u rustičnom stilu: 10 saveta za lepši i topliji dom! (FOTO)

Poigravanje teksturama, kombinovanje sitnih detalja poput jastuka i vaza, pa sve do ormarića, komoda i stolova, izbor je ogroman, a mi vam donosimo nekoliko fotografija koje će vas za čas inspirisati

Enterijer
Autor:
Enterijer u rustičnom stilu: 10 saveta za lepši i topliji dom!  (FOTO)
Foto: Shutterstock

Rustično uređenje je već nekoliko godina pravi hit u dizajnu enterijera, a dopada se i mladima i starijima. Razlog tome je što se ovakav tip uređenja lako postiže, ne mora da košta mnogo, i jednostavno unosi toplinu u svaki dom.

Poigravanjem sa materijalima i dezenima, teksturama i detaljima, možete jako brzo preobratiti vaš dom, uneti toplinu koja je najvažniji faktor, složićete se?

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Ovaj tip uređenja navikli smo da viđamo po filmovima i uglovnom se odnosi na vikendice. Donosimo vam nekoliko trikova na koje bi trebalo da obratite najviše pažnje pri uređenju u ovom stilu:

1. Detalji u kuhinji

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Dodajte zanimljivu policu u kuhinji na koju možete poređati nekoliko starih knjiga sa receptima ili dekorativnim elementima u rustičnom stilu.

2. Tepih

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Prostirka ili tepih u interesantnom rustičnom dizajnu oplemeniće bilo koju sobu ili kupatilo i doneti rustično-moderni dašak koji svi toliko volimo.

3. Ukrasite prozore

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Iako se s unutrašnje strane ne vidi, ukrašeni prozori na zdradi ili kući svima nam izmame osmeh. Da ne spominjemo da nam uskoro dolazi vreme za sadnju prelepih muškatli i ostalog mirisnog i šarenog sveća.

4. Okačite na zid natpise koji vas nadahnjuju

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Bilo da su u pitanju stare fotografije, crteži ili detalji kao na slici, zidovi će živnuti sa samo nekoliko simpatičnih detalja.

5. Promenite izgled starom komadu nameštaja

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Svi negde imamo neki komad u dosadnoj braon boji, bilo da je to komoda , plakar ili stočić. Umesto da ga izbacite i kupite novi (koji sigurno nije ni u pola kvalitetan kao "braon") za samo nekoliko sati možete ga prefarbati, sa blagom šmirglom išmirglati i dobiti efeket kao na slici. Ako su vam i ručke dosadile, to je bar lako zameniti.

6. Vaze sa začinskim biljem

Kao što smo već rekli, uskoro će pijace biti preplavljene cvećem, a mi vam predlažemo da sa vazama od gline u originalnoj boji cigle, zasadite nekoliko začinskih biljaka koje ćete upotrebljavati u svojoj kuhinji. Zar ne biste voleli da vam kuhinja stalno miriše na bosiljak ili ruzmarin?

7. Uvek, uvek namestite krevet!

Spavaća soba skoro uvek završi u neredu, s obzirom da kada se probudimo još nekako uspemo da zategnemo dnevni boravak/kuhinju/kupatilo, a spavaću sobu nekako uvek preskočimo. Sa nekoliko ćebića i lepom posteljinom (ispeglanom), možete postići mnogo!

8. Obilazite buvlje pijace

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Buvljak u Pančevu, Zemunu i Novom Sadu (Najlon pijaca), prepuni su neverovatnih detalja koje možete kao detalj staviti u vaš dom, a stvari se prodaju po zaista niskim cenama.

9. Jastuci

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Detalj koji mnogo menja vizuelni momenat u svakoj prostoriji su jastučići na krevetu, kauču, fotelji. Igrajte se sa dezenima, teksturama i bojama i uklapajte!

10. Ramovi za slike

A post shared by Magnolia (@magnolia) on

Do sada smo ramove za slike kačili na zid, a sada vam donosimo i jednu novu ideju. Ramove možete nasloniti na policu ili staviti na pod nekoliko, jedan preko drugog.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs