Zasucite rukave

Iskoristite svaki centimetar: Ovih 7 kutaka se retko ko seti, a udvostručuju prostor za odlaganje! (FOTO)

Dragocena mesta koja retko kome padnu na pamet kada je u pitanju skladištenje stvari

Enterijer
09:54h Autor:
Iskoristite svaki centimetar: Ovih 7 kutaka se retko ko seti, a udvostručuju prostor za odlaganje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Vaš dom je krcat stvarima koje nemate gde da odložite? U nastavku proverite da li ste zaista iskoristili sve kutke koji mogu da budu sjajno "odlagalište" za brojne kućne potrepštine!

1. Prostor iznad WC šolje Ako se police postave dovoljno visoko, nema opasnosti od prskanja vodom iz šolje, koje najviše brine one sumnjičave prema ovom dizajnerskom rešenju. Šteta je da taj iskoristivi prostor ostane prazan, pogotovo ako imate konzolnu šolju, prilikom čije ugradnje u većini slučajeva u startu dobijate "policu" obloženu keramičkim pločicama iza koje se skriva ugradni vodokotlić.

Život u maloj kući joj omogućio obilazak čitavog sveta: Njena unutrašnjost ostaviće vas bez daha! (FOTO, VIDEO)

2. "Neiskoristivi" uski zidovi Često ne znamo šta bismo sa uskim zidovima koji povezuju pojedine prostorije pa ih zanemarujemo jer mislimo da su neupotrebljivi za odlaganje stvari. Međutim, i oni su sjajna zona za skladištenje.

A post shared by Mary Alice (@chateau.chic) on

3. Prostor iznad komoda Najčešće zapi prazan ili ga eventualno upotpunjujemo nekim sitnicama poput fotografija, ali ako ste u potrazi za svakim dragocenim centimetrom prostora, iskoristite ga za police. Nemojte da brinete da ćete tako previše "ugušiti" prostor, samo vodite računa o tome da police ne budu duže ili šire od dimenzija komode.

Živite u malom prostoru: Dizajneri otkrivaju kako da ga učinite većim!

A post shared by Lauren (@rustedbliss) on

4. Zid uz stepenice Ako imate malo šire stepenice, duž zida možete da ugradite police ili pak postavite uske ugradne ormariće. Takve police nemaju samo dekorativnu svrhu, one mogu da budu sjajno mesto za knjige ili pak zatvorene kutije u koje ćete odložiti razne sitnice.

5. Prostor iza kauča Uski ugradni ormarići u visini kauča mogu da budu sjajno mesto za čuvanje ćebadi, jastuka, jorgana ili drugih predmeta koje želite da odložite u neposrednoj blizini kauča.

Unesite boje u životni prostor: 8 trikova za potpuno osveženje stana! (FOTO)

6. Nameštaj s ogledalom

Ako imate nameru da postavite veliko ogledalo u svom kupatilu ili hodniku, zašto ne biste odabrali ormarić s ugrađenim ogledalom? To je funkcionalno rešenje za sve kojima mala ogledala nisu dovoljna, a takođe imaju problema s manjkom prostora.

7. Kuhinjski aspirator s ormarićem Prostor iznad i oko aspiratora takođe najčešće stoji prazan. Danas na tržištu postoje aspiratori sa ormarićima, a ako slučajno već imate model bez njega, razmislite o ugradnom, koji će stvoriti dodatan prostor za čuvanje kuhinjskih potrepština.

Miris dima u odeći i prostorijama: Evo jednostavnih načina kako da ga uklonite!

A post shared by seyhancan.evim (@seyhancan.evim) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs