obavezno pročitajte

Ovako se pravilno koriste antibakterijske maramice: Greška kod čišćenja kuće zbog koje bakterije ne uklanjamo, već ih samo širimo!

Maramice za dezinfekciju, odnosno antibakterijske maramice u mnogim su domaćinstvima neizostavno sredstvo za čišćenje jer su vrlo praktične, jednostavne za korištenje i s par poteza, bez puno muke odstrane bakterije i prljavštinu. Ali, kod korišćenja tih maramica činimo jednu veliku grešku zbog koje bakterije zapravo prenosimo umesto da ih odstranimo.

Zanimljivosti
10:49h Autor:
Foto: Profimedia

Istraživači iz Velike Britanije testirali su koliko dobro jedna maramica za dezinfekciju može ukloniti tri različite vrste bakterija na trima površinama od nehrđajućeg čelika. Otkrili su da bi se jedna maramica trebala koristiti samo na manjoj površini (ne većoj od metra kvadratnog) kako bi se ubile bakterije.

 

Koristi li se maramica na većoj površini ili se različite površine čiste s istom maramicom (na primer mikrotalasna i radna ploča u kuhinji) bakterije se samo prenose s jedne na drugu površinu umesto da se eliminišu. Zato, ako jednom maramicom očistite veću površinu, radite to pogrešno: verovatno vam trebaju dve ili tri antibakterijske maramice kako biste zaista počistili.

Jednu maramicu nije dobro koristiti za čišćenje više površina jer se tako bakterije i kontaminacija samo prenose, napominje Mišel Eksum, stručnjak za analizu proizvoda u institutu "Good Housekeeping."Mišel takođe preporučuje da sledite uputstva proizvođača istaknute na ambalaži.

 

Ako obrisana površina ne ostaje dovoljno dugo vlažna koliko bi trebala, odnosno koliko piše na pakovanju, samo uklanjate prljavštinu bez da dezinfinfikujete površinu, kaže Mišel. Dakle, s maramicama za dezinfekciju možete učinkovito očistiti dom, ali morate ih koristiti verovatno u većim količinama nego što to činite.

 

Univerzalni prirodni sprej za čišćenje kuće: Bacite štetnu hemiju, od sada ćete samo ovo da koristite! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...