NOSILI SU MASKE, NIJE SE ZNALO S KIM JE KO ZAVRŠIO, RASKALAŠENOST JE DOSEGLA VRHUNAC: 5 najbahatijih žurki svih vremena

Od ovih žurki prošle su decenije, a većina učesnika nije više živa, ali sećanje na njih i dalje je sveže - jer odavno ništa bahatije nije organizovano

Zanimljivosti
15:16h
NOSILI SU MASKE, NIJE SE ZNALO S KIM JE KO ZAVRŠIO, RASKALAŠENOST JE DOSEGLA VRHUNAC: 5 najbahatijih žurki svih vremena
Foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

O žurci Viktorije Bekam još uvek se priča kao o onoj koja je obeležila ovu godinu. Dok je modna kreatorka pozvala sam krem društva na proslavu svog pedesetog rođendana, fotografije su obilazile svet.

A mi se sećamo najboljih i najorginalnijih žurki koje su obeležile prošli vek:

Zabava Hiljadu i druga noć Pola Poarea 24. juna 1911. godine

Na vrhuncu ludila za orijentalizmom, dizajner Pol Poare je održao vrhunsku kostimografsku zabavu sa persijskom tematikom za 300 svojih najbližih pariskih prijatelja. Zvanicama je naloženo da se obuku tematski ili da budu obučeni u jedan od Polovih revolucionarnih novih stilova - haljinu sa abažurom ili širokim šalvarama. Gosti su prisustvovali oslobađanju Polove žene Deniz koja je otključana iz zlatnog kaveza u ponoć obučena u jednom od njegovih najnovijih izgleda. Iako to nikada nije potvrdio, zabava je očigledno bila inspirisana skandaloznom produkcijom Šeherezade koju je sproveo Ruski balet godinu dana ranije.

Crno - beli bal Trumana Kapote 28. novembra 1966

Opisana kao „vrhunac društvene istorije Njujorka“, poznata je po tome što je ova zabava postavila letvicu za skoro svaki događaj u visokom društvu da je prati. Na žurci koju je organizovao Truman Kapote u hotelu Plaza bili su prisutni svi njegovi "labudovi", ali i svi najpopularniji glumci tog vremena. Nakon završetka, žurka je okarakterisana kao žurka veka.

Orijentalni bal 5. decembra 1969. godine

Istaknuti pariski bankar Aleksis fon Rozenberg, Baron de Rede bio je poznat po organizovanju izvanrednih žurki zbog svog „magičnog“ društvenog kruga glumaca, umetnika i ljudi iz društva. Za ovaj bal, gosti među kojima su bili Gregori Peck, Elizabet Tejlor i Ričard Barton, Bridžit Bardot, dočekani su sa dva ogromna slona u prirodnoj veličini kada su ušli u hotel Lambert u Parizu.

Nadrealni bal

12. decembra 1972

40 godina nakon vrhunca nadrealizma, Marie-Helen de Rotšild održala je epski bal u čast nadrealizma u jednoj od vila svoje porodice, Chateau de Ferrieres. Gosti su bili obučeni u različite nadrealističke modne modele, uključujući Magritovog čuvenog Sina čovečjeg, sa posebno dizajniranim "maskama" za lice i glavu Salvadora Dalija i maskama vepra optočenim dijamantima. Odri Hepbern je takođe bila tamo, obučena u kavezu za ptice.

Rođendanska zabava Bjanke Džeger 2. maja 1977. godine

Bjanka Džeger je učvrstila svoj status „Kraljice Njujorka” tako što je na svoj 32. rođendan ujahala u Studio 54 na belom konju pred gostoljubivom publikom u kojoj su bili Dejvid Bouvi, Endi Vorhol, Halston, Lajza Mineli i suprug Mik Džeger. Ova noć je bila samo jedna više u ovom leglu hedonista.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs