NATERAO JE ĆERKU DA UBIJE MAĆEHU, A ONDA OŽENIO MALOLETNU SVASTIKU: Do detalja isplanirao zločin pa uništio dete

Čovek po imenu Dejvid Braun je naterao ćerku da ubije maćehu kako bi mogao uzme pare od osiguranja.

Zanimljivosti
12:48h Autor:
NATERAO JE ĆERKU DA UBIJE MAĆEHU, A ONDA OŽENIO MALOLETNU SVASTIKU: Do detalja isplanirao zločin pa uništio dete
Čovek naterao ćerku da ubije maćehu, Foto: Shutterstock

Mnoga deca imala su traumatična iskustva sa svojim roditeljima, koji su išli toliko daleko da su decu koristili za biznarne eksperimente. Priča o čoveku koji je naterao ćerku da ubije maćehu ledi krv u žilama.

Godine 1985. Sinemon Braun, koja je tada imala 14 godina, njen rođeni otac je naredio da ubije svoju maćehu — kako bi mogao da prikupi životno osiguranje i oženi svoju svastiku tinejdžerku. U ranim jutarnjim satima 19. marta 1985, 14-godišnja Sinemon Braun ušuljala se kroz svoj dom, u sobu u kojoj je spavala njena maćeha Linda Braun. Stojeći iznad kreveta, Sinemon je ispalila jedan hitac u stomak svoje maćehe - nakon čega je ubrzo usledio drugi fatalan.

Kada je Linda Braun pronađena mrtva kasnije tog dana, Sinemon, čiji je otac Dejvid Braun ju je ubedio da će je to što ima 14 godina zaštititi od zatvorske kazne. U međuvremenu, očigledno izbezumljeni Dejvid Braun tvrdio je da je te noći napustio kuću kako bi izbegao beskrajne svađe svoje žene i ćerke.

Uz sve dokaze protiv nje, Sinemon Braun je osuđena na 27 godina doživotnog zatvora zbog ubistva svoje maćehe.

Ali Sinamon nije ni slutila da su njen otac i njegova tajna ljubavnica, mlađa sestra Linde Braun Peti unovčili polisu životnog osiguranja njegove mrtve žene i da žive dobrim životom.

Velika manipulacija detetom

Godine 1985. činilo se da su Braunovi normalna kalifornijska porodica. Porodični patrijarh, 36-godišnji Dejvid Braun, vodio je unosan posao za oporavak računarskih podataka, navodi Njujork tajms. On i njegova 23-godišnja supruga Linda imali su ćerku Kristal.

Sinamon, Dejvidova 14-godišnja ćerka iz prethodnog braka, takođe je došla da živi sa ocem, a Lindina mlađa sestra Peti Bejli, koja sada ima 17 godina, preselila se kod Braunova kada je imala 11 godina. Ali očigledna sreća porodice bila je iluzija.

Tokom dve godine, Dejvid Braun je radio na tome da okrene Sinemon i Peti protiv svoje žene. Rekao im je, lažno, da Linda Braun i njen brat planiraju da ga ubiju da bi preuzeli njegov posao, i da će, da bi ga spasili, prvo morati da ubiju Lindu.

Nije imao želudac da sam izvrši ubistvo

Tvrdio je da nije imao želudac da sam počini ubistvo. A Sinamon je izgledao kao najbolji kandidat da to uradi umesto njega.

- Da me voliš, uradila bi ovo za mene - više puta je rekao Sinemon, obećavajući joj da zbog svojih godina neće ići u zatvor zbog ubistva, već da će joj jednostavno dati psihijatrijsko lečenje i vratiti kući.

Motiv - koristoljublje

17-godišnja Peti Bejli imala je svoje razloge zašto je želela mrtvu svoju stariju sestru. Linda joj je stala na put da se uda za Dejvida.

Pati je imala problematično, siromašno detinjstvo. Odgajana od majke alkoholičarke, a seksualno zlostavljana od strane sopstvenog brata, Peti je verovala da je izbegla te teškoće kada se sa 11 godina preselila u idiličnu porodicu svoje sestre. Umesto toga, pala je u kandže Dejvida Brauna. Ubrzo nakon što se preselila kod Braunovih, Dejvid je počeo da je seksualno zlostavlja. Smatrajući da je ovo ponašanje normalno, Peti se ubrzo zaljubila u čoveka koji joj je u njenim očima dao "sve".

- Samo sam mislila da je to tako. . . u normalnoj kući - kasnije je svedočila, prema The Los Angeles Times.

Ubrzo, Peti i Simont Braun s ispranim mozgom počeli su da planiraju sa Dejvidom da ubiju Lindu Braun.

U međuvremenu, Dejvid je privatno sklapao nekoliko polisa životnog osiguranja za svoju 23-godišnju suprugu, uključujući dve polise kupljene u roku od dva meseca pre njene smrti. Prema sudskim dokumentima, to bi iznosilo ukupno 842.793 dolara.

Pravljenje alibija i noć ubistva

Posle ponoći 19. marta 1985. Dejvid Braun je iznenada probudio Sinemon Braun i Peti Bejli.

- Devojke, to mora da se uradi večeras - rekao im je. Meseci planiranja su pokrenuti kada je Sinemon uručen pištolj.

Dejvid joj je takođe dao pilule koje bi Sinemon uzela da lažira njeno samoubistvo. Dejvid je ranije podučavao Sinemon kako da sastavlja beleške o samoubistvu, ubeđujući je da će joj to doneti blažu kaznu.

Dejvidje zatim napustio kuću i krenuo u lokalnu prodavnicu, uverivši se da ga je prodavac primetio tako da je imao alibi. Kasnije bi rekao policajcima da je otišao ranije te noći, ogorčen stalnim svađama između njegove žene i ćerke.

U međuvremenu, dok je Peti stajala u blizini držeći bebu Kristal, Sinemon je stajala iznad svoje usnule maćehe i, koristeći jastuk da priguši pucnje, ispalila joj je jedan hitac u stomak. Čekić pištolja zakačio se za jastuk, a cviljenje Linde Braun ubrzo se pridružilo plaču njene bebe. Sinemon je ponovo opalila. Drugi hitac je bio fatalan.

Kada su kasnije tog dana stigli detektivi za ubistva, proverili su porodično dvorište, gde su otkrili Sinemon Brovn kako leži u kućici za pse, prekrivena sopstvenom povraćanjem i urinom i drži u ruci poruku vezanu trakom na kojoj je pisalo "Dragi Bože, molim te, oprosti mi. Nisam htela da je povredim."

Sinemon je prewtrpela predoziranje lekovima na recept. Detektivi veruju da bi devojčica umrla da nije povraćala- i tako svog oca oslobodila sumnje. I iako je brzo priznala da je ubila Lindu, Sinemon Braun je bila šokirana kada je 1986. osuđena na 27 godina zatvora, uprkos obećanjima njenog oca da će se lako izvući. Ipak, istražitelji slučaja sumnjali su da se sprema nešto zlokobnije. I uskoro će otkriti groznu istinu.

Otkrivanje zločina njenog oca

Nakon smrti svoje supruge, Dejvid Braun je dobio dovoljno životnih osiguranja da sebi kupi lep dom u Anahajm Hilsu, kao i nove automobile. Takođe je bio slobodan da bude sa Lindinom sestrom tinejdžerkom Pati. Njih dvoje su se tajno venčali 1986. godine, a godinu dana kasnije dobili su ćerku, izmislivši ime za oca. U međuvremenu, zatvorena u Upravi za mlade Kalifornije, Sinemon Braun je postepeno postajala razočarana svojim ocem i njegovim lažima. Nastavio je da je razočara zbog nedostatka poseta, a njena razmišljanja o uslovnoj otpustu su odbijena jer je nastavila da tvrdi, kao što joj je Dejvid savetovao, da se ne seća ubistva.

Zatim je saznala za polise životnog osiguranja, a ubrzo je saznala i za vezu svog oca sa Pati. Besna, Sinemon je odlučila da su njen otac i Peti podjednako krivi za ubistvo njene maćehe. Počela je da radi sa istražiteljima okružnog tužioca kako bi otkrila istinu.

U avgustu 1988. Sinemon je počela tajno da nosi uređaj za snimanje tokom poseta sa ocem. Dejvid se brzo optužio priznajući da je drogirao ćerku u noći Lindinog ubistva. Rekao joj je da ne može da kaže istinu o toj noći jer on ne može da preživi u zatvoru, ali joj je obećao da će ubediti Peti da prizna ubistvo kako bi ona mogla da zauzme njeno mesto.

Kada su Dejvid i Pati uhapšeni samo nekoliko nedelja kasnije, on je sve negirao. Ali kada je saznao da su njegovi razgovori sa ćerkom snimljeni, potpuno je promenio svoju priču, priznajući određene elemente ćerkine priče, ali je i dalje svaljivao krivicu na Sinemon i Pati.

Na njegovom suđenju 1990. godine, ćerka i Pati su svedočile da je Dejvid Braun bio organizator ubistva Linde Braun, a onda je osuđen na doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta. Na kraju je umro u zatvoru 2014.

Slučaj Pati je saslušan na sudu za maloletnike, pošto je sarađivala sa tužilaštvom i imala 17 godina kada se dogodilo ubistvo njene sestre. Osuđena je na popravni dom.

Sinemon Braun je odslužila sedam godina svoje kazne, stekla diplomu srednje škole i stekla diplomu saradnika umetnosti pre nego što je puštena na uslovnu slobodu 1992. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs