KAKO DANAS ŽIVI ŽENA KOJU JE OTAC 24 GODINE DRŽAO ZAKLJUČANU U PODRUMU? Silovao ju je svaki dan, a ona mu rodila 7 dece

Otac monstrum koji je držao ćerku zaključanu u podrumu 2 decenije, zlostavljao ju je krvnički.

Zanimljivosti
12:56h Autor:
KAKO DANAS ŽIVI ŽENA KOJU JE OTAC 24 GODINE DRŽAO ZAKLJUČANU U PODRUMU? Silovao ju je svaki dan, a ona mu rodila 7 dece
Ko je otac monstrum koji je zlostavljao ćerku 2 decenije, Foto: Helmut Fohringer / AFP / Profimedia

Sve češće smo svedoci nefunkcionalnih porodica koje kriju mračne tajne. Oni koji ispaštaju najčešće su deca, koja su žrtve svojih roditelja. Dok na videlo isplivavaju bizarni slučajevi koji svedoče torturi kroz koju su određena deca prošla, ne možemo, a da se ne zapitamo ko je odgovoran za to.

Da li smo kao društvo zakazali? Da li postoji trunka empatije u nama? Zbog čega zatvaramo oči kada vidimo da neko trpi nasilje? To su samo neka od pitanja koja se nameću kada u javnost ispliva nešto poput slučaja koji je šokirao čitavu planetu.

Naime, Jozef Fricl počinio je jedno od najbizarnijih dela koje pamtimo. On je 20 godina svoju ćerku Elizabetu držao zaključanu u podrumu. Ono što se tamo dešavalo zaprepastilo čak i one kojima slučajevi poput ovih nisu strani.

Silovao je ćerku svake noći od njene 11 godine - rodila mu je sedmoro dece

Dok je policija intenzivno tragala za malom Elizabetom, niko nije ni slutio da se nalazi ispod mesta na kojem su oni stajali i da dole preživljava torturu i pakao koji se viđa smao u horor filmovima.

Otac je 28. avgusta 1984. godine pozvao u podrum svoju ćerku. On je tada popravljao vrata na renoviranom podrumu i bila mu je potrebna njena pomoć. Međutim, to je sve bila prevara koju je Jozef iskoristio kako bi onesvestio ćerku i zatvorio je u podrum.

Tokom naredne 24 godine, unutrašnjost podruma je bila jedino što je Elizabet videla. Prema nekim tvrdnjama, Elizabeta je bila silovana više od 3.000 puta. Ocu je rodila dvoje dece. Kerstin i Stefan ostali su u podrumu sa svojom majkom, preživjeli su od sedmičnih obroka koje im je donosio Jozef.

Rodila je još petoro dece. Jedna je umrla ubrzo nakon rođenja, druga je ostala u podrumu, a tri su odvedena na sprat da žive sa Jozefom i Rozmari. Budući da je Jozef policiju i Elizabetinu majku uverio da je devojka pobegla od kuće i da se priključila jednoj sekti doveo je njihovu decu i rekao da su to deca koju je njihova "odbegla" ćerka ostavila na pragu jer nije mogla da brine o njima.

Gde su danas

Elizabeta je 26. aprila 2008. godine uspela da pobegne iz podruma. U tom trenutku imala je 42 godine. Iskoristila je trenutak kada se jedno od dece onesvestilo, a Jozef je pristao da mu pruži medicinsku pomoć.

Kada je medicinsko osoblje stiglo, Elizabeta im je ispričala šta joj se dogodilo. Isto je ispričala i policiji, a njen otac Jozef je odmah uhapšen. Nakon suđenja Elizabet je dobila novo ime, a njen novi identitet nikada nije saopšten.

Ona sada sa svoje šestoro dece živi u jednom austrijskom selu, a ni identitet njene dece, kao ni mesta gde se nalaze nije otkriveno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs