reč stručnjaka

ŠTA SE DEŠAVA SA DUŠOM POKOJNIKA POSLE 40 DANA: Ruski naučnici otkrili neverovatan "FANTOM EFEKAT"

Naučnici otkrili šta se dešava sa dušom posle smrti, a dugo su verovali da neki pokazatelji nisu tačni.

Zanimljivosti
17:05h Autor:
ŠTA SE DEŠAVA SA DUŠOM POKOJNIKA POSLE 40 DANA: Ruski naučnici otkrili neverovatan "FANTOM EFEKAT"
Naučnici otkrili šta se dešava sa dušom posle smrti, Foto: Profimedia

Prema narodnom verovanju, , duša pokojnika četrdeseti dan od smrti odlazi na nebo, do tada se njegov duh zadržava na zemlji. Međutim, sada je ruski naučnik Petar Petrović Garjajev, inače doktro biologije, otkrio vrlo zanimljive činjenice.

Naime, nije slučajno zašto je izabran baš broj 40 i zašto se vekovima u narodu održalo to mišnjenje o čovekovoj duši posle smrti. Ta pojava se danas naziva "DNK fantom efekat", koji je dugo za naučnike bio misterija. Spektrometar, za koji su naučnici mislili da je neispravan, registrovao je “fantome” tokom 40 dana.

DNK su “dekodirali” Votson i Krik 1953. godine. Tada su zaključili da je DNK molekul sastavljen od dva lanca koji su spiralno uvijeni jedan oko drugog. DNK je dugačak 500 milijardi kilometara, a u njemu su upisani apsolutno svi podaci o našem telu. Za svoja neverovatna naučna dostignuća su nagrađeni Nobelovom nagradom.

– Ispostavilo se da je naš molekul DNK antena, jer sadrži atome metala koji služe kao neka vrsta prijemnika koji je usmeren prema kosmosu, odakle prima neke upravljačke kosmičke informacije – tvrdi akademik Garjajev.

DNK, DNK test
foto: Shutterstock

Posebno je opisao eksperiment sa ikrom žabe.

– Postoji jednostavan eksperiment sa ikrom žabe kada se stavi u komoru od 80 odsto nikla i gvožđa, gde postoje svi uslovi za normalan razvoj ćelije sa jednim izuzetkom – nema spoljašnjeg elektromagnetnog okruženja. U tom nenormalnom elektromagnetnom okruženju embrioni se pretvaraju u čudovišta i niko od njih i ne dođe do stadijuma žabe.

Prema zaključcima čuvenog ruskog akademika, DNK generiše laserske zrake i radio talase koje grade informacione holograme. Primivši talasnu informaciju na taj način, ćelije embriona stvaraju neku vrstu skice koja usmerava gde i kako bi trebalo da rastu oči, usta, nos, uši i drugo.

Takođe, austrijski naučnici su 1997. godine dokazali uz pomoć eksperimenta da se foton može teleportovati. To, zapravo, znači da se trenutno može prenositi sa jednog mesta na drugo uz očuvanje svih informacija.

– Oni su veoma jasno pokazali da foton može da se teleportuje, a naša DNK, naši hromozimi, rade na principu fotona. To znači da naše ćelije komuniciraju jedna sa drugom beskonačnom brzinom. Ukratko, koncept vremena tamo nestaje – tvrdi profesor Garjajev.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs