SAZNAJTE VIŠE

POSLEDNJE DANE SU PROVELI U PATNJI: Ivanu je slomio ljubavnik, a njega žena koja ga je tukla do zadnjeg dana

Poslednje dane života neke zvezde su proživljavale najgore trenutke, a tek se nakon njihovih smrti saznala istina.

Vip priča
Autor:
POSLEDNJE DANE SU PROVELI U PATNJI: Ivanu je slomio ljubavnik, a njega žena koja ga je tukla do zadnjeg dana
Patrik Svejzi, Foto: Profimedia

Ivana Tramp

Ivana Tramp preminula je sredinom prošlog meseca, a njena smrt je iznenadila javnost.

Ivana je pronađena u besvesnom stanju u svojoj kući u Njukorku nekoliko sati pre nego što je imala termin u frizerskom salonu. Kako je zvanična obdukcija pokazala, preminula je zbog pada niz stepenice.

Ivana Tramp
foto: Profimedia

Svoje poslednje dane je provela pripremajući se za odlazak u Sen Trope, omiljenu destinaciju bogatih i slavnih u Francuskoj. Kako je otkrila zaoslena žena u salonu, planirala je da poseti svog uobičajenog frizera na dan kada je pronađena mrtva. Nije se javljala porodici na telefon pa su odlučili da dođu u njen dom da provere da li je sve u redu i zatekli su tragičan prizor.

Ivanini prijatelji su tek nakon njene smrti otkrili neke detalje o bivšoj supruzi Donalda Trampa i njenim poslednjim danima. Kažu kako je Ivana stradala upravo na stepenicama koje su prezirala njena deca i prijatelji i strahovali su za nju zbog toga što ih je svakodnevno koristila. Naime, bivša manekenka je ranije imala povredu kuka i doživela je nekoliko povreda na skijanju. Ali Ivana nije želela da ode da živi u drugu kuću ili hotel te je odbijala da prizna koliko su na nju uticale godine.

'Strahovala sam od toga da će pasti više od bilo čega drugog, ali ona je odbijala da se preseli. Ima mnogo njenih fotografija na tim stepenicama. Kada razmišljate o tome kako ćete umreti, ne biste ni jednom pomislili da će to biti baš tako?', rekla je njena prijateljica, voditeljka Niki Haskel.

Ivana Tramp
foto: Profimedia

Njeni prijatelji su ispričali da je Ivana uvek uživala u alkoholu i da je to imalo velik uticaj na nju kako je starila. Nikada se nije odricala pića, a jednom je završila na rehabilitaciji koja je bila neuspešna. Kada je bila pod uticajem pića, kažu da je bila neprijatna i čak uzrokovala incident.

Naime, pre nekoliko godina su je izbacili iz aviona jer je psovala decu koja su se igrala u delu aviona namenjenom prvom razredu. Na Ivanu je jako uticao i njen odnos s 23 godine mlađim glumcem Rosanom Rubikondijem s kojim je bila u dugogodišnjoj vezi i kratkom braku.

Njihov odnos je bio turbulentan i šokantan jer je bivši italijanski model jednom javno nazvao preduzetnicu 'smećem', a imali su brojne probleme i onda kada se činilo kao da im 'cvetaju ruže'. Venčali su se 2008., a razveli 2009. i uprkos tome su bili u kontaktu.

Ivana nije mogla bez njega i navodno mu je pružala finansijsku pomoć te uložila u pokretanje njegovog posla. Pomirili su se 2020. nakon što je Rosano oboleo od raka i ona ga je dovela iz Italije u Ameriku. Osigurala mu je stan blizu njene kuće u Njujorku i pobrinula se da ima najbolje uslove lečenja.

Molila ga je i da prestane da puši, ali nije je poslušao. Porodicu se nije sviđalo što Ivana to čini jer su uvek smatrali da je Rubikondi iskorišćava. Mnogi smatraju i da je dadilja njene dece, Doroti Kari mislila upravo na Italijana kada je na njenoj sahrani rekla da su je okruživali 'paraziti.

Ivana Tramp
foto: Profimedia

Rosano je preminuo 29. oktobra 2021. u 50. godini života, a Ivanini prijatelji smatraju da ju je to slomilo. Naime, uvereni su da je upravo glumac bio ljubav njenog života, ne bivši predsednik Donald Tramp.

'Uvek je nosila visoke štikle i hodala ravno. Nakon što je on umro, nije više ni izlazila toliko. Nosila je ravnu obuću, išla pogrbljena sa štapom', ispričao je glumac Masimo Gargia koji je upoznao Ivanu s Rubikondijem.

'Bila je jako depresivna zbog korona virusa koji ju je užasavao i zbog Rosanove smrti čije je zdravstvene troškove finansirala uprkos njihovom razvodu. Činilo se da se oporavlja. Shrvan sam zbog ovog gubitka. Imala je težak mesec i imala je problema s alkoholom. Njen pad na stepenicama možda je bio posledica toga, ali ne znamo...', dodao je Gargia.

'Zadnji put kad sam je videla, bila je jako iscrpljena. Mislim da je imala problema s alkoholom', rekla je Amanda.

Ivana Tramp
foto: Profimedia

Ivana se jednom našalila na svoj račun kada je reč o njenom ljubavnom životu i otkrila zašto se voli da se druži s mlađim muškarcima.

'Jedini muškarci koji bi mogli da me zanimaju su ili u zatvoru ili homoseksualci ili oženjeni. Radije glumim dadilju nego medicinsku sestru', ispričala je.

Patrik Svejzi

Patrik Svejzi preminuo je 14. septembra 2009. nakon bitke s rakom gušterače, a njegovi bliski prijatelji su otkrili detalje poslednjih dana njegovog života koji su šokirali javnosti.

Glumac je bio u braku s Lisom Niemi (66) od 1975. do njegove smrti u 58. godini i ona je nedavno progovorila o njemu. 'Vrlo je čudno imati nekoga tako daleko, a opet ga imati tako neverovatno blizu u svom srcu', ispričala je književnica za Entertainment Tonight.

Patrik Svejzi
foto: Profimedia

Kaže kako je 13 godina od njegove smrti, puno vremena samo na papiru. 'Osećam se kao da je sa mnom svaki dan, ali naravno da bi bilo lepo imati ga fizički u sobi. Ali, reći ću vam nešto, imali smo sjajnu vožnju i toliko je toga na čemu mogu biti zahvalna', rekla je Lisa.

Svejzi je početkom 2009. progovorio o svojoj bolesti i otkrio koliko mu je teško. 'Nikad nisam bio osoba koja beži od izazova. Ali možete se kladiti da prolazim kroz pakao, a tek sam na početku', istakao je glumac u intervjuu s Barbarom Volters.

Patrik, koji je preminuo na svom ranču San Gabrijel Mautnins blizu Los Anđelesa, priznao je da se jako boji i ljut je zbog svoje bolesti. 'Pitam se: 'Zašto ja?', rekao je.

Patrik Svejzi, Lisa Nijemi
foto: Profimedia

Glumac je shvatio da nešto nije u redu krajem 2007. dok je sa suprugom i prijateljima slavio Novu godinu. 'Pio sam šampanjac i osećao sam se kao da ulivam kiselinu u sebe, kao da imam otvorenu ranu u sebi', objasnio je.

Hteo je što duže da krije svoju tešku dijagnozu dok on i supruga ne odluče kako da nastave dalje, ali onda su američki mediji plasirali vest da ima samo pet nedelja života. Ali Svejzi je svima optimistično poručivao da ga samo gledaju kako se bori i pobeđuje bolest.

Nažalost, karcinom je bio jači od glumca koji je osvojio srca žena u dirljivim, romantičnim filmovima 'Prljavi ples' i 'Duh'. Mnogi pamte rečenicu: 'Niko ne stavlja Bejbi u ugai' koju je njegov lik Džoni Kesl izgovarao, ali Svejzi je priznao da ju je mrzio u svojoj knjizi 'The Time Of My Life'.

Nakon Patrikove smrti strani mediji su se raspisali o ponašanju njegove supruge Lise prema njemu dok je bolovao od karcinoma. Glumčevi prijatelji su ispričali da ga je Lisa držala poput zatvorenika na njihovom ranču i nije dopuštala nikome da dođe u posete.

'Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona ne bi zbog posla bilo u gradu. Izbivala bi satima iz kuće, a kad bi se on vratio, pronašao bi Patrika kako leži u fekalijama i urinu. Kada su se svađali, šamarala ga je i grebala', rekli su. Tvrdili su i da je Niemi varala Svehzija i da su pre njegove bolesti imali burnu vezu jer je ona htela da kontroliše svaki aspekat njegovog života.

Neki Patrikovi prijatelji su tvrdili da je Lisino nasilje trajalo kroz celi njihov brak.

'Ona ga je tukla, a on bi udarao po zidovima i nameštaju. Svađali su se i dosta toga sam zataškao — uništili su hotelske sobe, automobile, kuću…. Bilo je zlostavljanja', ispričao je anonimni izvor za RadarOnline.

Patrik Svejzi
foto: Profimedia

Dodao je kako Patrik nikada nije ni pomišljao da udari Lisu. 'Bio je odlučan u tome da nikada neće položiti ruku na nju', istaknuo je.

Ona je negirala da je ikada zlostavljala supruga. 'To je potpuno neistina. Toliko je sve jednostavno', rekla je književnica za Daily Mail.

Jedan prijatelj je ispričao da je Niemi kontrolisala celi glumčev život, govorila mu koliko novca može da potroši, s kojima ljudima može da se viđa i koje filmske uloge može da prihvati. Patrikova prijateljica iz detinjstva,Šarot Stivens rekla je da je nagovarala glumca da napusti suprugu nakon što je on saznao da je Lisa imala afere s muškarcima i ženama.

Patrik Svejzi
foto: Profimedia

'Rekla bih mu: 'Želiš da kažeš da je imala te afere i nisi je napustio?'. On bi rekao: 'Ne, ne želim da to iskoriste protiv mene'', ispričala je Šarot.

Lisa se 2014. udala za draguljara Alberta DePriskoa (66).

Hju Hefner

Hju Hefner preminuo je 27. septembra 2017. u 92. godini od sepse koju je uzrokovala infekcija bakterijom Ešerihija koli. Osnivač poznatog časopisa Plejboj ženio se četiri puta i žive je u vili okružen Plejbojevim zečicama.

Mnogi su imali utisak da će Hju živeti večno, ali porodicu nije iznenadila njegova smrt. 'Hef nije bio dobro zadnjih godinu dana. Njegova smrt nije bila šokantna za porodicu. Svi su očigledno tužni, ali smatraju da je živeo vrlo ispunjen i dug život', rekao je izvor za Entertainment Tonight.

Hju Hefner
foto: Profimedia

Godinu pre Hefnerove smrti pojavile su se glasine da je osnivač Plejboja preminuo, a on ih je tada dočekao s humorom.

'Voleo bih da su me tabloidi malo ranije obavestili da sam bolestan. Možda bih otkazao svoje planove za vikend', ispričao je duhoviti preduzetnik.

Ali izvor blizak Hjuu otkrio je kakvo je njegovo zdravstveno stanje. 'Nije tajna da proteklih nekoliko godina pati od bolova u leđima zbog kojih mu je bilo malo teže da se kreče. Ali u dobi od 90 godina on uživa u svom životu i još uvek je vrlo uključen u svakodnevne aktivnosti uređivanja časopisa', rekao je.

Jednom su u javnost procurele informacije i o njegovim prehrambenim navikama. Naime, Hefner je jeo samo hranu koju su mu pripremali kuvari iz Plejbojeve vile. Kada je putovao, uvek bi nosio u kutijama specijalitete svojih šefova i navodno nikad nije jeo jela u hotelima u kojima je odsedao.

Imao je i naviku da putuje s lekarom jer mu je to spasilo život jednom u Las Vegasu. Naime, gušio se hranom tokom večere, a doktor mu je odmah pomogao.

Hju Hefner
foto: Profimedia

Zbog zdravstvenih problema poslednjih godina života sve se ređe pojavljivao u javnosti, a zadnji put je snimljen 2015. na Halloween žurci u Plejbojevoj vili sa svojom 60 godina mlađom suprugom Kristal.

Tri meseca pre njegove smrti pozirao je sa sinovima Marstonom i Kuperom na Instagramu. Prizor je rastužio mnoge i rekli su da Hju izgleda jako krhko.

'Moj je otac živio everovatan i uticajan život kao medijski i kulturni pionir i vodeći glas iza nekih od najznačajnijih društvenih i kulturnih pokreta našeg vremena u zagovaranju slobode govora, građanskih prava i seksualne slobode', poručio je Kuper nakon njegove smrti.

Ana Nikol Smit

Ana Nikol Smit tragično je preminula 8. marta 2007. u 41. godini života i iza sebe je ostavila tada petomesečnu ćerku Danijelin Birkhed.

Plejbojeva zečica, koja se proslavila 1993. godine, tugovala je poslednjih dana života i utehu pronalazila u uzimanju raznih lekova. Naime, Ana je teško podnela smrt svog sina u septembru 2006.

Tri dana nakon što je rodila ćerku Danijelin, u njenoj sobi u bolnici na Bahamima je pronađen mrtav njen sin Danijel Vejn Smit u 21. godini. Obdukcija je pokazala da je preminuo zbog smrtonosne kombinacije opijata.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Kako bi je izvukli iz bolnice, lekari su joj morali da joj daju ogromnu količinu sedativa, a kasnije je na sahrani izazvala skandal kad je otvorila kovčeg i pokušala da uđe kod njega.

Nekoliko meseci kasnije Ana je na sličan način okončala svoj život. Pronašla ju je prijateljica i medicinska sestra, koja je pozvala hitnu pomoć, dok ju je njen suprug i Anin telohranitelj pokušavao reanimirati. U bolnici su mogli samo da proglase njenu smrt, a uzrok je bila kombinacija raznih lekova.

Prema pisanju stranih medija, Ana je pre smrti pripremila odevnu kombinaciju u kojoj će je sahraniti.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Nakon njenog tragičnog kraja pokrenuta je istraga da bi se odlučilo ima li dovoljno dokaza da se optuže dva lekara i njenog dečka, advokata, koji joj je bio i agent, jer su joj ilegalno nabavili lekove koji se propisuju receptom. Njen doktor opšte medicine je oslobođen dok su osuđeni njena psihijatrica i partner Hauard osuđeni zbog zavere.

Tokom istrage je otkriveno da je Ana provela poslednje dane svog života lelujajući i uglavnom bez svesti. Uglavnom je ležala u krevetu u hotelskoj sobi jer je bila slaba za hodanje i sedenje. Takođe, pila je iz bočice za bebe.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Inače, PLejbojeva zečica je iza sebe imala dva braka, a drugi je izazvao puno kontroverze. Naime, bila je udata za 62 godine starijeg multimilijardera J. Hauarda Maršala i optužena je da je sponzoruša.

Maršal je preminuo nakon 14 meseci njihovog zajedničkog života od upale pluća, a Ana se borila s njegovim posinkom oko nasledstva. Sudovi su stalno menjali odluke pa se ne zna ko je na kraju ugrabio milione, odnosno milijarde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs