DANIJEL KREJG

NA RAČUNU IMA 160 MILIONA DOLARA, SVOJOJ DECI NEĆE OSTAVITI NI DINARA: "Ako umreš bogat, nisi uspeo"

Nisu svi bigataši ovo shvatili, pa svojim novcem kvare svoju decu, a samo u retki oni koji ne planiraju svojoj deci da ostave nikakvo nasledstvo, a svako od njih za to ima svoje razloge.

Vip roditelji
Autor:
NA RAČUNU IMA 160 MILIONA DOLARA, SVOJOJ DECI NEĆE OSTAVITI NI DINARA: "Ako umreš bogat, nisi uspeo"
Danije Krejg, Foto: Profimedia

Danijel Krejg, 50 Cent i Sajmon Kovel neki su od slavnih bogataša koji ne planiraju svojoj deci da ostave nikakvo nasledstvo, a svako od njih za to ima vlastite razloge.

Tako na primer Marlon Brando, Šon Koneri,Kirk Daglas i Filip Sejmour Hofman svojoj deci nakon smrti nisu ostavili ni novčić, iako je svaki od njih za života stekao pravo bogatstvo, i to uglavnom kako bi ih motivisali da sami zarađuju za život, a tom se filozofijom vode se i neke od najpoznatijih zvezda današnjice.

Danijel Krejg

Danijel Krejg
foto: Profimedia

Bogatstvo glumca koji je glumio agenta 007 procenjuje se na oko 160 miliona dolara, od čega je većinu stekao igrajući baš Džejms Bonda. Ali, njegove dve ćerke verovatno neće dobiti ni centa od toga. Danijel je odrastao u siromašnoj porodici, otac mu je bio mornar, a majka učiteljica, pa veruje da bi svako trebalo sam da zarađuje za život. Glumac ceo koncept nasledstva smatra neukusnim i misli da bi svako tokom života trebalo da potroši sav novac koji je zaradio.

"Zar ne postoji stara izreka da ako umrete kao bogata osoba onda niste uspeli? Ne želim da ostavim velike sume narednoj generaciji. Mislim da je nasledstvo prilično neukusno. Moja filozofija je da se rešim novca ili da ga poklonim pre nego što odem", rekao je proslavljeni glumac.

50 Cent

Spor između repera i njegovog sina Markisa tema je koja se već duže vremena provlači kroz medije. Nikada nisu izgradili odnos i reper navodno ne gaji nikakve očinske osećaje prema sinu, a kada je odlučio javno da objavi njihovu privatnu prepisku, zapretio mu je kako će da ga izbaci iz testamenta. Prema zadnjim procenama, 50 Cent na svojem bankovnom računu ima oko 52 miliona dolara.

Sajmon Kovel

Sajmon Kauel
foto: Profimedia

Muzički mogul koji je bio zadužen za produkciju emisije X Factor, American Idol i America's Got Talent, takođe ne planira ništa da ostavi svojoj deci. On tvrdi da deci treba pružiti svoje vreme i preneti na njih svoja znanja, a u ideju nasledstva ne veruje i kaže da bi radije svoj novac donirao humanitarnim udruženjima za pomoć deci i psima.

Endru Lojd Veber

Slavni tvorac mjuzikla, koji je napisao "Fantoma opere", "Mačke" i mnoge druge poznate mjuzikle tokom karijere zaradio je više od milijardu dolara. Ipak, nijedno od njegovih petoro dece od toga neće da dobije ni novčića jer on veruje da bi se svako trebalo sam da se finansira.

"Tu se radi o radnoj etici. Uopšte ne verujem u nasleđivanje novca. Ne podržavam to da deca odjednom dobiju gomilu novca jer onda nemaju razloga ni motivaciju za rad", rekao je jednom prilikom.

Lorin Pavel Džobs

Udovica osnivača "Applea", Stiva Džobsa, držaće se plana svog supruga i svojoj deci neće da ostavi nasledstvo, baš kako je i on hteo. Umesto toga svoje bogatstvo će odgovorno da raspodeli i investira u kompanije koje menjaju svet, a s tim je već i počela, pa je tako 2015. godine lansirala program koji pomaže u školovanju siromašnih studenata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs