Najburniji razvod koji je ikad postojao: Ivana je na šok način saznala da je Tramp vara, a evo šta je dobila razvodom

Jedan od najburnijih razvoda koji je ikada postojao, svakako je bio između Donalda i Ivane Tramp. Ovo je njihova ljubavna priča koja se nije lepo završila.

Vip priča
17:31h Autor:
Najburniji razvod koji je ikad postojao: Ivana je na šok način saznala da je Tramp vara, a evo šta je dobila razvodom
Ivana i Donald Tramp na utakmici, Foto: /Newscom / Newscom / Profimedia

Ivana Trаmp iza sebe je imala četiri propala braka, a jedan od njenih bivših muževa je naravno milijarder i bivši predsednik SAD Donald Tramp. Njih dvoje bili su u braku 15 godina, od 1977. do 1992. godine.

Ljubavna priča Ivane i Donalda Trampa

Par se upoznao 1976. kad je Ivana, koja je tada živela u Kanadi, bila deo grupe modela koji su u Njujork došle da promovišu Olimpijske igre u Montrealu. Tramp ju je zapazio u jednom restoranu i prišao joj da joj pomogne da dobije sto.

Donald i Ivana Tramp na gala večeri
Donald i Ivana Tramp na gala večeri foto: Adam Scull/PHL/MPI / Capital pictures / Profimedia

Venčali su se 1977. a iste su godine dobili i prvog sina, Donalda Tramp Džuniora. Dve godine kasnije rodila se ćerka Ivanka, a 1984. su dobili i treće dete, sina Erika.

Tramp je Ivanu u Netfliksovoj dokumentarnoj seriji 'Tramp: Američki san", opisao kao "harizmatičnu radoholičarku, ženu od karijere i sebi ravnu', a istakao je da ju je izabrao jer je hteo životnu partnerku koja će "raditi sa njim i biti mu izazov."

Za probleme u braku ovog rado viđenog para saznalo se 1989. kad je izbila javna svađa na odmoru u skijalištu u Aspenu u Koloradu, a Ivana je zahtev za razvod predala nakon što je saznala da Tramp ima ljubavnicu, Marlu Mejpls (s kojom se kasnije i oženio i dobio ćerku Tifani).

Donald i Ivana Tramp u hotelskoj sobi
Donald i Ivana Tramp u hotelskoj sobi foto: Mario Ruiz / Zuma Press / Profimedia

Ivana i Donald Tramp su bili u restoranu kada je Ivana ugledala Marlu Mejpls. Marla je takođe boravila u Aspenu, a u to vreme su već postojale glasine u medijima o njenoj vezi sa Donaldom.

Prema izveštajima, Ivana je prišla Marli i došlo je do verbalne konfrontacije. Razmenile su oštre reči, a incident je privukao pažnju gostiju restorana. Navodno je Marla rekla Ivani: "Ja sam ljubavnica Donalda Trampa i volim ga."

Incident je brzo dospeo u medije, a novine su se raspisale o aferi. Slike i priče o sukobu između Ivane i Marle postale su udarna vest.

Ovaj događaj je bio jedan od najpoznatijih skandala tog vremena i dodatno je doprineo javnoj percepciji Donalda Trumpa kao kontroverzne ličnosti.

Donald i Ivana Tramp 1985. u Njujorku
Donald i Ivana Tramp 1985. u Njujorku foto: Sonia Moskowitz / Zuma Press / Profimedia

Unatoč problemima i nadolazećem razvodu, Tramp je bio uz Ivanu kad joj je 1990. iznenada preminuo otac Miloš. Njihov je razvod, koji je bio predmet ogromnog interesa američkih, ali i svetskih medija, okončan je 1992. godine.

"Njujork tajms" je tada objavio da je Ivana nakon razvoda dobila 14 miliona dolara, vilu od 45 soba u Konektiketu, stan u zgradi Tramp Plaza na Menhetnu i pravo na korišćenje rezidencije Mar-a-Lago na Floridi, jedan mesec u godini.

Tokom braka s Trampom u njegovoj je organizaciji 'The Trump Organization' imala visoke pozicije. Vodila je unutrašnji dizajn kule Tramp, a bila je direktorka i predsednica 'Tramp zamak hotela' u Atlantik Sitiju, a kasnije je bila menadžerka Plaza Hotela na Menhetnu.

Donald i Ivana Tramp 1986. u Njujorku
Donald i Ivana Tramp 1986. u Njujorku foto: Judie Burstein / Zuma Press / Profimedia

Inače, Ivana je tokom burnog razvoda Trampa optužila za silovanje, a te je optužbe povukla 2015. kad se on kandidovao za predsednika.

"Nedavno sam čitala neke komentare koji se pripisuju meni od pre 30 godina, a to je bilo vreme velike napetosti tokom mog i Donaldovog razvoda. U tome nema istine. Donald i ja smo najbolji prijatelji, a zajedno smo podigli troje dece koje jako volimo i na koje smo jako ponosni', rekla je tad u službenoj izjavi.

Tramp se od Ivane oprostio nakon što je preminula u julu 2022. godine.

"Jako sam tužan što moram obavestiti sve one koji su je voleli, a ima ih mnogo, da je Ivana Tramp preminula u svom domu u Njujorku. Bila je predivna, prelepa i neverovatna žena koja je vodila inspirativan život. Njen najveći ponos i radost bilo je troje dece - Donald Džunior, Ivanka i Erik. Bila je toliko ponosna na njih koliko smo mi bili ponosni na nju. Počivaj u miru, Ivana", napisao je tad Donald Tramp

1 / 13 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs