uhvaćen na delu

AFERU SA NJOM KRUNISAO JE BRAKOM: Princ ČARLS uhvaćen je na delu - "Molim vas, nemojte se ponašati kao da sam idiot"

Godinu dana nakon princezine smrti, Čarls je ozvaničio svoju vezu sa Kamilom Parker

Zanimljivosti
Autor:
AFERU SA NJOM KRUNISAO JE BRAKOM: Princ ČARLS uhvaćen je na delu - "Molim vas, nemojte se ponašati kao da sam idiot"
Foto: Reuters / Toby Melville

Princ Čarls i Kamila Parker već 17 godina su u srećnom braku, a upoznali su se na jednoj polo utakmici, početkom 70-tih. Već prilikom poznanstva javile su se prve simpatije između njih dvoje.

Zanimljivo je da su u tom trenutku oboje bili u braku. Čarls je tada bio sa princezom Dajanom. 35 godina nakon upoznavanja Čarls i Kamila su se venčali.

Čarlsov brak sa Dajanom bio je pun turbulencija, te je 1996. došlo i do razvoda, nakon 15 godina zajedničkog života. Pretpostavlja se da je uzrok razvoda prinčeva prevara, dok se veruje da je tada otpočeo aferu sa Kamilom.

Kamila Parker
foto: Profimedia

"Bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva", rekla je tada princeza u intervjuu za BBC. Navodno je i novinaru otkrila da se sukobila sa Kamilom oko njihove afere.

Bivši član Dajaninog tima za zaštitu ispričao je da je do sukoba došlo na jednoj zabavi, koju je organizovala Kamilina sestra.

Princ Čarls, Princeza Dajana
foto: Profimedia

"Dajana tamo nije imala prijatelja, a kad smo stigli bilo je kao u filmu jer su se svi iznenadili što je Dajana uopšte došla. Nakon otprilike sat vremena čuo sam kako me neko zove iz kuhinje. Kad sam ušao, video sam da je to Dajana koja mi je rekla: Moraš poći sa mnom. Ne mogu naći ni svog supruga ni Kamilu", ispričao je on u jednom intervjuu, te dodao:

"Nisam je mogao odbiti, očigledno je bila u problemu. Čarlsa i Kamilu smo na kraju našli kako razgovaraju sedeći na kauču u podrumu. Nisam znao šta će Dajana učiniti u tom trenutku, ali ona im je prišla s velikim samopouzdanjem i rekla Kamili: Molim vas, nemojte se ponašati kao da sam idiot, znam šta se događa"

Princeza Dajana
foto: Profimedia

"Kamila je tad rekla nešto što do dana današnjeg ne razumem potpuno. Rekla je: Vi imate dva prekrasna dečaka. Svakako je to bio neverovatan trenutak za mene, a mislim da je i za njih. To je bio prelomni trenutak u njihovim životima, jer mislim da je tad bilo jasno da je kraj blizu", objasnio je on.

Takođe, 1993. procureo je razgovor intimnog sadržaja, između Kamile i Čarlsa, te je potvrdio nezakonitu vezu para. Objavljivanje tih snimaka napravio je veliki skandal kraljevskoj porodici.

Kamila Parker, Princ Čarls
foto: Profimedia

1995. godine, Kamila podnosi zahtev za razvod braka od tadašnjeg supruga, dok su se princeza Dajana i Čarls razveli 1996. godine. Godinu dana nakon razvoda, princeza Dajana je doživela saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginula.

Već 1998. Čarls je Kamilu upoznao sa mladim princem Vilijamom, te je počeo predstavljati javnosti. Pisalo se da kraljica Elizabeta II i princ Filip nisu prihvatali tu vezu. 1999. godine Čarls i Kamila su se prvi put javnosti su se predstavili kao par.

Zajednički život započeli su 2003.godine, dok su se 2005. venčali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs