džoni kim

DO 37. GODINE IZGRADIO JE 3 NEVEROVATNE KARIJERE! SVI SE PITAJU KAKO JE USPEO: Dobio je orden za hrabrost, lečio ljude..

Džoni Kim je diplomirani matematičar. Ali matematika nije bila njegov životni put, jer ga je vreme provedeno u američkoj ratnoj mornarici inspirisalo da postane lekar.

Zanimljivosti
Autor:
DO 37. GODINE IZGRADIO JE 3 NEVEROVATNE KARIJERE! SVI SE PITAJU KAKO JE USPEO: Dobio je orden za hrabrost, lečio ljude..
Foto: Profimedia

U detinjstvu nam se rađaju ideje o tome šta želimo da budemo kada odrastemo. Ponekad želimo više stvri, ali smo jednostavno moramo izabrati samo jedan smer. Ali, Džoni Kim nije mislio tako.

Naime, on je do 37. godine uspeo da ostvari tri neverovatne prekretnice u karijeri od kojih svaka može da traje ceo život. Kim trenutno radi za američku ratnu mornaricu, lekar je školovan na Harvardu i astronaut NASE, piše mymodenmet.com.

Džoni Kim
foto: Profimedia

Svi se pitaju kako je to uspeo, i to u kratkom vremenskom roku? Njemu je pomoglo to što nije imao pojma šta želi da bude kad odraste - što mu je dalo prostora za nove prilike. Kada je imao 16 godina, prvi put je čuo za američku ratnu mornaricu (Navy SEAL) i odlučio je da se prijaviti za to umesto da Sse prijavi na koledž.

Odlučan da dobije mesto u timu Navy SEAL-a, Kim je dobio mesto u elitnoj jedinici i dodeljen je SEAL timu 3. Tokom svoje vojne karijere, odradio je preko 100 borbenih operacija, a služio je kao borbeni lekar za specijalne operacije, navigator i snajperista. Pre odlaska iz mornarice odlikovan je Srebrnom i Bronzanom medaljom za hrabrost.

Nakon toga, upisao je Univerzitet u San Dijegu i tako diplomirao matematiku. Međutim, vreme provedeno u američkoj ratnoj mornarici inspirisalo ga je na sledeći životni cilj - a ot je da postane lekar. Dok je služio u mornarici, osećao se bespomoćno gledajući svoje sunarodnike ubijene u akciji. Želeo je da izleči druge i to je uradio. 2016. diplomirao je na Harvardskom medicinskom fakultetu.

- Svi smo mi puno jači i sposobniji nego što zapravo mislimo. I to je ono što su me SEAL timovi naučili. Rat me je takođe naučio kako biti čovek i imati jedinstven fokus ako želim uticati i tako uspešno obavljati javnu službu - rekao je.

Kimova misija 'da služi čovečanstvu' nije prestala ni u lekarskoj ordinaciji.

2017. NASA ga je odabrala za astronauta, čime je postao prvi Amerikanac iz Koreje na toj poziciji.

Sada je deo NASA-inog ARTEMIS tima, a mogao bi da ode i na Mesec 2024. godine, piše My Modern Met.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs