Pažljivo pročitajte ovu priču

GDE JE SADA I ŠTA RADI NIK VUJIČIĆ: Ovo je najveća njegova pobeda! (FOTO)

Kažeš "ne mogu"! Kažeš: "odustaću"! Žališ se: "Zašto baš meni to da se desi?" Pogledaj samo život Nika Vujičića i razmisli dobro

Zanimljivosti
Autor:
GDE JE SADA I ŠTA RADI NIK VUJIČIĆ: Ovo je najveća njegova pobeda! (FOTO)
Foto: Profimedia

Šta sve mogu volja, duša, pamet, vera, strast i hrabro srce, živi dokaz je Nikolas Džejms Vujičić, poznat kao Nik, sa nadimkom "gospodin jastuk". Rođen je pre 38 godina u Melburnu sa retkim oboljenjem tetra-amelija, odsustvom i ruku i nogu. Dete srpskih emigranata Dušanke i Borislava, najpre je preživeo šok svojih roditelja, a nakon što su se pomirili sa njegovom bolešću, pružili su mu najnormalnije detinjstvo. Završio je univerzitet Grifit, doktorirao i postao jedna od najslavnijih ličnosti na svetu sa deformitetom. O njemu se ranije mnogo pisalo, ceo svet je znao za njega, a onda je priča o njemu utihnula. Zato vam donosimo odgovore gde je sada i čime se bavi.

Nemoguće postaje moguće: Visok 99 centimetara, samo sa levim stopalom na kome su lekari uspeli da mu razdvoje jedina dva prsta, naterao je sebe da razvije sve sposobnosti - od hodanja, preko plivanja, pecanja, igranja golfa, vožnje skejtbordom, do rada na kompjuteru i korišćenja mobilnog telefona. Dovoljni su mu bili brada i dva prsta.

Do 17. godine bio je izložen vršnjačkom nasilju, postao je depresivan i usamljen, da bi se u tom dobu okrenuo veri kao evangelista. Otkriće vrednosti propovedništva učinilo ga je najvećim motivacionim govornikom na planeti. On govori ljudima u 69 zemalja da je nemoguće - moguće i da je ključ svih njihovih problema da i u najgorim okolnostima izbore za sebe najbolje.

Čuda su moguća ako u njih verujemo, a Nik Vujičić je lep čovek blistavo plavih očiju. Veoma je duhovit i ima smisla za humor. Ima on dobre i loše dane kao i svako, ali ne postoji situacija koja ga sprečava da svaki problem sagledava pozitivno i nalazi rešenje. Još jedan od njegovih darova je neviđena odlučnost sa kojom govori. Odlično komanduje pažnjom velikog broja ljudi. Kad on priča, svi slušaju. Toliko je inspirativan da njegov očiti deformitet posramljuje ljude koji zdravi i pravi misle da su u lošem stanju. Uvek govori da bog za svakoga ima plan, da je svačiji život vredan i da ne smemo da izgubimo nadu.

Iako je objavio sedam knjiga, bezbroj predavanja od bolnica do zatvora, dobio nagradu za kratki film, osnovao dve organizacije koje pomažu osobama sličnim njemu, sa bogatstvom od 500.000 dolara, Nikov najveći uspeh su prelepa supruga i četvoro divne dece.

Nik Vujičić, čudo od čoveka: U životu imate dva izbora - biti ogorčen ili biti bolji!

Dva sina i dve kćerke

Vujičić nije mislio da će ikada sresti ženu koja će ga voleti. "Ko će provesti život sa mnom, jer ja sam princ šarma, samo bez nekoliko delova", duhovito je pričao novinarima. Ali to se dogodilo nakon jednog njegovog predavanja u Teksasu, gde ga je slušala medicinska sestra Kanae Mijahara, Amerikanka. Kanae je kasnije rekla da uopšte nije primetila da on ima samo torzo, već da su je opčinile njegove reči, ličnost i sjaj u očima. Izlazili su šest meseci, a onda je 2012. usledilo venčanje u Kaliforniji. Venčani prsten stavio joj je na ruku - ustima.

Čemu se nada Nik Vujičić: Jedini savet za srećniji život! (FOTO)

Već bi samo venčanje bilo dovoljno. Ali bog je za njih imao plan da Kanae za pet narednih godina rodi četvoro zdrave dece. Prvo im se rodio sin Kjoši, dve godine kasnije Dejan, a za njima su došle bliznakinje Eli Lorel i Olivija Leji. Dečaci liče na majku, a devojčice na oca. Njihove zajedničke fotografije predstavljaju sliku sreće, mešavinu rasa koja nasmejana vodi bogat porodičan život.

Dobiješ ono što dobiješ, to nema veze sa onim što zaslužuješ: Briljantne izjave doktora Hausa!

Kanae je rođena u Meksiku, da bi se brzo nakon rođenja preselila u Teksas. Majka joj je Japanka, inženjer poljoprivrede, a otac Meksikanac. Ne zna se koliko ima godina, smatraju da je nekada bila foto-model, ali ona o svojoj prošlosti ne govori. Obrazovana je žena i Niku je odana u potpunosti. Slika srećne porodice

Porodica Vujičić živi u Malibuu u Kaliforniji. Često su na plaži s decom. Uvek su zajedno kao tim, a Kanae ima samo reči hvale i ljubavi o svom mužu.

"Zaljubila sam se u njega ovakvog kakav je. Umorila sam se od muškaraca kod kojih sam gledala samo fizičke osobine. Kad sam srela Nika, poželela sam druge stvari i našla ih u njemu," dodala je.

I za kraj imamo poruku za vas koji čitate ovaj tekst: svi koji misle da su nesrećni, neka dobro pogledaju fotografiju ove srećne porodice.

Nik Vujičić je mali-veliki čovek koji je, bez obzira na svoj hendikep, uspeo da se ostvari na svim poljima.

Ovo je čovek koji zaslučuje najdublji naklon.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs