ZANIMLJIVOSTI

OVAJ ČOVEK ZARAĐUJE MILIONE, A NE RADI NIŠTA: Nećete verovati kako mu to polazi za rukom!

Ovo je njegova čarobna formula za uspeh

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Šoji Morimoto iz Japana je zaradio dosta novca, a da nema ni dan radnog staža. Originalna ideja mu je pomogla da živi lagodno, a da uloži minimum napora.

Naime, ovaj 37-godišnjak zarađuje velike svote ne radeći - ništa! On poslednje dve godine radi kao osoba koja može da "jede, pije i daje jednostavne odgovore, ali ništa više od toga". Zvuči kao nešto što baš nikome ne treba, ali u praksi on ima posla preko glave.

Trenutno želi da ga angažuje preko 3.000 ljudi, a ako se pitate zbog čega pobude klijenata su različite. Primera radi uskače u ekipe gejmera kada im nedostaje jedan igrač, pravi društvo osobama koje predaju papire za razvod ili pozdravlja one koji su se preselili u novi dom.

SVE ŠTO JE IMALA DALA JE SIROTINJI BEOGRADA, podizala crkve, škole i domove: Danas joj se NIKO NE SEĆA NI IMENA!

"Pratim svoje mušterije gde god oni to žele. Odgovaram na njihova pitanja, slušam ih, klimam glavom kada treba. Bilo mi je neprijatno u početku, ali navikao sam se vremenom", ispričao je Morimoto za "Vice".

Kaže da je u početku svoje usluge delio besplatno, ali da je polako to preraslo u unosan biznis - danas jedan angažman naplaćuje oko 80 evra.

Šoji je ispričao kako ga je jedna 36-godišnjakinja angažovala najmanje 10 puta, a pravio joj je društvo kad je išla na sastanke ili u seks šop. "Slušao me je bez osuđivanja i bez problema sa mnom išao u seks šop. Osećala sam se kao da imam podršku dok je uz mene, a pritom mi nije nametao svoje mišljenje", otkrila je ova klijentkinja.

NEOBIČNE NAVIKE poznatih pisaca: Oskar Vajld je voleo da ŠOKIRA ljude, Virdžinija Vulf je samo ovako mogla da piše!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...