Neverovatno

TAMNA STRANA IZBORA ZA MIS: Samoubistva, nestanak, otmica i oduzimanje krune!

Kroz sto godina izbor za mis Amerike imao je dosta skandala, od misterioznih nestanaka do pretećih mejlova i pokušaja samoubistva

Zanimljivosti
Autor:
TAMNA STRANA IZBORA ZA MIS: Samoubistva, nestanak, otmica i oduzimanje krune!
Foto: Profimedia

Prvi izbor za mis Amerike održan je u Atlantik Sitiju 1921. godine, a od tada je dosta skandala obeležilo ovaj događaj:

Nestala mis Amerike

1937. godine, pobednica mis Amerike bila je Beti Kuper. Ona nikad nije ni htela da učestvuje u takmičenju, ali nakon što je pobedila, nije se pojavila na zvaničnom nastupu. Ispostavilo se da se "spetljala" sa šoferom koji joj je bio dodeljen, te je sa istim pobegla. Svet su obišle fotografije praznog mesta mis Amerike, dok su okolo stajale devojke koje su za to mesto htele da umru. Kuperova je kasnije morala da se javno izvini, nakon čega je nestala i nikad se više nije našla na pomenutom izboru.

Preteći mejl

2017. godine otkriveno je da je izvršni direktor takmičenja Sem Haskel slao mizogene poruke takmičarkama na mejl. Šokantni mejlovi objavljeni su u Hafington Postu. Mis Amerike 2013. godine, Melori Hagan, bila je najčešća meta Hhaskela koji je komentarisao njenu težinu i spekulisao o njenom seksualnom životu.

Pokušaj samoubistva

Pobednici izbora 1957. godine, Meri Leoni Gejdž, oduzeta je kruna nakon što je otkriveno da je lagala o nekoliko stvari, uključujući da je udata, da ima decu, ali i o svojim godinama. Rekla je kako ima 21. godinu, da bi se kasnije ispostavilo da nema više od 18 godina i dvoje dece kod kuće, što je bilo protiv pravila takmičenja.

Kasnije je Gejdž priznala da se udala kada je imala samo 14 godina, te da je otišla na takmičenje za mis kako bi se rešila nasilnog muža. Nakon što joj je titula oduzeta, pokušala je više puta da se ubije, postala je zavisnik od droge, izgubila starateljstvo nad decom i na kraju preminula 2010. godine.

Slučaj Vanese Vilijams

Glumica Vanesa Vilijams bila je prva afroamerikanka koja je krunisana za mis Amerike 1984. godine. Međutim, morala je da vrati krunu nakon što je časopis Penthaus objavio njene golišave fotografije koje su snimljene godinu dana kasnije, kada je Vanesa radila kao pomoćnica fotografije. Nakon 32 godine, zvaničnici izbora za mis Amerike uputili su izvinjenje Vanesi Vilijams.

Ukidanje šetanja u kupaćim kostimima

Nakon što je Haskel napustio mesto izvršnog direktora izbora za Mis Amerike, bivša pobedica Grečen Čarlson, predložila je izbacivanje kupaćih kostima iz programa. Mnogi su se usprotivili tome jer su kupaći kostimi u izboru za mis bili tradicija, ali na kraju su prihvatili taj predlog iz razloga što je devojkama bilo mnogo teško da pred celim svetom paradiraju polugole!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs