Na mestu

7 besramnih saveta Koko Šanel: Ako usvojite ovo, ništa vas poljuljati ne može!

Nekoliko besramnih saveta Koko Šanel promeniće život svake žene

Zanimljivosti
Autor:
7 besramnih saveta Koko Šanel: Ako usvojite ovo, ništa vas poljuljati ne može!
Foto: Profimedia

Bila je cenjena, bila je kritikovana, ali niko nije mogao ostati ravnodušan na veliku Koko Šanel:

Oslobodite ruke

Gde počinje sloboda žene? Da, od ruku! Zato je Koko osmislila malu torbicu sa dugim kaišem. Tako da su ženama uvek ruke slobodne.

Budite slobodni

Koko je imala obožavatelje kojima se nije znao broj, ali nikad nije živela zbog njih. Ona je vodila svoj život kao da je anonimna i slobodna žena. Imala je ljubavnika koliko je htela i kada je htela.

Nosite udobnu odeću

"Luksuz mora biti udobar, inače nije luksuz", savetovala je Koko. Ona je smatrala da žene ne treba da nose stezinke, što je u to vreme bilo besramno.

Ne bojte se novih početaka uprkos godinama

Koko je vrhunac slave postigla u dobi od 50. godina. A onda se, nakon duže pauze vratila svetu mode u dobi od 70 godina. I da osuđivali su je, govoreći da je njena nova kolekcija bezvredna, ali ona ih je sve ignorisala i postala poznata - opet!

Oblačite se za sebe

"Žene treba da se oblače za sebe, a ne da bi udovoljile muškarcima!" Oslobađajući potencijal ove fraze, izazvao je negodovanje. Međutim, danas sve više žena živi ovu rečenicu Koko Šanel.

Slobodno nosite crno

Mala crna haljina je okrenula modni svet i ideju da žena crno može da nosi samo kad je u žalosti. Bila je to revolucija.

Spavajte dovoljno

"Postoji li nešto tako vredno u društvenom životu da bismo zanemarili jastuk?" pitala se Koko Šanel. Ona je žene savetovala da slobodno budu same i da prigrle jasatuk.

Ako vas neko iznervira, slobodno uključite sebe na Koko raspoloženje i uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs