ISPRAVKA: Premijerka Finske NE SKRAĆUJE radnu nedelju, ni radni dan

Izvinjavamo se čitaocima što smo dana 17.12.2019. preneli netačnu infomaciju u tekstu "Premijerka Finske skraćuje radno vreme: 4 radna dana nedeljno, 6 sati dnevno?" u kojoj se između ostalog kaže kako premijerka Finske Sana Marin planira da skrati radnu nedelju i radni dan. Tekst je sada ISPRAVLJEN

Zanimljivosti
17:39h Autor:
ISPRAVKA: Premijerka Finske NE SKRAĆUJE radnu nedelju, ni radni dan
Foto: Profimedia

Demantujemo tekst objavljen dana 17.12.2019. pod naslovom "Premijerka Finske skraćuje radno vreme: 4 radna dana nedeljno, 6 sati dnevno?" u kojem se između ostalog kaže kako premijerka Finske Sana Marin planira da skrati radnu nedelju i radni dan, ali to nije tačno. Na ovaj propust ukazao nam je sajt Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi. Tekst je sada ISPRAVLJEN.

Na proslavi 120.godišnjice Socijaldemokratske stranke, tokom diskusije tadašnja premijerka saobraćaja u Finskoj, Sana Marin je rekla "da bi produktivnost Finske mogla porasti ako bi se uvela ili četvorodnevno radna sedmica, ili šestočasni radni dan (nikada nije predložila oboje)". Ovo je bio samo predlog koji nikad nije usvojen od strane Vlade pa je zato ova informacija koju smo prvobitno preneli dezinformacija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs