Opraštanje je odlika jakih ljudi

Ljutnja nikome nije donela ništa dobro: Opraštam, ne zato što si u pravu već zato što ja zaslužujem duševni mir!

Oproštaj znači ostaviti bol iza sebe i nastaviti dalje lakšim korakom

Zanimljivosti
13:58h Autor:
Ljutnja nikome nije donela ništa dobro: Opraštam, ne zato što si u pravu već zato što ja zaslužujem duševni mir!
Foto: Shutterstock

Opraštanje je najbolji potez koji možete da učinite. Ne za drugu osobu, već za sebe same. Kada date oproštaj nekoj osobi, oslobađate se velike količine loše energije koja sa sobom ne nosi ništa dobro.

"Opraštam kako ne bih sebi naškodio. Moja duševni i mentalni spokoj su mi na prvommestu. Dobra stvar je što sam iz tog, ma koliko delovalo lošeg iskustva, naučio novu lekciju. Ne mrzim osobu koja me je izdala i izneverila, ali više joj neću dozvoliti da mi se približi i niko u budučnosti neće moći da mi zada isti udarac. Ne opraštam jer je taj neko zaslužio, već da bih sebi pomogao", rekao je jedan ruski psiholog.

Oproštaj može da bude različit. Ponekad opraštamo kako bismo pružili drugu šansu i pokušali da počnemo sve iznova. Ali postoje i one situacije u kojima opraštamo samo kako bismo mogli nekoga potpuno da izbrišemo iz života i nastavimo dalje.

Oproštaj znači ostaviti bol iza sebe i nastavit dalje.

Zaštitite se od toksičnih ljudi i negativne energije: Dalaj Lamina pravila za miran i skladan život!

Nekada je oproštaj neophodan kako bismo nastavili dalje. Kako bismo mogli da koračamo bez tereta, a ne zato što smatramo da je ponašanje te osobe prihvatljivo i da mu možemo ponovo verovati. Opraštanjem činimo sebi uslugu.

Ne smatrajte slabošću to što ste prešli preko nečijih loših dela prema vama, već kao priliku za okretanje novog lista na kojem će biti ispisana priča o harmoniji i ljubavi.

Stvari koje su učinjene nije moguće promeniti, zato je iskreni oproštaj iz srca i okretanje novog lista najbolja odluka.

Dok to ne učinimo, u našoj duši i srcu se zadržava ljutnja, patnja i strah koji mogu da naškode samo nama samima i nikome više. Bes neće ništa promeniti, zato kada se nađete u situaciji da vas neko izda, najbolje je što pre skupiti hrabrosti, oprositi, zaboraviti i nastaviti život koračajući hrabro napred.

Norma ima 70 godina i izgleda kao devojčica: Nećete verovati šta jede da bi bila vitka i mlada! (FOTO)

U tim trenucima, shvatimo koliko smo jaki, jer zaista, čovek nije svestan svojih mogućnosti i snage, dok nam ona ne postane jedina opcija.

Na kraju shvatite da su takve stvari i trebale da se dogode da bismo iz njih naučili važnu životnu lekciju. Život nije uvek samo med i mleko, izdaje su sastavni deo tog puta. Na nama je da hrabro koračamo sa pozitivnim razmišljanjem i bez zadržavanja ljutnje u srcu.

Čekao je pred oltarom, ne sluteći da je nikad više neće videti: Priča koja će vam slediti srce! (FOTO)

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs