Saveti za uštedu

Sačuvajte novac: 4 jednostavna načina da uštedite!

Uz ove savete vaš štedni račun će se samo uvećavati

Zanimljivosti
21:32h Autor:
Sačuvajte novac: 4 jednostavna načina da uštedite!
Foto: Shuterstock

Možda vam kupovina kuće ili kola iz sadašnje perspektive izgleda ne izvodljivo, ali ako pratite ove jednostavne savete taj san se lako može pretvoriti u javu.

Račun neće preko noći preplaviti novcem, ali malo, po malo će ta cira sigurno rasti.

Izaberite pravu banku

Otvorite poseban račun koji će služiti samo za tu namenu. Na njega ćete upalaćivati novac, ali ga nećete trošiti dok ne ispunite zacrtanu sumu koju ste rešili da sakupite.

Pre izbora banke i otvaranja računa, raspitajte se kakvi su uslovi i koliko novca će vam biti potrebno za održavanje računa. Birajte najpovoljniju banku.

Odane prijateljice i fatalne zavodnice: Otkrijte sve o ženama rođenim u znaku Lava!

Izbegnite impulsivne kupovine

Ponekad je teško suzdržati se od impulsivne kupovine, ali ukoliko želite taj novac, trudite se da u kupovinu idete isključivo isplanirano. Pre svake kupovine napravite spisak kojim ćete se voditi u šopingu. Tako ćete kupovati samo ono što vam zaista i treba.

Honorarni posao

Pored regularnog posla, bilo bi dobro da pronađete još neki dodatni izvor zarade. To mogu da budu neki lakši honorarni poslovi, preko vikenda. Oni će značajno pomoći da ušteđevina poraste.

Kad brinete za druge i činite im sve: Ove 3 kazne nećete izbeći!

Izbegnite pekare i restorane

Iako ne deluje kao veliki izdatak, ali ovo može značajno da uspori sakupljanje novca. Ukoliko na posao počnete da nosite hranu od kuće, umesto da za vreme pauze jedete nešto iz pekara ili restorana, iznenadićete se koliko novca viška će vam ostati na kraju meseca.

Pročitajte sudbinu sa dlana: Linija ljubavi govori sve o vašem emotivnom životu!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs