neverovatna žena!

ŽIVOT BOGATE NASLEDNICE OBELEŽILE SU BURNE LJUBAVI I TRAGEDIJE: Izreke GLORIJE VANDERBILT svaka žena mora da pročita!

"Morate imati veliku nadu za bolje sutra"

Vip priča
13:27h Autor:
ŽIVOT BOGATE NASLEDNICE OBELEŽILE SU BURNE LJUBAVI I TRAGEDIJE: Izreke GLORIJE VANDERBILT svaka žena mora da pročita!
Glorija Vanderbilt, Foto: Profimedia

Glorija Laura Morgan Vanderbilt je preminula 17.juna 2019. godine u 95. godini života u Njujorku. I to kakvog života.

Bila je jedna od najpoznatijih dama iz visokog društva, naslednica, umetnica i modna vizionarka. Njoj možemo da se zahvalimo na stvaranju prvih streč farmerica koje je osmislila 70-tih godina prošlog veka i koja su joj donela zaradu od neverovatnih 100 miliona dolara.

Vodila je neverovatan život. Postala je milionerka kao dete, kada je nasledila od svog oca 2.5 miliona tadašnjih dolara (što bi danas bilo oko 40 miliona dolara), koje je iskoristila da napravi sjajan modni brend koji je nosio njeno ime. Nakon farmerica, Glorija Vanderbilt je proširila dijapazon na parfeme i naravno odeću.

Zvali su je "sirota mala bogatašica" u svim medijima i kuloarima. Njen otac je bio alkoholičar, industrijalac, čuveni Redžinald Vanderbilt, koji je preminuo kada je bila beba, a koji je za života spiskao preko 25 miliona dolara.

Njena majka, Glorija Morgan Vanderbilt, ostavila ju je sa dadiljom i putovala svetom, trošeći ćerkin novac kojim je podržavala svoj džet set način života.

Mlada Glorija, završila je živeći sa svojom ujnom, Gertrudom Vanderbilt Vitni (Čuveni Vitni muzej je dobio ime po njenom pokojnom mužu).

Kada je napustila školu sa 17 godina, otišla je na Beverli Hils da provede malo vremena sa majkom i da se naravno - malo zabavi - jer u Los Anđelesu je bila zabava.

Njena lista ljubavnika je zaista impresivna. Od zavodnika Erola Flinta, Frenka Sinatre, Džina Kelija, preko Hauarda Hjuza i Marlona Branda. Uživala je u druđtvu Čarlija Čaplina, Dajana von Furstenberg i Trumana Kapotija.

Napisala je nekoliko memoara o svom životu i ljubavima, kao i sinovima. Čuveni reporter CNN-a, Anderson Kuper je njen najstariji sin koji i dan danas čuva njenu zaostavštinu.

" Glorija Vanderbilt je bila neverovatna žena koja je volela život i živela po svojim pravilima", rekao je Anderson nakon njene smrti.

U njenu čast, donosimo vam nekoliko izreka po kojima je pamte svi oni koji su imali čast da provedu neko vreme sa njom:

O LJUBAVI

"Ja sam uvek zaljubljena. Ako nisam u muškarca, zaljubljena sam u nešto drugo. Volim lepotu. Volim nebo koje vidim kroz prozor. Toliko je lepote na ovom svetu."

O LGBTQ+ ZAJEDNICI:

"To nema nikakve veze s tim da li su u pitanju dva muškarca ili dve žene, to je ljubav."

O SMRTI SVOG SINA KARTERA:

"Neki ljudi...koji su poznavali Kartera počeli bi da pričaju o njemu i onda bi rekli: Žao mi je. A ja bih uvek rekla: Ne, nastavi ja obožavam da pričam o njemu. Nastavi, nastavi. Zato što ga to vraća, osećam da mi je blizu i znači da nikada neće biti zaboravljen."

O NOVCU:

"Zapamtite, uvek kada je novac u igri, budi ono najgore u ljudima. Ima moć ne samo da rasturi porodicu, već i da uništi pojedinca. Nikada ne gubite to iz vida.

O OSNAŽIVANJU ŽENA:

"Uvek sa verovala da jedna uspešna žena može pomoći drugoj da uspe!"

O OPTIMIZMU:

"Sviđa mi se ideja da možeš proći mnogo toga ali i dalje ostati čvrsto sa obe noge na zemlji, da radiš i da budeš pozitivan kada je život u pitanju. I da uvek možeš da misliš kako je sledeća još bolja stvar odmah iza ugla. Ja u to zaista verujem. Uvek mislim kako će mi se nešto lepo desiti. Možda sutra. Telefon može da zazvoni i život može da se preokrene."

O ŽIVOTU:

"Smrt je cena koju plaćaš zato što si se rodio."

O NADI:

"Uvek morate imate veliku nadu, što veću to bolju."

O PREŽIVLJAVANJU:

"Imam sliku sebe kao dijamanta, jakog neuništivog, kojeg ništa ne može da slomi."

O SEKSU:

"Seks je nešto što me je spasilo. Dao mi je sliku o sebi. Imala sam veoma nisko samopouzdanje. I čim su muškarci krenuli da se zanimaju za mene, to mi je potpuno promenilo život."

O SLAVI:

"Želja da se postane slavan je kao bolest, bez obzira koliko slavan postaneš, nikada ti nije dovoljno."

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs