STEJBL STAR

KRALJICA GRUPI DEVOJAKA: Zavodila najveće muzičare, u intimne odnose ušla sa samo 12 godina, pa izgubila borbu sa rakom

Sejbl Star je bila devojka kojoj ni jedan muzičar nije mogao reći ne, ali život joj je sve surovo naplatio

Muzika
Autor:
KRALJICA GRUPI DEVOJAKA: Zavodila najveće muzičare, u intimne odnose ušla sa samo 12 godina, pa izgubila borbu sa rakom
Stejbl Star, Foto: Printscreen Youtube / NostalgiaMania - Wrestling

Sejbl Star je bila nezaboravna devojka. Sa svojom jedinstvenom ličnošću i seksipilom, bila je jedna od najpoznatijih „grupi devojaka“, odnosno mladih devojaka koje su nosile seksi odeću i pratile rokenrol bendove širom Amerike i veoma često imale odnose sa mnogim muzičarima.

Stejbl Star je rođena 1957. godine u bogatoj porodici u Los Anđelesum započela je svoj seksualni život kada je imala samo 12 godina.

Star je postala jedna od prvih grupi devojaka koje su provodile noći u holivudskim noćnim klubovima na Sunset Stripu— Rainbow Bar and Grill, kao i u disko klubu Rodnija Bingehajmera.

Zaštitni znak kraljice grupi devojaka nije bila samo njihova seksi odeća. Njena sitna figura i prepoznatljiva plava, kovrdžava kosa su ono što je izgradilo njen imidž. U nekim intervjuima koje je davala za časopise tog vremena, Star je objasnila kako je „uvek mislila o sebi kao ružnoj osobi“.

Zaista, kada je napunila 15 godina, odlučila je da uradi operaciju nosa - i tada je počela da vidi sebe kao seksi ženstvenu figuru. Kada je govorila o svojoj ličnosti i načinu razmišljanja, Star je tvrdila da je sebe smatrala „ludom za početak“ pre nego što je dodala: „Uvek sam volela da upadam u nevolje“.

U biografiji Led Cepelina iz 2012. godine Barnija Hoskinsa – „Trampled Under Foot“, Star je takođe izjavila: „Nikada ne želim da budem starija od 14 godina. Od sada ću samo ignorisati godine."

Tokom te iste godine, Star je upoznala Džonija Tandersa iz grupe The New York Dolls, što je označilo trenutak kada je njen život krenuo drugačijim tokom. U intervjuu za časopis ZigZag, rok zvezda se priseća svog odnosa sa njom: „Upoznao sam Sejbl kada je imala 15, a ja 18. godina. Poslao sam je kući u Njujork dok smo bili na turneji. Kada smo se vratili, policija ju je tražila na aerodromu i svuda!“

Nakon što je Star pobegla iz porodične kuće da živi u Njujorku sa svojim ljubavnikom, veruje se da je njena majka prijavila njen nestanak, što je dovelo do hapšenja celog benda The New York Dolls.

Star je nestala jer se ispostavilo da je u drugom stanju, ali je odlučila da abortira (navodno ju je on naterao)- Plavuša je govorila o posledicama svoje toksične veze sa Tandersom, tvrdeći da je „pokušao da uništi moju ličnost. Nakon što sam bila sa njim, jednostavno više nisam bila Sejbl Star. Zaista je uništio Sejbl Star zauvek.”

Godinama se spekulisalo da je Star imala seksualne odnose sa skoro svakim velikim imenima rok scene tog vremena. Robert Plant iz Led Cepelina navodno je bio jedan od njenih ljubavnika, kao i Džimi Pejdž.

Ron Ašeton, koji je pisao pesme i svirao sa Igi Popom i bendon The Stooges, seća se kada ju je prvi put sreo: „Imali smo svirku u Whiskey A Go Go kada smo je upoznali i bila je zaista divna. Prvo je bila Igijeva ženska, zatim je bila sa mnom, da bi se na kraju vratila Igiju, pa ponovo meni, a onda je otišla kod mog brata i nazad kod mene."

Kasnije u svojoj karijeri, Igi joj je posvetio svoju pesmu 'Look Away' objavljenu 1996. godine, u kojoj se priseća njihove afere iz 1970. godine: „Spavao sam sa Sejbl kada je imala samo 13 godina.

Budući da je bila seksualni simbol, Star je neizbežno stekla neke neprijatelje.

Bjanka Džeger je bila jedna od njih. U to vreme bila je udata za Mika Džegera, što je očigledno izazvalo neke sukobe kada je Sejbl Star pokucala na vrata od sobe slavnog frontmena i kada joj je Bjanka ne tako nežno rekla da ode.

Kada su rane osamdesete nastupile, kraljica Los Anđelesa više nije bila deo te priče. Umrla je u 51. godini nakon što je bolovala od tumora na mozgu.

Neki bi mogli da smatraju Sejbl Star kao nekoga ko predstavlja to koliko je bila mračna društvena rok scena tokom sedamdesetih. Star je nesumnjivo pokazala hrabrost i imala je skoro svaku rok zvezdu omotanu oko svog prsta. Mnoga poznata lica su se ugledala na nju kao na jednu od vodećih ženskih ikona Los Anđelesa sedamdesetih, a njen imidž će definitivno zauvek biti deo istorije rokenrola.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs