pogledajte

SESTRA KRALJICE ELIZABETE JE IMALA AFERU SA MIK DŽEGEROM: Sedela je gola u njegovom krilu, pa se predozirala se kolačima

Princeza Margaret je celog života punila naslove u novinama svojim skandaloznim ponašanje i vezama, a sada je otkriveno da je imala i vezu sa čuvenim frontmenom rokenrol brenda Roling Stouns - Mikom Džegerom.

Vip priča
Autor:
SESTRA KRALJICE ELIZABETE JE IMALA AFERU SA MIK DŽEGEROM: Sedela je gola u njegovom krilu, pa se predozirala se kolačima
Mik Džeger i princeza Margaret, Foto: JACQUES GUSTAVE / AFP / Profimedia

Ako nas je popularnost serije "Kruna" nečemu naučila, to je da volimo kraljevski skandal. Postoji nešto tako primamljivo u ideji da su, iza svih tih formalnosti, titula i otmenih šešira, članovi kraljevske porodice poput nas.

Pa, možda ne „baš“ kao mi. Sumnjam da ima mnogo nas koji smo, poput princeze Margaret, navodno imali vezu sa Mikom Džegerom. Mislim, znamo da je njegovo vreme prošlo, ali u svoje vreme osvojio je bezbroj lepotica među kojima je izgleda bila i sestra nedavno preminule britanske kraljice - Margaret.

Prema Mick: The Vild Life and Mad Genius of Mick Jagger, frontmen benda Roling Stoun prvi put je predstavljen buntovnoj starijoj sestri kraljice Elizabete II na proslavi 16. rođendana lejdi Viktorije, ćerke ser Dejvida Ormsbija, bivšeg britanskog ambasadora u Sjedinjenim Državama. Autor knjige, Kristofer Andersen, bio je Džegerov blizak prijatelj i tvrdi da je roker uvek osećao privlačnost prema engleskoj aristokratiji.

Džeger je bio simbol mladalačkog prkosa. Drugim rečima, on je bio upravo tip princeze Margarete koja je stalno prkosila strogim aristkokratskim pravilima, razvela se i godinama uživala i radila šta je htela.

Džeger je bio prilično oduševljen Margaret, toliko da je potpuno ignorisao svoju tadašnju devojku Krisi Šrimpton. Prema Andersonovim rečima, par se odmah složio i počeo da zove jedne druge na društvena okupljanja i da se čuju telefonom skoro svakog dana. „Ona ga je smatrala seksi i uzbudljivim“, rekao je izvor blizak Margaret Andersenu. „Da ste ih videli kako se zajedno smeju, plešu, kako mu ona stavlja ruku na koleno i kikoće se njegovim pričama kao šiparica, pomislili biste da se nešto dešava. Ništa od ovoga nije posebno prijalo kraljici Elizabeti, koja je Džegera smatrala nepodobnim za svoju sestru. Čak se priča da je rekla da bi „mogla da toleriše Bitlse jer su bili čisti i nekako slatki“.

Stounsi su, s druge strane, bili grubi, brutalni i naizgled posedovali nezasitne seksualne apetite. Andersen tvrdi da je kraljica insistirala da se Margaret kloni Džegera, verujući da će je on samo dovesti u iskušenje da počini još neverstva i skandala. Ako je verovati glasinama, nije je bilo lako ubediti.

Prema jednoj priči, Margaret se „predozirala“ kolačićima punim kanabisa tokom zabave koju je organizovao Džeger, zbog čega je morala da ispumpa stomak. Pa nije ni čudo što je Elizabeta toliko dugo čekala da Džegeru dodeli titulu viteza.

Iako ideja da su Margaret i Mik bili ljubavnici ostaje predmet spekulacija, jasno je da su par bili bliski prijatelji. Zaista, takvi su ostali više od 20 godina. Išli su zajedno čak i na odmor u njenu kuću na ostvu Mustik i pridružili se jedno drugom na raznim društvenim događajima.

Baš u toj kući, Margaret je redovno pravila okupljanja, gde se i Mik nekoliko puta pojavljivao, a jedna fotografija nedavno je ponovo pokrenula glasine da je između njih bilo i nečeg mnogo više.

Naime, privatna fotografija princeze Margaret koja sedi gola u kadi sa Mikom Džegerom koja je skoro ugledala dana, nije nešto što lako može da opovrgne celu priču o njihovoj navodnoj vezi, zar ne?

Da se podsetimo, jedan od njenih skandala koji je do temelja uzdrmao britansku monarhiju bila je njena dugogodišnja i komplikovana romansa sa 16 godina starijim Piterom Tauzendom, bliskim porodičnim prijateljem i nekadašnjim poslovnim asistentom njenog oca. Ona je tada imala samo 22 godine, a Tauzend je iza sebe imao brak i dvoje dece, što im nije omogućavalo da ozvaniče svoju vezu.

Nakon što je kraljica Elizabeta bila primorana da joj zabrani brak sa, kako se ispostavilo, ljubavi njenog života, princeza Margare se udala za britanskog fotografa Antonija Armstronga-Džonsa, kasnije lorda Snoudona, koji je pre braka s pricnezom, otvoreno uživeo u divljem s***u i orgijama sa muškarcima i ženama.

Zanimljivo je i da je Margaret ceo život vodila povremenu prepisku sa muškarcem koji joj je bio prva ljubav - Piterom Tauzendom, a kažu da bi njen život bio potpuno drugačiji da je mogla da se uda za njega bez posledica. Navodno se kraljica Elizabeta silno kajala što im nije dozvolila venčanje, jer je upravo njeno odbijanje "nateralo" Margaret da joj zagorča život i kontinuirano bruka kraljevsku porodicu.

Pozne Margaretine godine bile su obeležene problemima sa zdravljem, pre svega jer je tvrdoglavo odbijala lekarske savete da ostavi cigarete.

Umrla je u 71. godini usled moždanog udara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs