GRČKO OSTRVO, HARIZMATIČNA PORODICA: Zašto je sada najbolji trenutak da odgledate seriju DARELOVI? (FOTO, VIDEO)

Iako ste navikli da najavljujemo nove filmske i serijske naslove, ovoga puta predstavljamo vam jedan koji je već prikazan, ali je možda prošao ispod radara

Filmovi
08:34h Autor:
GRČKO OSTRVO, HARIZMATIČNA PORODICA: Zašto je sada najbolji trenutak da odgledate seriju DARELOVI? (FOTO, VIDEO)
Scena iz serije "Darelovi", Foto: Profimedia

Ukoliko vam kažemo da je serija Darerlovi zasnovana na krfskoj trilogiji iz pera Džeralda Darela, te da ju je priredio BBC, jasno je da u njen kvalitet ne treba sumnjati. U narednih nekoliko minuta pročitajte zašto bi trebalo da joj pružite šansu, pored sjajnih glumaca, scenarija i ostrva na kojoj je snimljena.

Vera u bolje sutra

Ukoliko ste poklekli i pitate se ima li nade za ovaj svet, Darelovi donosi preko potrebno olakšanje. Možda vam je neko u tinejdžerskom periodu preporučio da pročitate roman istog autora pod nazivom My Family and Other Animals, a u ovoj priči upoznajemo udovicu koja se doseljava na Krf sa svoje četvoro dece, od kojih je svako obuzet različitim težnjama i poimanjem sveta. Sa razlogom vam nećemo otkrivati koliko se razlikuju.

Lagana tematika

Radnja započinje 1936. godinom, kada se predosećao novi rat. Serija nas upoznaje sa interesantnim likovima, a jednog od njih tumači Džoš Oʼ Konor, koga smo gledali u seriji Kruna. Interesantno je da je prisutan i pisac trilogije, ali naravno kao dečak. Lako je zaključiti da gledamo život porodice viđen njegovim očima. Očekujte malo avangarde ʽ30-ih, ali sve kroz šaljivi ton, koji posebno prija leti.

Slavljenje života

Iako su deca osobena sama po sebi, majka kao glava porodice ipak odnosi prevagu. Luiza Darel je liberalna žena, koja se odlučuje na korak koji samo može da donese boljitak, a to je zamena kišovite Engleske, za živopisne predele Krfa i pisaću mašinu. Naravno, to je u najmanju ruku neočekivano, ali istovremeno i jedino ispravno. Hedonizam, mitologija i lakoća postojanja nemaju cenu.

Poslastica za oko

Već smo spomenuli BBC, kao kuću koja u produkcijskom smislu vodi računa o svakom detalju. Sunce Mediterana, rustična vila i keksići i čaj tik uz obalu, dovoljan su poziv da što pre odgledate seriju, a kostimi nimalo ne zaostaju.

Male radosti

Ukoliko sve što ste do sada pročitali i dalje nije dovoljno, pozvaćemo se na pandemiju virusa, i ograničenja koja i dalje postoje. Ona nas je navela da razmišljamo koliko je malo potrebno za sreću, što serija na najbolji način dočarava. Prisutna je i izvesna doza sete, a u prvi plan se ističu putovanja, koja pružaju lepotu i punoću života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs