kultna serija

Prošlo je 26 godina od kultne tinejdžerske serije MOJ TAKOZVANI ŽIVOT: Gde su danas naši omiljeni likovi? (FOTO)

Gde su danas glumci iz serije "Moj takozvani život" koja se emitovala samo jednu sezonu, ali je ispisala televizijsku istoriju.

Filmovi
Autor:
Prošlo je 26 godina od kultne tinejdžerske serije MOJ TAKOZVANI ŽIVOT: Gde su danas naši omiljeni likovi? (FOTO)
Moj takozvani život, Foto: Profimedia

Američka serija "Moj takozvani život" postala je kultna nakon samo jedne emitovane i snimljene sezone i postala omiljena među mlađom populacijom, a od glavnih glumaca, tada još tinejdžera stvorila zvezde.

Glavnu ulogu buntovne tinjedžerle Anđele Čejs odigrala je danas uspešna Kler Dejns , dok je glavna muška uloga Džordana Katalana pripala glumcu i muzičaru Džeredu Letu.

Danas 41-godišnja Kler karijeru je započela je s manjim televizijskim ulogama pre nego što je dobila ulogu Anđele koja ju je proslavila i donela joj prvi Zlatni globus u karijeri. Nakon toga gledali smo je u filmovima "Male žene", "Romeu u Juliji", "The Rainmarker", "Les Miserables","Brokedown Palace", "Igby Goes Down", "Terminator 3", "Obiteljski život" i "Zvezdana prašina". Trenutno je najpoznatija po ulozi Keri Matison u seriji "Homeland" za koju je nagrađena Emijem.

One su pomerile granice: Pet najboljih mini-serija u 2020! (VIDEO)

I 49-godišnji Džered je imao slične glumačke početke kao i Kler, a uloga Džordana bila je prva glavna koju je dobio, nakon nekoliko kratkih pojavljivanja u serijama 90-ih godina. Nakon toga je snimio niz filmova, među kojima su bila "Prefontaine", "Urban Legend", "Requiem for a Dream", "Panic Room" i "Mr. Nobody". Paralelno je radio i na muzičkoj karijeri s bendom Thirty Seconds to Mars. 2013. godine osvojio je Oskara za ulogu u filmu "Dallas Buyers Club", nakon čega smo ga gledali kao Džokera u filmu "Suicide Squad".

Serija Seks i grad se nastavlja: Sara Džesika Parker jedva čeka da sazna gde su devojke danas! (FOTO)

46-godišnja Ejdžej Langer svoju je karijeru započela još 80-ih godina pre nego je dobila ulogu Rajan Graf u seriji "Moj takozvani život". Nakon toga je nastavila da se bavi glumom, a 2005. godine se udala za grofa od Devona Čarlsa Kuteneja nakon čega je odlučila da uspori glumačku karijeru.

Najharizmatičniji muški likovi iz TV serija: Ženskaroš, kriminalac, psihopata- ali neodoljiv! (FOTO)

A.J. Langer
foto: Profimedia

Danas 47-godišnjem Vilsonu Kruzu uloga Rikija Vaskeza hit-seriji bila je prva koju je odigrao, i njegov lik je ušao u istoriju kao jedan od prvih čija je homoseksualnost prikazana u udarnom terminu televizijskih programa, a ono što je zanimljivo je da se temeljio na njegovom stvarnom životu.

Serija Prijatelji vas je 90-ih prikovala za ekran: Kada vidite rezultate ovog istraživanja, oduševićete se!

"I ja sam bio izbačen iz kuće, baš na Božić kao i Riki. Nakon što je ta epizoda prikazana nazvao me otac i rekao mi da treba da razgovaramo. Verovatno nikada ne bismo seli i u miru popričali da on nije pogledao tu epizodu. Mislio sam da nikada neće prihvatiti moju seksualnost, ali zbog serije je uspeo da promeni mišljenje", izjavio je glumac za magazina Pipl 2020. godine.

Glumicu Devon Odesu pamtimo kao Šeron Čerski, iliti Anđelinu bivšu najbolju prijateljicu. I ona je nastavila da se bavi glumom, a 2008. godine se udala Džefa Baldingera, a tvorac serije koja ju je proslavila Vini Holcman je održao obred venčanja. Osim njega na venčanju je bila prisutna i Kler Dejns, s kojom je Devon ostala u jako dobrim odnosima. Danas živi i radi u Kaliforniji kao učiteljica glume i ima dvoje dece.

Top 5 serija koje nas vraćaju u detinjstvo: Ko je bio vaša simpatija? (VIDEO)

Devon Odesa
foto: Profimedia

Njen imenjak Devon Gamersal odigrao je lik Brajana Krakova, pametnog klinca koji je bio zaljubljen u Anđelu, a kasnije je priznao kako mu je i sama Kler bila simpatija.

Ukleta serija: Nesrećne sudbine glumaca Beverli Hilsa! (FOTO)

Devon Gummersall
foto: Profimedia

"Da, bio sam zaluđen s Kler, ali ona to nije znala. Nismo imali nikakvih problema zbog toga ili bilo čega sličnog, na kraju smo bili stvarno dobri prijatelji", izjavio je u jednom intervjuu 2004. godine.

Devon je osim glume kasnije počeo da se bavi režijom i pisanjem, pa je tako režirao i dve hit-epizode serije "Nashville".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs