da li volite ili mrzite jelenu?

Gledamo je kao BAHATU VUKOVU ŽENU u TAJNI VINOVE LOZE, otac joj je bio čuveni glumac: Evo šta za nju NOVAC predstavlja!

Talentovana glumica se suočila sa velikim izazovom kad je dobila ulogu Jelene Tomović -trebalo je "odbraniti" lik koji je toliko daleko od nje privatno

Celebrities
19:19h Autor:
Gledamo je kao BAHATU VUKOVU ŽENU u TAJNI VINOVE LOZE, otac joj je bio čuveni glumac: Evo šta za nju NOVAC predstavlja!
Foto: PrintscreenJutjub/ haLiix_yt

Glumica Milica Zarić (45) oživela je lik Jelene Tomović u popularnoj seriji „Tajne vinove loze“, supruge glavnog junaka Vuka Tomovića.

Za junakinju koja iz epizode u epizodu prerasta u sve veću negativku, Milica kaže da je udaljena od njene ličnosti i da je morala da traga za sredstvima kojima će "odbraniti" lik koji tumači.

"Čim sam dobila scenario serije "Tajne vinove loze" na čitanje, uvidela sam da je Jelena interesantan i, što bi glumci rekli, sočan lik. Do sada nisam igrala slične uloge i samim tim mi je ovo bio veći izazov.

Trebalo je naći opravdanja za njenu gordost, bahatost i često nadmen i neprijatan odnos prema ljudima, pa čak i s onima iz najbliže okoline" smatra Milica Zarić.

Po nekim parametrima, smatra ona, Jelena ima i pozitivne karakteristike.

" Jelena želi da sačuva brak, porodicu. Grčevito se bori da stvari ostanu onakve kakve ih je posložila. Međutim, stvari joj izmiču iz ruku. Kada taj neki lažni život koji je izgradila, slika za svet o ugodnom životu, počinje da se raspada, ništa unutra ne ostaje. Jelena ostaje sama i nema za šta da se uhvati – objasnila je.

Miličin lik je oduvek naučio da živi u raskoši i bogatstvu, a glumica je ovom prilikom objasnila šta za nju novac privatno predstavlja, te da li je bogatstvo danas merilo vrednosti.

"Nažalost, mislim da živimo u vremenu, na planeti, gde je monetarna jedinica centar sveta i da se sve vrti oko para. Novac je postao merna jedinica vrednosti. Jelena stavlja novac u centar, jer je tako naučena. Ona je rasla i ceo život provela u materijalnom izobilju, ali duhovno ne da je siromašna nego je potpuno prazna. Jeste kliše, ali u novcu nije sreća. Ne pričam o tome kada treba da se borite za egzistencijalne stvari, da niste gladni, da imate krov nad glavom…

Milica Zarić
foto: Kurir/Vladimir Šporčić

Ako ste materijalno obezbeđeni za normalan život, novac ne može da vam kupi sreću, ispunjenje, mir u duši. Može materijalne stvari, ali pitanje je šta želite u životu i verujete li u filozofiju da ćete novcem da nadoknadite nešto ili da vam je novac neophodan da biste bili srećni, ispunjeni. Ja mislim da nije”, objašnjava Milica, koja priznaje da joj je drago što igra negativku.

– Adrenalin je veći. Meni je ova uloga vrlo interesantna i izazov mi je bilo raditi je. Jako mi je bilo lepo na snimanju", ističe Milica.

Inače, Miličin otac je Dragan Zarić, čuveni srpski glumac, koji je 2000. godine preminuo, u 57. godini.

"Moj otac je, pre svega, bio tata za orden, topao, mudar, pun ljubavi, vodio nas je kroz život dajući nam dovoljno slobode, a s osećajem, koji nam je duboko usađen, da je porodica uvek i zauvek sigurna luka. Što se posla tiče, on je valjda jedini glumac koji svoju decu nije zaposlio kao dugogodišnji prvak Narodnog pozorišta. Ivan i ja smo pronašli svako svoj put, bez bilo kakve očeve protekcije. Malo je čudno da nas posle tatine smrti niko od mnoštva kolega, reditelja i kolega nije zvao ni za jedan posao, ali to nek je njima na čast - rekla je Milica Zarić jednom prilikom za Blic.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs