skandal bivće prve ćerke sad

Bezobrazno BOGAĆENJE IVANKE TRAMP i Džareda Kušnera dok su bili u Beloj kući: Evo KOLIKO SU ZARADILI!

Iako za posao javnih službenika nisu tražili platu, bivša prva ćerka Amerike i njen suprug su svoje vreme u Beloj kući iskoristili za besramno bogaćenje

Celebrities
Autor:
Bezobrazno BOGAĆENJE IVANKE TRAMP i Džareda Kušnera dok su bili u Beloj kući: Evo KOLIKO SU ZARADILI!
Foto: Profimedia

Ivanka Tramp (39) je tokom predsedničkog mandata svog oca Donalda Trampa, uz svog supruga Džareda Kušnera bila jedna od ključnih savetnika bivšeg američkog predsednika.

Financijski stručnjaci organizacije "Citizens for Responsibility and Ethics in Washington" (CREW), koja vodi računa o odgovornosti i etičnosti su ustanovili da su bivša prva ćerka Amerike i zet tokom rada u Beloj kući ostvarili i do 640 miliona dolara spoljnih prihoda.

Jedan od glavnih izvora njihove dobiti je vlasnički udeo Ivanke Trump u hotelu Tramp, koji se nalazi samo nekoliko blokova od Bele kuće.

Pre usporavanja poslovanja zbog pandemije korona virusa, bračni par je 23 puta zajedno posetio hotel, a od 2017. na njemu je zarađeno više od 13 miliona dolara.

Ivanka Tramp i Džared Kušner
foto: Profimedia

Međutim, tokom njenog rada u Beloj kući, pomenuti hotel je samo deo prihoda za koje se može reći da su kontroverzni. Među najvećim skandalima svakako je povezan sa njenim brendom "Ivanka Tramp", koji je prestao sa radom, ali je i dalje od njega zarađivala.

Naime, Ivanka je 2018. godine objavila da gasi svoj istoimeni brend, a zatim i podnela izveštaj da je poslovanje prestalo s radom 31. jula 2018. godine.

Međutim, CREW je otkrio kako je 2019. ipak na brendu zaradila do milion dolara.

U oktobru 2018. godine kineska vlada odobrila joj je zaštitne znakove za 16 proizvoda pod njenim brendom, uključujući i uređaje za glasanje. Odobrenje je usledilo oko tri meseca nakon što je objavila da se njen brend gasi.

Šest meseci nakon što je firma i zvanično ugašena, dobila je novi zaštitni znak za prodaju brenda Ivanka u Kanadi.

CREW je pronašao ukupno najmanje 28 stranih zaštitnih znakova koji su joj odobreni dok je besplatno nudila svoje savetničke usluge Beloj kući i ocu, tadašnjem predsedniku Donaldu Trampu.

Među ostalim glavnim prihodima para ističe se nekretninsko poslovanje njenog supruga Džareda Kušnera, koje je podstaknuto poreskom olakšicom koju je navodno lično pogurala upravo Ivanka.

Ivanka je 2018. radila na implementaciji programa Trampove administracije nazvanog Opportunity Zones, očigledno kršeći zakon o sukobu interesa. Dok je radila na stvaranju 'Zona mogućnosti' za Amerikance, njen suprug je bio u posedu značajnog finansijskog udela u firmi Cadre, koja je slučajno jedan od investitora u okviru spomenutog programa.

Prilikom ulaska Ivanke i Džareda u Trampovu administraciju, Kušnerov udeo u Cadreu procenjivao se između 5 i 25 miliona dolara, da bi ta vrednost kasnije porasla na 25 do 50 miliona dolara.

Kušneru je u samom početku promaklo objavljivanje vlasništva u Cadreu, a iako je kasnije najviši činovnik Bele kuće za etiku utvrdio da je odricanje od Cadrea zbog posla u Beloj kući neophodno', Kušner se svog udela nikad nije odrekao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs