strah od korona viRUSA

ISPLIVALI DETALJI IZ KNJIGE O PORODICI TRAMP: Melanija se svim silama borila da spreči proslave u Beloj kući!

Iako su odavno iselili iz Bele kuće, to ne znači da interes javnosti za porodicu Tramp jenjava. Sada više nego ikada sve zanima gde su i šta rade, a i dalje su i glavna inspiracija za nove knjige i biografije

Celebrities
Autor:
ISPLIVALI DETALJI IZ KNJIGE O PORODICI TRAMP: Melanija se svim silama borila da spreči proslave u Beloj kući!
Foto: Profimedia

U novoj knjizi Majkla Bendera "Iskreno, pobedili smo na ovim izborima: priča kako je Tramp izgubio", otkrivene su zanimljivosti o porodici Tramp, ali i nepoznati detalji iz njihovog života u Beloj kući.

Između ostalog, otkrila je i kako se Melanija svim silama trudila da suprugu zabrani da u Beloj kući održava proslave.

Kao prva dama, imala je nadležnost nad svim društvenim događanjima u Beloj kući, ali da je zaista imala tu moć, ona, navodno, ne bi tokom pandemije dozvolila da se nijedna zabava održi.

Naime, kako se navodi u knjizi, bivša prva dama Amerike se trudila da Belu kuću ne koristi u političke svrhe.

Stoga ne čudi da je upravo zbog toga Melanija pokušala da zaustavi da održavanje proslava nakon što je u avgustu 2020 na nacionalnoj konvenciji republikanaca Tramp potvrdio da kreće u osvajanje svog drugog mandata.

Slavlje je prvobitno zakazano za Šarlot, a Tramp je bio besan kada im je demokratski guverner te američke države odbio da napravi izuzetak oko državnih ograničenja zbog pandemije korona virusa.

Melanija Tramp, Donald Tramp
foto: Profimedia

Tramp je potom ceo događaj premestio u floridski Jacksonville, ali i to je morao da otkaže nakon što je broj zaraženih u toj državi porastao. Iz tog razloga odlučio je sve da preseli u Belu kuću. Zbog korišćenja Bijele kuće u političke svrhe Melanija se nije osećala ugodno, posebno jer se nakon nekoliko događaja proširila zaraza među gostima, ali i zaposlenima.

U oktorbru 2020. koronom su se zarazili i predsednički par, ali i njihov sin Baron, stoga ne čudi da je Melanija čak tri puta odbila Marka Meadovsa, šefa osoblja Bele kuće, da se upravo tu održi proslava u izbornoj noći.

Najpre je planirano da se sve organizuje u Trampovom hotelu International, nekoliko blokova udaljenom od Bele kuće, ali Vašington je već izdao zabranu okupljanja većeg broja ljudi od 50.

Melanija Tramp
foto: Profimedia

Upravo zbog toga Meadovs je kontaktirao Melaniju traživši da sve presele u Belu kuću kako bi izbegli kazne, ali ona mu je rekla da nije za tu ideju.

Nakon toga, Meadovs je nazvao Trampovog zeta i supruga Ivanke Trump, Džareda Kušnera, koji je pozvao predsednika. Donald je s puta, iz aviona Air pozvao svoju suprugu.

'To je tvoja noć, uradi šta želiš', navodno mu je Melanija rekla, dodajući da će on tako i uraditi.

Ali, na njenu sreću, Tramp je izgubio izbore, pa nikome nije bilo do slavlja.

Međutim, to ne znači da je uspela da spreči sve ostale tradicionalne proslave koje se u Beloj kući organizuju u decembru. Tih dana, Bela kuća bila je puna zvanica, od kojih su tek retki nosili zaštitne maske, a što se moglo videti i na društvenim mrežama.

Iako je broj zvanica uspela da smanji sa hiljadu na 200 po proslavi, kako piše u knjizi, zbog toga su pozivnice bile još traženije, kao i ulazak na iste.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs