pogledajte

Najharizmatičniji muški likovi iz TV serija: Ženskaroš, kriminalac, psihopata- ali neodoljiv! (FOTO)

Likovi iz serija često stvore pravi mali kult koji fanovi omiljenih TV odnosno hitova obožavaju. Ponekad je u pitanju glavni, ponekad sporedni lik, ali zajedničko im je uvek nepokolebljiva harizma naglašena upečatljivim stilom, gestovima i ponašanjem. Često se poklopi da su oni najslavniji upravo negativci, ali neodoljivim šarmom svrstali su se u omiljene muške likove iz serija.

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

TOMAS ŠELBI, BIRMINGEMSKA BANDA

 

Tomas odnosno Tomi Šelbi potpuno je zaludeo svet kao glavni lik Netfliksove popularne serije Birmingemska banda, a oživeo ga je Gilijan Marfi. Šef krimi klana iz Birmingema postao je stilska ikona i jedan od najharizmatičnijih likova s malih ekrana. Iako je glava familije Šelbi često u poslovima vezanim za krađu, mito pa i ubistva, Tomi je klasični primer negativca kojeg volimo i čija su dela uvijek malo manje loša nego ona rivalske bande u seriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) on

MAJKL SKOFILD, BEKSTVO IZ ZATVORA

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prison Break (@prisonbreak) on

Bekstvo iz zatvora je bila jedna od najslavnijih serija sredinom 2000-ih godina, a Majkl Skofild omiljeni protagonista. Izvrsno ga je odglumio Ventvortt Miler kojeg je zavolela i muška i ženska publika. Skofild je u seriji jedan od dva glavna lika i radnja započinje njegovim odlaskom u zatvor kako bi pomogao svom bratu Linkolnu da izbegne smrtnu kaznu za zločin koji nije počinio. Tokom serije otkriva se Skofildov neverovatno razrađeni plan bekstva u kojem je uvek jedan korak ispred svih ostalih. Njegove karakteristične tetovaže bekstva iz zatvora i neustrašiva ličnost izdvojile su ga kao jednog od omiljenih muških TV likova.

 

KENDAL ROJ, SUCCESSION

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Dickerson (@amydickerson_photographs) on

U prvom planu debelo nagrađivane serije ‘Succession’ je porodica Roj u kojoj imamo celi spektar apsolutno genijalno osmišljenih likova. Ipak, Kendal Roj dodatno izvire iz moćne familije zahvaljujući glumcu Džeremiju Strongu. Kendal je otvorio seriju svojom pojavom – repovanjem uz pesmu Beastie Boysa. Istovremeno izrazito komičan, tragičan i dramatičan lik koji nas vodi na pravu emotivnu vožnju tokom serije.

 

ČAK BAS, TRAČARA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chuck Bass (@iamchuckbass) on

Ultimativni ‘bad boy’ u svetu nešto modernijih tIn serija uvek će biti Čak Bas, a danas ne možemo zamisliti da ga je odigrao bilo ko osim Eda Vestvika. Baš kao brojni s ove liste, Čak je primer negativca na površini koji kroz seriju dokazuje sasvim drugi, topliji karakter. Njegove sarkastične upadice, često oholo odgovaranje i britki dijalog učinile su ga mnogima najdražim likom iz serije Tračara. Tu je, naravno, neizostavna činjenica da Čakuvek izgleda sređeno od glave do pete.

 

DON DREJPER, MOMCI SA MEDISONA

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mad Men Pics (@madmenpics_) on

Don Drejper (Džon Hem) prepoznatljiv je po spletkama, upitnom moralu i postupcima koji su logični i ispravni samo njemu. Definicija je anti-heroja u seriji Momci sa Medisona, danas već kultnoj priči o takmičerski nastrojenim i nemilosrdnim muškarcima i ženama u industriji oglašavanja na Aveniji Medison u Njujorku sredinom 50-tih godina prošlog veka. Don previše puši, previše pije, ciničan je i arogantan i takvim je suludim karakterom zaludeo obožavatelje serije. Ali, slika o njemu promeni se upravo s velikim tvistom u radnji zbog kojeg su se svi pitali ko je zapravo Don Drejper.

 

ERIK NORTMAN, PRAVA KRV

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by True Blood (@truebloodhbo) on

Aleksander Skarsgard jedno je vreme bio najpoželjniji glumac zahvaljujući izvedbi u seriji Prava krv.  Igrao je uogu Erika Nortmana, vampira starog više od hiljadu godina koji u svojoj zajednici igra ključnu ulogu moćnog i bogatog aktera. Osvojio je publiku svojom odanošću i privrženošću drugim likovima, ali to nije zasenilo strahovite nalete besa i nasilja kad neko pređe njegove granice. Iako je direktan, Erik je neretko i tajanstven, a gledaoce je osvojio i smislom za humor kojim se ističe od ostalih vampira u seriji.

 

DILAN MEKEJ, BEVERLI HILS 90210

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Dorion (@shadowsaturn) on

Dilan Mekej uvek će ostati najpopularniji ‘bad boy’ u bezvremenskoj seriji ‘Beverly Hills 90210.’ Kultna serija imala je neverovatan uticaj na pop kulturu, a prerano preminuli Luk Peri postao je jedan od najslavnijih glumaca tog vremena. Njegov imidž – Elvis Prisli frizura, bela obična majica i farmrice zaludeo je svet i inspirisao je stil mnogih muškaraca. Uz to, publika je obožavala njegov misterioznu, harizmatični, ženskaroški karakter koji je u određenim situacijama bledeo i poprimao puno privrženije i nežnije crte.

 

VOLTER VAJT, ČISTA HEMIJA

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Breaking Bad (@breakingbad) on

Od prvog trenutka kada je emitirana serija Čista hemija, znalo se da televizija više neće biti ista. I sada, godinama posle, još uvek drži status najinovativnije TV drame u istoriji televizije. Veliki je deo tog status upravo lik Voltera Vajta. Njegova transformacija od osrednjeg profesora u srednjoj školi koji se ubija od posla kako bi izdržavao porodicu do potpuno patološkog lažljivca i hladnokrvnog ubice toliko je neočekivana i apsurdan da ne možete prestati da je gledate.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...