pogledajte

Najharizmatičniji muški likovi iz TV serija: Ženskaroš, kriminalac, psihopata- ali neodoljiv! (FOTO)

Likovi iz serija često stvore pravi mali kult koji fanovi omiljenih TV odnosno hitova obožavaju. Ponekad je u pitanju glavni, ponekad sporedni lik, ali zajedničko im je uvek nepokolebljiva harizma naglašena upečatljivim stilom, gestovima i ponašanjem. Često se poklopi da su oni najslavniji upravo negativci, ali neodoljivim šarmom svrstali su se u omiljene muške likove iz serija.

Vip priča
Autor:
Najharizmatičniji muški likovi iz TV serija: Ženskaroš, kriminalac, psihopata- ali neodoljiv! (FOTO)
Foto: Profimedia

TOMAS ŠELBI, BIRMINGEMSKA BANDA

Tomas odnosno Tomi Šelbi potpuno je zaludeo svet kao glavni lik Netfliksove popularne serije Birmingemska banda, a oživeo ga je Gilijan Marfi. Šef krimi klana iz Birmingema postao je stilska ikona i jedan od najharizmatičnijih likova s malih ekrana. Iako je glava familije Šelbi često u poslovima vezanim za krađu, mito pa i ubistva, Tomi je klasični primer negativca kojeg volimo i čija su dela uvijek malo manje loša nego ona rivalske bande u seriji.

MAJKL SKOFILD, BEKSTVO IZ ZATVORA

Bekstvo iz zatvora je bila jedna od najslavnijih serija sredinom 2000-ih godina, a Majkl Skofild omiljeni protagonista. Izvrsno ga je odglumio Ventvortt Miler kojeg je zavolela i muška i ženska publika. Skofild je u seriji jedan od dva glavna lika i radnja započinje njegovim odlaskom u zatvor kako bi pomogao svom bratu Linkolnu da izbegne smrtnu kaznu za zločin koji nije počinio. Tokom serije otkriva se Skofildov neverovatno razrađeni plan bekstva u kojem je uvek jedan korak ispred svih ostalih. Njegove karakteristične tetovaže bekstva iz zatvora i neustrašiva ličnost izdvojile su ga kao jednog od omiljenih muških TV likova.

KENDAL ROJ, SUCCESSION

U prvom planu debelo nagrađivane serije ‘Succession’ je porodica Roj u kojoj imamo celi spektar apsolutno genijalno osmišljenih likova. Ipak, Kendal Roj dodatno izvire iz moćne familije zahvaljujući glumcu Džeremiju Strongu. Kendal je otvorio seriju svojom pojavom – repovanjem uz pesmu Beastie Boysa. Istovremeno izrazito komičan, tragičan i dramatičan lik koji nas vodi na pravu emotivnu vožnju tokom serije.

ČAK BAS, TRAČARA

Ultimativni ‘bad boy’ u svetu nešto modernijih tIn serija uvek će biti Čak Bas, a danas ne možemo zamisliti da ga je odigrao bilo ko osim Eda Vestvika. Baš kao brojni s ove liste, Čak je primer negativca na površini koji kroz seriju dokazuje sasvim drugi, topliji karakter. Njegove sarkastične upadice, često oholo odgovaranje i britki dijalog učinile su ga mnogima najdražim likom iz serije Tračara. Tu je, naravno, neizostavna činjenica da Čakuvek izgleda sređeno od glave do pete.

DON DREJPER, MOMCI SA MEDISONA

Don Drejper (Džon Hem) prepoznatljiv je po spletkama, upitnom moralu i postupcima koji su logični i ispravni samo njemu. Definicija je anti-heroja u seriji Momci sa Medisona, danas već kultnoj priči o takmičerski nastrojenim i nemilosrdnim muškarcima i ženama u industriji oglašavanja na Aveniji Medison u Njujorku sredinom 50-tih godina prošlog veka. Don previše puši, previše pije, ciničan je i arogantan i takvim je suludim karakterom zaludeo obožavatelje serije. Ali, slika o njemu promeni se upravo s velikim tvistom u radnji zbog kojeg su se svi pitali ko je zapravo Don Drejper.

ERIK NORTMAN, PRAVA KRV

Aleksander Skarsgard jedno je vreme bio najpoželjniji glumac zahvaljujući izvedbi u seriji Prava krv. Igrao je uogu Erika Nortmana, vampira starog više od hiljadu godina koji u svojoj zajednici igra ključnu ulogu moćnog i bogatog aktera. Osvojio je publiku svojom odanošću i privrženošću drugim likovima, ali to nije zasenilo strahovite nalete besa i nasilja kad neko pređe njegove granice. Iako je direktan, Erik je neretko i tajanstven, a gledaoce je osvojio i smislom za humor kojim se ističe od ostalih vampira u seriji.

DILAN MEKEJ, BEVERLI HILS 90210

Dilan Mekej uvek će ostati najpopularniji ‘bad boy’ u bezvremenskoj seriji ‘Beverly Hills 90210.’ Kultna serija imala je neverovatan uticaj na pop kulturu, a prerano preminuli Luk Peri postao je jedan od najslavnijih glumaca tog vremena. Njegov imidž – Elvis Prisli frizura, bela obična majica i farmrice zaludeo je svet i inspirisao je stil mnogih muškaraca. Uz to, publika je obožavala njegov misterioznu, harizmatični, ženskaroški karakter koji je u određenim situacijama bledeo i poprimao puno privrženije i nežnije crte.

VOLTER VAJT, ČISTA HEMIJA

Od prvog trenutka kada je emitirana serija Čista hemija, znalo se da televizija više neće biti ista. I sada, godinama posle, još uvek drži status najinovativnije TV drame u istoriji televizije. Veliki je deo tog status upravo lik Voltera Vajta. Njegova transformacija od osrednjeg profesora u srednjoj školi koji se ubija od posla kako bi izdržavao porodicu do potpuno patološkog lažljivca i hladnokrvnog ubice toliko je neočekivana i apsurdan da ne možete prestati da je gledate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs