ne propustite

One su pomerile granice: Pet najboljih mini-serija u 2020! (VIDEO)

Moramo priznati da su nas serije i mini-serije spasle od dosade u 2020, godini u kojoj nismo bili u prilici da izlazimo napolje i viđamo se sa drugima koliko bismo voleli, naravno, iz očiglednih razloga.

Filmovi
Autor:
One su pomerile granice: Pet najboljih mini-serija u 2020! (VIDEO)
Foto: Profimedia

O najboljim novim serijama smo već pisali OVDE, pa ćemo sada reći koju o najboljim mini-serijama u 2020. Izabrali smo za vas naših pet favorita, a ako vas zanima koje mini-serije su našle mesto na našoj listi, nastavite sa čitanjem…

Devs

Glavna junakinja ove naučnofantastične mini-serije je Lili Čen, koja je radi kao softverski inženjer u kompaniji Amaja. Ona živi sa svojim dečkom i kolegom Sergejem, kome se gubi trag nakon prvog dana na poslu u specijalnom odeljenju kompanije. Kada se ispostavi da je on izvršio samoubistvo, Lili će početi da sumnja u zvaničnu verziju događaja i pokušaće sama da dođe do istine.

Unorthodox

Unorthodox je mini-serija o 19-godišnjoj Širi Has, koja je nezadovoljna životom u Njujorku u zajednici ultra-ortodoksnih Jevreja. Ona napušta ovu zajednicu i odlazi da živi u Berlinu, gde će pokušati da pronađe slobodu od stega svoje pređašnje religije.

I Know This Much Is True

Mark Rafalo u ovoj mini-seriji po istoimenom romanu ima dvostruku ulogu. On tumači Dominika Birdzija i njegovog brata blizanca Tomasa, koji pati od šizofrenije. I Know This Much Is True je porodična saga o odnosu dva brata, koja je puna upečatljivih momenata, koje sigurno nećete brzo zaboraviti po završetku gledanja.

The Good Lord Bird

The Good Lord Bird je istorijska drama o Džonu Braunu, militantnom abolicionisti iz 19. veka, koji je sredniom 19. veka pokušao da izazove revolt robova u SAD. Uloga glavnog junaka je poverena Itanu Hoku.

The Queen’s Gambit

Anja Tejlor-Džoj u The Queen’s Gambit tumači Bet Harmon, taletovanu šahistkinju koja je naučila ovu igru kao 9-godišnjakinja u sirotištu. Mini-serija prati njen uspon u svetu šaha, ali se bavi i njenom zavisnošću od droge i alkohola.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs