Pogledajte

Najlepše plaže u Crnoj Gori: 10 mesta za svačiji ukus i džep! (FOTO)

Ukoliko ste se odluči da ovo leto provedete u Crnoj Gori donosimo vam spisak od 10 najlepših plaža na komšijskom primorju

Destinacije 26.06.2018. - 12:00h Autor: Stil
Foto: Profimedia

1. Plavi horizonti, Tivat

 

Plaža Plavi horizonti se nalaze u dnu uvale Pržno koja se smatra jednom od najlepših na ovom delu poluostrva Luštica, kao i na Crnogorskom primorju uopšte. Nalazi se na otvorenom moru. Posebnu čar plaži daju maslinjaci i borova šuma u čijoj hladovini uživaju brojni kupači. Plitko dno pruža se daleko u more pa je pogodno za decu i neplivače. Smatra se da Pržno ima najviše sunčanih sati u godini.

 

Najlepše plaže na Balkanu: Raj za oči, odmor za dušu! (FOTO)

 

A post shared by Tanya (@1901tanya) on

2. Trsteno, Kotor

 

Uvala Trsteno predstavlja jednu od najlepših plaža u regiji Donjeg Grblja. laža je duboko je uvučena u kopno i tako zaštićena od velikih talasa, bure i juga. Obala je duga 200 m, prekrivena peskom, a more je bistro i azurno plavo sa peskovitim dnom.

 

Najlepše plaže u Istri: 15 potpuno nestvarnih mesta! (FOTO)

3. Jaz, Budva

 

Na svega nekoliko kilometara od Budve nalazi se plaža Jaz, jedna od tri najduže plaže na crnogorskom primorju i svakako jedna od najlepših. Jaz se sastoji iz dva dela, od kojih je jedan dugačak 500m, a drugi, koji je nekada bio nudistička plaža, 300m. Iako je ova plaža popularna za sunčanje i kampovanje, međunarodni ugled je stekla kao domaćin brojnim koncertima i dešavanjima u poslednjih nekoliko godina.

 

Isplanirajte odmor: Pet destinacija u Grčkoj za svačiji džep! (FOTO)

 

A post shared by Serhangurkan (@sglovestravelling) on

4. Oblatno, Tivat

 

Oblatno je uvala koja se nalazi u blizini naselja Radovići, duga 1200 m, sa peskovitom plažom i još jednom manjom stenovitom. Okolina je šumovita i netaknuta gradnjom, što mestu daje posebnu vrednost.

 

Zašto bar jednom treba da letujete na Ohridu: Tako blizu i jeftino, lepota koja se pamti do kraja života! (FOTO)

 

A post shared by Tait Duryea (@taitalexander) on

5. Žanjice, Herceg Novi

 

Plaža Žanjice se nalaze u uvali Mirište, smeštena u ambijentu azurno plavog mora i starih maslinjaka. Plaža je od belog kamenja, duga 300 m, široka 15 m i može da primi oko 1000 kupača. U blizini se nalaze Plava špilja i ostrvo Mamula sa starom austrijskom tvrđavom, do kojih se može stići privatnim brodićima ili putem izletničkih programa turističkih agencija. Do plaže Žanjice možete stići kopnom, preko Krašića i Radovića, ali i morem.

 

4 najlepše, a tako jeftine destinacije: Pravi tropski raj za svačiji džep! (FOTO)

 

A post shared by Алина (@alina_zhu) on

6. Miločer, Budva

 

Miločer ili Kraljeva plaža nalazi se u neposrednoj blizini nekadašnje letnje rezidencije kraljevske porodice Karađorđević, sagrađene 1934. godine. Plaža je 280 m dugačka, okružena šumom koja pokriva površinu od 18 hektara. Miločer spada u kategoriju peščanih plaža.

 

Top 5 turističkih destinacija u 2018. godini: Izaberite savrešno mesto za odmor!

7. Kopakabana, Ulcinj

 

Plaža Kopakabana se nalazi na Velikoj plaži.  Dužine je 900m i cela je peščana. Idealna je za boravak sa decom, jer ima posebnu igraonicu za njih. Takođe, popularna je među mladima.

 

Neverovatna čuda prirode: Top 5 najlepših plaža na svetu! (FOTO, VIDEO)

 

A post shared by Filmovi (@filmovi_srbija) on

8. Kraljičina plaža, Budva

 

Kraljičina plaža se nalazi pored Kraljeve i ona je potpuno privatna, nosilac je i plave zastavice, a spada u jednu od najlepših na primorju.  U neposrednoj blizini Svetog Stefana, smeštena je između gustog šumarka sa jedne i prelepog Jadranskog mora sa druge strane.  Na šljunkovitoj plaži dužine oko 120 metara nema mesta za mnogo kupača, ali je onima koji imaju zadovoljstvo da se na njoj kupaju uživanje zagarantovano. 

 

Nestvarno mesto u Turskoj o kojem bruji Internet: Raj na zemlji! (FOTO)

9. Lučice, Petrovac

 

Plaža Lučice je udaljena 500 metara od Petrovca u pravcu Bara. Ima oblik malog zaliva, dužine je 220 metara sa plažnim barom i okolnim kafe barovima. Na samom kraju plaže nalazi se vodeni tobogan, koji je idealan za decu. 

 

Tri zaboravljene destinacije koje se nalaze u našem komšiluku: Savršeno vikend putovanje! (FOTO)

10. Veliki pijesak, Bar

 

Uvale Veliki i Mali pijesak nalaze se na jugu barske opštine, udaljene desetak kilometara u pravcu Ulcinja. Imaju peščanu podlogu, u vodi i na obali. Zbog izvanrednog položaja, kasno popodne možete uživati u fantastičnom zalasku sunca. Plaže su duge oko 600 m, povezane putem s glavnom saobraćajnicom. 

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs