Poreza nema, a klima je fenomenalna

Svaki treći stanovnik je milioner: Ova evropska zemlja je pravi raj! (FOTO)

Vlada reinvestira zaradu od turizma i druge kapitalne dobitke nazad u zajednicu kako bi poboljšala kvalitet života

Destinacije
11:30h Autor:
Svaki treći stanovnik je milioner: Ova evropska zemlja je pravi raj! (FOTO)
Foto: Profimedia

Druga najmanja država na svetu, posle Vatikana, i najmanja države zapadne Evrope, poznata je još i kao "igralište za ultra-bogataše".

U pitanju je Monako.

Od 38.300 ljudi, koliko živi u Monaku, oko 12.261 su milioneri, prema izveštaju Knight Frank Wealth iz 2019. godine. To znači da su oko 32% stanovništva Monaka (dakle, skoro trećina) milioneri.

Kako zapanjuje koncentracija bogatstva, tako i činjenica da u Monaku praktično nema siromaštva.

Vlada reinvestira zaradu od turizma i druge kapitalne dobitke nazad u zajednicu kako bi poboljšala kvalitet života i privukla bogataše da nastave da dolaze i da kupuju nekretnine, rekao je za Biznis Insajder Karin Adams iz projekta Borgen, neprofitne organizacije čija je misija da se bori protiv globalnog siromaštva.

Ovako žive Butanci: Da mi radimo isto što i oni, živeli bismo mnogo duže, bolje i srećnije! (FOTO)

foto: Profimedia

Veliki broj turista privlače kockarnice, koje su glavni izvor prihoda. Građanima država ne ubira porez na prihode, zbog čega se u Monako doselio veliki broj ljudi koji nastoje da izbegnu oporezivanje u matičnim državama.

S druge strane, u Monaku vlada sredozemna klima sa blagim zimama i toplim, ali ne vrelim letima, što dodatno destinaciju čini primamljivom za ultra-bogataše.

Stanovi u Monaku koštaju od 2.2 do 22.3 miliona dolara, dok penthausi koštaju i do 55 miliona dolara, a za mali jednosoban stan treba izdvojiti od 1.6 miliona dolara.

Među milionerima koji žive u Monaku, u glavnom gradu Monte Karlu se smestio i naš najbolji teniser Novak Đoković sa porodicom.

Magična Egina: Grčki raj koji masovni turizam još nije uništio! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs