Psiho test

Da li ste psihopata: Jedno pitanje vas otkriva!

Kod takvih pojedinaca osobine poput kajanja i empatije potpuno izostaju. Uz površna osećanja, psihopatama je u ekstremnim slučajevima sasvim svejedno da li ste li živi ili mrtvi
Lifestyle
17:34h Autor:
Da li ste psihopata: Jedno pitanje vas otkriva!
Foto: Thinkstock

Psihopate obično zamišljamo kao ubice i čudake, ali kanadski psiholog koji je profesionalni vek posvetio njihovom proučavanju tvrdi da bi vaš prijatelj, kolega ili čak partner mogao da bude jedan od njih!

Kriminalistički psiholog i profesor Robert D. Hejrs s kanadskog Univerziteta Britanske Kolumbije naglašava da kod takvih pojedinaca osobine poput kajanja i empatije potpuno izostaju. Uz površna osećanja, psihopatama je u ekstremnim slučajevima sasvim svejedno da li ste li živi ili mrtvi. Iako su neki od njih nasilni kriminalci, to ne znači da sve psihopate žive s one strane zakona.

Psiho test: Koje vrednosti i ideali vladaju vašim životom?

Sada sledi test koji su neki američki psiholozi koristili da utvrde da li osoba ima sličan mentalitet kao serijski ubica.Brojne uhapšene serijske ubice su učestvovale u testu i tačno odgovorili na pitanje.

Na početku, treba da znate da odgovor koji je psiholozima signal za brigu – na svu sreću daje vrlo mali broj ljudi.Još jednom ovo nije trik pitanje. Sad pročitajte priču:

"Žena, koja je sahranjivala majku, među svetom koji je došao na poslednji ispraćaj vremešnoj gospođi, ugleda jednog muškarca koga nije nikada pre videla. Prvo što joj je palo na pamet bilo je da izgleda fantastično. Kao iz njenih snova. U nekoliko sledećih trenutaka pomislila je da to je čovek njenih snova. U trenutku se zaljubila u njega, ali se nije odvažila da uzme njegov broj. Nekoliko dana kasnije ona ubija svoju sestru."

Pitanje glasi: Koji motiv je imala ova žena da ubije svoju sestru?

Psiho test: Otkrijte skrivenu i tamnu stranu svoje ličnosti!

Dobro razmislite pre nego što odgovorite.

Odgovor glasi:

Žena se nadala da će isti čovek da se pojavi ponovo na sahrani!

Ukoliko ste na ovo pitanje odgovorili tačno, vi razmišljate kao psihopata. Zapamtite, neki ljudi ispunjavaju kriterijume za psihopate, ali ne dovoljno da bi mogli da prouzrokuju probleme. Često su to naši prijatelji u čijem društvu može da nam bude zabavno – objasnio je kanadski stručnjak Robert D. Hejrs. Dodao je i da neke osobine psihopata ne moraju nužno da budu mane. Ali ipak…

Ako niste tačno odgovorili na ovo pitanje, opustite se – dobro je da niste.

Bez greške: Boja očiju otkriva kakav ste čovek!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs