Obratite pažnju

20 najjačih mentalnih blokada: Ove stvari vam iz dana u dan uništavaju život!

Dok vaš um vrti jednu te istu misao, srce vam je zaključano

Lifestyle
Autor:
20 najjačih mentalnih blokada: Ove stvari vam iz dana u dan uništavaju život!
Foto: Profimedia

Nosimo puno stvari u našim glavama tokom godina, naše životne priče, emocionalne vezanosti, uverenja i druge stvari koje se godinama razvlače u našim umovima. Vaše srce je zaključano dok vaš um vrti po istoj misli celo vreme. Razbijte iluziju i znajte da se svaka vezanost može "odvezati"! Neke od stvari za koje se vezujemo su beskorisne ideje koje nam značajno oduzimaju energiju. Neke od njih su emocionalni ostaci iz teških trenutaka naše prošlosti. Neke su samo uverenja za koja smo se vezali bez očiglednog razloga. A neke su samodestruktivne navike i strahovi.

Odbacite sledećih 20 stvari - one su najmoćnije mentalne blokade!

1. Osećaj krivice

Krivica nema nikakvu funkciju. Razmislite, šta vam ona može i kako rešiti? Samo vas drži zatvorenikom mučenja i tuge.

2. Negativno razmišljanje

Pesimističke misli i negativni stavovi vas drže u mračnoj auri koja prožima sve što radite. Opasno je biti u njoj. Znajte da misli jako utiču na svet oko nas.

Kako da prepoznate ljude sa crnom aurom: Najotrovnije osobe koje koračaju zemljom!

foto: Shutterstock

3. Samokritika

Kritikujemo sami sebe u najboljoj nameri, ali i često pređemo granicu. Kritika se onda preokrene u obeshrabrujuće poruke. Pustite ih i budite blagi i nežni prema sebi.

4. Predrasude

Predrasude vas čine ogorčenima. Smanjuju granice mogućnosti značajnog povezivanja s drugima.

5. Prisilno razmišljanje

Držite li se nekog stava jer osećate da tako treba, a bez očiglednog razloga? Vreme je za iskreno sagledavanje korisnosti i nuspojava.

6. Potreba za tuđim odobrenjima

Imamo naviku da tražimo odobrenja od drugih. To ponašanje ukazuje na potrebu skretanja pažnje na sebe, ali i preti našoj samouverenosti i integritetu.

7. Uverenja koja nas ograničavaju

Većina naših granica su samonametnute. Život nije osmislio granice. Naša uverenja jesu. Naučite da prepoznate ona uverenja koja ograničavaju vaše mogućnosti delovanja i otpustite ih.

Dalaj Lama: Ispoštujte ovaj ritual svakog dana i zaštitićete se od nesreće i negativne energije!

foto: Shutterstock

8. Zamerke

Imajte ih dovoljno dugo ili brojčano dovoljno, i vaše zdravlje će na kraju patiti. Istraživanja pokazuju postojanje povezanosti između bolesti srca i emocija poput ljutnje i zameranja!

9. "Sutra ću"

Taktika odlaganja u vašoj podsvesti koja vas sprečava da obavite važne zadatke.

10. Misli koje unose brigu

One nastaju iz straha od nepoznatog i nesigurnosti u vezi budućnosti. Misao kako se neka neprijatnost može dogoditi je samo nestvarna misao koju smo sami stvorili. Zapitajte se - da li je ta misao zasnovana na stvarnim činjenicama?

11. Rane starih ljubavi

Rane u srcu od prošle ljubavi nekada dugo zaceljuju. Vaše srce je zaključano dok vaš um vrti po istoj misli celo vreme. U tom bolu treba spoznati da ne patite zbog gubitka, već zbog ideje koju imate u glavi o gubitku.

Alarm da vam je kuća puna negativne energije: U ovakvom domu nema sreće!

foto: Shutterstock

12. Ružna sećanja

Ponekad se setimo neprijatnih stvari koja bude u nama tugu. Ta ružna sećanja utiču na nas u sadašnjosti. Neka ostanu tamo gde i pripadaju – u prošlosti.

13. Nepotrebne stvari

Vežemo se i za stvari svih vrsta. Ponekad napravimo u svojim životima nered od nepotrebnih objekata. Otpustite ih i pojednostavite okolinu u kojoj živite i radite.

14. Loše društvo

Ako imate oko sebe ljude koji su neiskreni, zavidni, izrazito pesimistični ili obeshrabrujući, odmaknite ih od sebe.

15. Danas je rezultat od juče

Jedna učestala greška u koju upadnemo je uverenje kako smo mi unapred odlučeni rezultat naših iskustava u prošlosti. Ovo ograničava pogled na budućnost, jer ostajemo u uverenju kako budućnost može biti samo ista kao i prošlost. Neke stvari su nepromenljive, ali mnoge su još uvek u vašim rukama.

16. Poistovećivanje s poslom ili drugim ulogama

Ovo je jedan od rizika modernog života. Kako razne uloge postaju sve specifičnije, počinjemo da razmišljamo kako smo mi sami te uloge. Zbog ovoga možemo izgubiti uvid u našu pravu prirodu.

Bol u kičmi i zglobovima nije ništa drugo do blokada krvi i energije: Čuveni dr Bubnovski dao najjednostavniji način izlečenja!

foto: Shutterstock

17. Loše navike

Navike su ponašanja koja iznova ponavljamo, a ona vas mogu sprečiti ili ometati u korisnom i produktivnom delovanju. To može biti bilo šta – od previše gledanja televizije ili prejedanja do uzimanja droga i sličnih opijata.

18. Lično shvatanje

Često smo emocionalno uznemireni jer interpretiramo reči ljudi iz vrlo subjektivnog gledišta. Kada prihvatamo stvari lično, postajemo uznemireni, povređeni i razočarani. Kada gledamo na život s objektivnog gledišta, ostajemo emocionalno balansirani i usredsređeni na ono što je važno.

19. Gledanje na sat

Vreme je jedan od najvećih izvora stresa. Ali, ne vreme samo po sebi, već naše poimanje vremena. Ponekad se osećamo zarobljeno u konceptu vremena čak i kad se odmaramo. To uništava našu slobodu i prostor. Naučite kako da provedete nešto vremena bez svesti o vremenu i to će biti oslobađajuće i produktivno iskustvo.

20. Vezanost

Prema budističkoj filozofiji, vezanost je koren problema. Vežemo se za sve vrste stvari, čak i najgluplje izraze u svemiru. Jeste li i vi vezani za nešto? Koliko? Da li vas to sprečava u nečemu? Patite li zbog toga?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs