VREDI PROBATI

Dalaj Lama: Ispoštujte ovaj ritual svakog dana i zaštitićete se od nesreće i negativne energije!

Otvorite vrata sreće i napravite štiti od negativne energije i ljudi

Zanimljivosti
Autor:
Dalaj Lama: Ispoštujte ovaj ritual svakog dana i zaštitićete se od nesreće i negativne energije!
Foto: Profimedia

Kako nam počne jutro, takav će nam biti i ostatak dana. Umesto nevoljnog ustajanja i ispijanja jutarnje kafe, ako dan započnete ovi rutualom zaštitićete se od negativne energije i otvoriti vrata sreće, kaže Dalaj Lama.

Umesto da se plašimo neizvesnosti koje sa sobom donosi sutrašnji dan, hajde da ga prihvatimo svakog jutra sa velikom zahvalnošću i ljubavi, piše lovesensa.rs

Svaki dan može biti srećniji, a ceo život ispunjeniji ako ga započnete ovim ritualom. On savetuje da započnete jutro uvek na isti način - meditacijom.

"Svakog dana, u zoru, razmišljajte o tome koliko ste srećni što ste se probudili, zato što imate najvredniju stvar na ovoj Zemlji - ljudski život. Recite sebi:

Koristiću svu svoju energiju za rast i razvoj, za otvaranje svog srca drugim ljudima; kako bih postigao prosvetljenje u korist svih.

Važne životne lekcije slavnog psihologa: Luksuz nije imati puno novca, već buditi se sa osmehom!

foto: Profimedia

Moje misli će biti vedre i ljubazne, neću osuđivati ili kritikovati, ljutiti se ili loše razmišljati o nekome. Moj cilj je da učinim sve što je u mogućnosti da koristim dobru energiju. I uspeću", kaže Dalaj Lama.

Da biste svoje mišljenje transformisali u pozitivno, započnite jutro posebnom meditacijom. Evo 6 koraka koje možete koristiti svaki dan, po preporuci Dalaj Lame:

1. Zauzmite udoban položaj

Nema ograničenja: možete sesti na stolicu, leći na jastuk ili na tepih.

2. Osetite svoje telo i opustite se što je više moguće

Pokušajte da osetite svaku ćeliju svog tela. Opustite svaki mišić, oslobodite se napetosti. Vaš zadatak je da osetite sebe. Samo dišite.

Samokritika: Kako da prestanete da se trujete! Konkretni saveti

foto: Profimedia

3. Usredsredite se na disanje

4. Nastavite disati još 5-7 minuta

5. Budite sigurni da ste potpuno opušteni pre nego što završite meditaciju

Nakon nekoliko minuta ponovo preslušajte sve ćelije u vašem telu. Oslobodite se napetosti ako se pojavi negde tokom disanja. I tek nakon toga možete završiti meditaciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs