nEODOLJIVO HARIZMATIČNA!

ONA JE NOVA MIS UNIVERZUMA ZA 2023. I ZBOG JEDNE STVARU UŠLA JE U ISTORIJU: Oduševla je sve izgledom i KARIJEROM

nova Mis Univerzuma je Amerikanka Arboni Gabriel, ima 28 godina i po zanimanju je modna kreatorka.

Lifestyle
18:23h Autor:
ONA JE NOVA MIS UNIVERZUMA ZA 2023. I ZBOG JEDNE STVARU UŠLA JE U ISTORIJU: Oduševla je sve izgledom i KARIJEROM
Ko je nova Mis Univerzum?, Foto: Emily Kask / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Nju Orleansu je sinoć održano prestižno takmčenje u lepoti, te je po 71. put izabrana Mis Univerzuma. Za laskavu titulu najlepše su borilo se 80 žena širom sveta, ali je kruna otišla u ruke Arboni Gabriel iz Amerike. Naime, ova lepotica je ušla u istoriju u decembru 2021. kao prva Amerikanka filipinskog porekla koja je osvojila titulu Miss Teksas SAD.

Prvom pratiljom je proglašena Amanda Dudamel iz Venecuele, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike.

Mis Univerzuma
foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Ko je nova Mis Univerzuma?

Arboni Gabriel rođena je u Hjustonu 1994. godine, a po zanimanju je modni kreator, model i instruktorka šivenja. Stekla je diplomu modnog dizajna na Univerzitetu North Texas.

- Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Hteo je sam sebi da utre put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Bemonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka“, rekla je za KTRK-TV u oktobru 2022.

Mis Univerzuma
foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Imala je vrlo originalan odgovor na pitanje, kada je ušla u top 3, o tome šta bi radila u slučaju da baš ona pobedi.

- Iskoristila bih to da budem lider u promenama. Kao veoma strastveni dizajner šijem već 13 godina i koristim modu kao snagu za dobru energiju. U svojoj industriji dala sam doprinos smanjenju zagađenja jer odeću pravim od recikliranih materijala. Dajem časove šivenje ženama koje su žrtve nasilja u porodici i trgovine ljudima.

Mis Univerzuma
foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Smatrala je da je veoma butno ulagati u druge.

Ovo kažem da bih istakla koliko je važno ulagati u druge, u našu zajednicu i iskoristiti svoje jedinstvene talente kako bismo napravili razliku. Svi mi imamo nešto posebno u sebi, i kada posadimo to seme u druge ljude u svom životu mi ga koristimo kao sredstvo za promene i menjamo sve oko nas - istakla je ova lepotica.

A mnogi smatraju da su joj upravo ove reči umnogome pomogle da osviji titulu najlepše.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs