i danas radi kao model

BILA JE OMILJENA I NAJLEPŠA MIS JUGOSLAVIJE, A ZBOG SKANDALA OSTALA BEZ TITULE: Na pragu 7. decenije izgleda NEODOLJIVO

Bernarda Marvot je jedna od najlepših misica sa naših prostora, ali je njena nepromišljenost mnogo koštala.

Celebrities
17:06h Autor:
BILA JE OMILJENA I NAJLEPŠA MIS JUGOSLAVIJE, A ZBOG SKANDALA OSTALA BEZ TITULE: Na pragu 7. decenije izgleda NEODOLJIVO
Kako danas izgleda omiljena mis Jugoslavije koja je ostala bez titule zbog golih slika, Foto: Printscreen Youtube / Sắc Việt Nam Hương

Prelepa Slovenka Bernarda Marovt izabrana je za mis Jugoslavije u Zagrebu 1982. Po mišljenu mnogih, bila je jedna od najlepših devojaka koja je pobedila na tom takmičenju. Plenila je seksepilom i neverovatnim izgledom, posebno pripadnici jačeg pola su uzdizali. Ali, njena nepromišljenost ju je mnogo koštala.

Naime njene golišave fotografje obavio je "Start"u kalendaru za 1982. godine, koji nam je u socijalizmu zamenjivao "Playboy". Zbog Bernardinih slika prodat je u neverovatnih 350.000 primeraka, a upravo one su je diskreditovale na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu.

Ipak, tridesetak fotografa iz raznih delova sveta proglasili su je najfotogeničnijom devojkom na svetu. Takođe, proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je oko 2.500 evra dnevno.

Sada je na pragu sedme decenije, ali i dalje izgleda prelepo! Još uvek radi kao model i snima reklma. Često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja. Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano), gde ima modnu agenciju.

Osim toga, već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i manekensku školu za mlade.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs